$
הייטק והון סיכון

צמרת ההייטק המקומית מחפשת את הדור הבא

בכירי עולם הטכנולוגיה הישראלי שפטו בתחרות היזמות של יוניסטרים, שמעודדת בני נועד להקים ולנהל סטארט-אפים. המיזם הזוכה: כיסוי הגה שמאתר עייפות אצל נהגים

ויקי אוסלנדר 14:2323.07.17
בתחרות יוניסטרים ליזמים צעירים, שנערכה בסוף השבוע בהיכל התרבות בתל אביב, זכה המיזם KeepUp של חברת Galago. הסטארט-אפ הצעיר שהוקם על ידי בני נוער מאזור נתניה פיתח כיסוי הגה בעל חיישנים שנועדו לאתר סימני עייפות אצל הנהגים.

 

 

החברה פועלת זו השנה השלישית והאחרונה במסגרת תוכנית יוניסטרים, שמכשירה בני נוער מהפריפריה בתחומי היזמות העסקית. חברי Galago הם חניכי התוכנית ממרכז העמותה בנתניה, ובשנה שעברה זכו בתחרות בקטגוריית הפרס לשנה השנייה. מיזמי השנה השלישית הם הבשלים ביותר בתחרות, ומציגים מוצרים שכבר החלו ייצור או השקה שלהם. בעלי המיזמים רושמים פטנטים עליהם, מנסים לגייס משקיעים ולמכור את המוצר.

 

מימין: יוסי מטיאס מנהל מרכז הפיתוח של גוגל, מולי אדן יוצא אינטל ועדי סופר תאני, מנכ"לית פייסבוק ישראל מימין: יוסי מטיאס מנהל מרכז הפיתוח של גוגל, מולי אדן יוצא אינטל ועדי סופר תאני, מנכ"לית פייסבוק ישראל צילום: אוראל כהן

 

 

יוניסטרים היא תוכנית תלת שנתית שבמסגרתה בני נוער מהפריפריה הגיאוגרפית והחברתית מקימים ומנהלים סטארט-אפים. במקביל הם מובילים יזמות קהילתית משמעותית במטרה לעצב ראייה חברתית. כיום משתתפים בתוכנית 1,500 חניכים ולה 2,000 בוגרים. בראש עמותת יוניסטרים עומדים היזם רוני צארום והמנכ"לית בת שבע משה. לעמותה 13 מרכזי יזמות שמרכזים פעילות של 50 ערים ברחבי הארץ, בהן נתיבות, רהט, אילת, צפת עכו, ג'וליס ועפולה. את בני הנוער מלווים 3,500 חונכים בהתנדבות, אנשי עסקים המעבירים ידע עסקי ומקצועי על בסיס שבועי.

 

התחרות התקיימה במעמד שר המדע והטכנולוגיה אופיר אקוניס ומנכ"ל הרשות לחדשנות אהרון אהרון ונשפטה על ידי עשרות אנשי עסקים ובכירים מעולם הטכנולוגיה.

 

צמיד שמאפשר לשלם על נסיעה באוטובוס

 

זו השנה ה-13 שיוניסטרים מקיימת תחרות מסוג זה, שמהווה את שיא שנת הפעילות של העמותה. בתחרות הציגו 60 קבוצות יזמים מרחבי הארץ פרויקטים בשלבים שונים: מפיתוח רעיון למודל עסקי בוגר ואף להצגת אב טיפוס, בין שאפליקציה ובין שמוצר מוחשי. המיזמים התחרו בקטגוריות שונות לפי שכבות גיל ושנת פעילות (שנה ראשונה, שנייה ושלישית), ובשתי קטגוריות נוספות: יזם חברתי ו-Start up Now.

 

מפגש בין-דורי של יזמים מפגש בין-דורי של יזמים צילום: אוראל כהן

 

 

את הפרס לסטארט-אפ המצטיין לשנה השנייה קיבל המיזם Safe-Allergy ממרכז היזמות בעכו, שפיתח מתקן מתכת מעוגל נייד המזהה רכיבים אלרגניים במזון באמצעות טבילת רכיב המזון במים ונייר בחינה. המוצר יודע לזהות רכיבים ששיעורים מהותיים מהאוכלוסייה רגישים אליהם כמו סויה, גלוטן ואגוזים. הוא גם פונה לאלה שמבקשים להימנע ממוצרים מסיבות אידיאולוגיות כמו חלב או ביצים. בשנה השנייה של התוכנית החניכים הופכים את הרעיון שפיתחו בשנה הראשונה למיזם מגובש, כותבים תוכנית עסקית מלאה ומפתחים אב טיפוס למוצר. על הפרס התמודדו סך הכל 13 חברות.

