עליבאבא חשפה מערכת לקניית בגדים חכמה עבור חנויות פיזיות
המערכת לומדת את טעמו של הקונה לפי פריטים שלקח לתא המדידה, שם יוצגו לו עיצובי בגדים נוספים על מסך. לאחר מכן, יוכל המשתמש לקבל אותם ישירות לתא - מה שיאיץ את תהליך הקנייה
עליבאבא זורקת גלגל הצלה לקניונים, עם שירות חדש: טכנולוגיית AI לחנויות בגדים פיזיות. המוצר שפיתחה, FashionAI, חוסך זמן ללקוח על ידי הצעת פריטים שיאהב.
- עליבאבא מעלה בכ-50% את תחזית המכירות שלה
- אתרי השופינג בארץ לא מגלים מה נעשה עם מידע פרטי שנאסף עליכם
- אמזון שולטת בכ-44% מהסחר המקוון בארצות הברית
המטרה היא להגדיל את היקף הקניות עד שהלקוח יגיע לקופה. השירות נועד גם להגדיל את תכיפות החזרה של הלקוחות לחנות עצמה, בעידן בו המכירות בחנויות בסין ובארה"ב במגמת ירידה.
המערכת לומדת את טעמו האישי של הלקוח על בסיס פריטים שלקח מהמדף אל תא המדידה. בתוך הבגדים מוטמעים חיישנים שמשדרים מידע למסך שנמצא בתא המדידה, אשר יציג לו המלצות לפריטים נוספים. הלקוח יוכל לבחור פריט שמצא חן בעיניו - ועובד החנות יביא אותו ישירות לתא ההלבשה.
הצוות שעומד מאחורי הפיתוח מגיע מקבוצת מחקר בתחום הקמעונאות. השילוב בין האונליין למסחר הפיזי הוא מניע אסטרטגי בקרב ענקיות הרשת: אמזון הייתה הראשונה להכריז על חנויות שתקים למכירת מוצרים שלה שלא דרך הרשת, ועליבאבא מגלה אינטרס דומה עם כניסתה למרחבים של חנויות קיימות.
המוצר לא משלב הצעות סטיילינג שישדרגו את המלתחה, ומתמקד בלגרום ללקוח לקנות עוד מאותו הדבר. זו עשויה להתגלות כחולשה, שכן בענייני אופנה יש מרכיב שאינו צפוי מראש. מעניין יהיה לראות כיצד תתפתח המערכת ואיך תתבטא הגמישות של התבגרות טעם הלקוח, טרנדים חדשים, שילוב שאינו צפוי מראש או רצון לרכישה הרפתקנית, מחוץ לסגנון הקבוע של הקונה.
השירות מוצע כיום ב-13 חנויות בסין וקיבל חשיפה ביום הרווקים שחל בשבוע שעבר, מסורת של יום מכירות חגיגי שהתחילה אליבאבא לפני ב-2009. השנה האירוע שבר שיאים עם מכירות בשווי 25 מיליארד דולר. החברה תשיק בקרוב אפליקציה דומה לשימוש באתרי קניות, שתציע פריטים ללא הגבלה לחנות עצמה בה הלקוח נמצא.