בעקבות לונדון: גם ניו יורק שוקלת לגרש את אובר מהרחובות
חברת שיתוף הנסיעות הואשמה בכשלון בדיקות הרקע של נהגיה, מה שהוביל למקרי תקיפה - ולהפרה של חוקי זכויות עובדים. לאחר שעיריית לונדון קבעה כי החברה לא תוכל לפעול בתחומה, מתחילה בדיקה מעמיקה דומה גם בניו יורק
שבוע אחרי שלונדון השעתה את הרישיון של שירות שיתוף הנסיעות אובר לפעול בתחומה, מתכננת גם ניו יורק להדק את הפיקוח על החברה. עיריית ניו יורק החליטה לפתוח בבדיקה בת שישה חודשים שתבחן את השפעות אפליקציות שיתוף הנסיעות על המוניות הצהובות המפורסמות של העיר.
- דידי צ'ושינג הפכה לעינוי הסיני של אובר
- בקיצור, כלכלה: לונדון אמרה לא לאובר, מה עכשיו?
- המתחרות של אובר בלונדון מריחות את הדם
ההחלטה התקבלה על רקע ירידה של 90% בארבע השנים האחרונות בשווי המדליונים - הרישיונות להפעלת מוניות צהובות בעיר. בעלי המוניות, שדוחקים במועצת העיר להציל את הענף, קיבלו רוח גבית מהחלטת עיריית לונדון לאסור את פעילות 40 אלף הנהגים של אובר בבירת בריטניה.
ההחלטה הזו התקבלה על רקע כישלונה של אובר לבדוק כראוי את הרקע של נהגיה ושאלות שהתעוררו באשר לזכויות המשפטיות והסוציאליות של הנהגים שעובדים עם החברה.
הניסיון האחרון של ניו יורק לפקח על שוק ההסעות נחל כישלון, ולא הוריד את מספר כלי הרכב של אובר במנהטן הפקוקה. ראש העיר ביל דה בלאסיו חזר בו מהחלטתו להגביל את פעילותה של אובר, אחרי שהחברה יצאה בקמפיין בטלוויזיה וברשתות החברתיות, בו האשימה אותו בצמצום אפשרויות תעסוקה של מהגרים.
בעלי רישיונות המוניות רואים עצמם כנפגעים העיקריים של חדירת שירותים כמו אובר וליפט לעיר. מניית מדליון פייננשל, שמתמחה במימון רכישת רישיונות למוניות, רשמה צניחה של 84% במחירה מאז נובמבר 2013.
הנהגים עצמם קובלים על שלל האיסורים שהחוקים העירוניים מטילים עליהם, אבל לא על נהגי אובר וליפט. כך, למשל, נהגי שירותי שיתוף הנסיעות לא חייבים לציית לחוק שאוסר עליהם לדבר בטלפון הסלולרי בזמן הנהיגה, שחל רק על נהגי מוניות צהובות.