 

בקטגוריית השנה הראשונה לסטארט-אפ מצטיין זכה F.M.B ממרכז היזמות בעפולה, שפיתח צמיד נסיעה לביש הכולל מערכת תשלומים לנסיעות בתחבורה ציבורית. בשנה הראשונה החניכים מקימים חברות צעירות ומבצעים בדיקות היתכנות וסקרי שוק ובסוף התהליך הם מגבשים רעיון עסקי. המקום הראשון זכה ב-3,000 שקל להמשך פיתוח הרעיון.

 

 

הזוכים בתחרות הזוכים בתחרות צילום: אוראל כהן

 

 

מנכ"לים, מנהלי מוצר וסמנכ"לים בני 14-17

 

לפני שהוכרזו הזוכים בפרסים השונים התקיימה ברחבת היכל התרבות תערוכת המיזמים של הסטארט-אפים הצעירים. את המיזמים הציגו המנהלים הנבחרים של החברות: מנכ"לים, מנהלי מוצר וכוח אדם וסמנכ"לי פיתוח, כולם בני 14-17. את המיזמים פקדו אנשי עסקים כמו גם משקיעים גדולים ואנג'לים שהגיעו כדי להתרשם, לתת עצה ובמקרים אחדים אף להביע עניין בהשתלבות הפיתוח העסקי.

 

את יוניסטרים הקים רוני צארום לפני 16 שנה. צארום, יזם ותיק ובעל השליטה בחברת הנדל"ן המניב אספן גרופ, הקים את העמותה מתוך כוונה לפתח מנהיגות עסקית וחברתית חדשה בקרב בני נוער מהפריפריה. זאת באמצעות ליווי צמוד של החניכים, גם לאחר תקופת התוכנית, בייעוץ אקדמי, הכשרות תעסוקתיות, השמות במגזרי ההייטק והפיננסים וחניכה במהלך כניסה לשוק העבודה. "כאחד שהגיע מהפריפריה וחווה את פער ההזדמנויות", אמר צארום בתחרות, "היה לי חשוב לעשות משהו כדי לשנות את המצב".

 

 

רוני צארום רוני צארום צילום: עמית שעל

 

 

במסגרת התחרות הוענקו שני פרסים ייחודיים נוספים. הראשון על פעילות בעלת משמעות חברתית, ובו זכה המיזם Magnetix של מרכז נתניה וג'וליס. הקבוצה מפתחת סדין ייחודי המותאם לגיל השלישי. הקטגוריה השנייה היא לסטארט-אפ המצטיין בתוכנית Start up Now, תוכנית שנתית המתקיימת בשותפות עם רשות החדשנות. הפרס הוענק למרכז באר יעקב עם MyChef, אפליקציית מתכוני אוכל המבוססת על מרכיבים קיימים.

 

מיזמים נוספים בולטים שהוצגו היו מיזם זנב, אפליקציה המתממשקת עם שבב תת עורי המושתל בחיות מחמד לאיכונן; Treefo מערכת השקיה תת קרקעית המספקת את כל המידע הנדרש להשקיה טבעית; התקן שמחמם משקאות בתוך חצי דקה באמצעות קפסולות מבוססות גז, אפליקציה לחיפוש עבודה לבני נוער, מערכת התרעה אחורית לרכב למניעת פגיעות בילדים; וצמידים שמודיעים על התרחקות מהטלפון הסלולרי.

 

מנכ"לית יוניסטרים: החניכים הם סוכני השינוי

 

בחלוקת הפרסים אמר השר אקוניס: "החניכים הם העתיד המזהיר של מדינת ישראל, פניה היפות של החברה הישראלית". השר אף פנה למאות היזמים הצעירים שמילאו את היכל התרבות והפציר בהם לא להפסיק לנסות עד שיצליחו. "אתם חייבים לעשות את מה שעשו אלה שהקימו את המדינה - חלמו והעזו".

 

 

 

מנכ"לית יוניסטרים, בת שבע משה, אמרה: "החברה הישראלית לא מאפשרת לילדים לחלום על עתיד טוב יותר משל ההורים שלהם. היום 80% מהילדים שנולדים לעוני במדינת ישראל יישארו עניים, החניכים שיצליחו יהיו סוכני השינוי וישברו את הסטטיסטיקה, כל המשקל על הכתפיים שלהם ובצדק".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x