אובר תיחקר ב-5 מדינות בארה"ב בעקבות פריצת הענק שהסתירה
חברת שיתוף הנסיעות ניסתה להסתיר פריצת ענק לחשבונות של 57 מיליון משתמשים ושילמה כופר של 100 אלף דולר לפורצים כדי שישמרו על האירוע בסוד. כעת פותחות הרשויות בארה"ב בחקירת האירוע
פריצת הענק לחשבונות של 57 מיליון משתמשים באובר וניסיונה של חברת שיתוף הנסיעות להסתיר את האירוע באמצעות תשלום כופר של 100 אלף דולר גורמת לזעם בקרב הרשויות בארה"ב. על פי הדיווחים במדינה, חמש פרקליטויות שונות לפחות ברחבי ארה"ב פתחו בחקירה האירוע, כשלאלה מצטרפות מספר רשויות מחוץ לארה"ב.
- הפריצה לאובר עלולה להשפיע על השקעת הענק של סופטבנק
- אובר מדגימה: כך מתמודדים עם האקר בצורה הכי גרועה שאפשר
- האקרים פרצו ל-57 מיליון חשבונות אובר, ששילמה כופר עבור הסתרת המידע
על פי דיווח שפורסם ב"וושינגטון פוסט", הרשויות במסצ'וסטס, אילינוי, קונטיקט, ניו יורק ומיזורי הצהירו כי יחלו בבירור האירוע, שבמסגרתו דלף מאגר עצום שכלל נתונים אישיים של מיליוני משתמשים בעקבות כשלי אבטחה של החברה. בנוסף, תיחקר גם החלטת ראשי אובר לשלם דמי שתיקה להאקרים תמורת הסתרת הפרשה. פרטי החקירות טרם נחשפו, אולם סביר להניח שהסתרת המידע אודות הפריצה ודליפתו של המידע האישי של המשתמש, שכלל בין היתר כתובות דואר אלקטרוני, מספרי טלפון ומספרי רישיון הנהיגה, לצד תשלום הכופר להאקרים - יהוו תשתית ראייתית להפרת חוקי המדינה.
הפריצה החמורה למאגרי המידע של אובר אירעה בשנה שעברה, אך נחשפה לראשונה רק השבוע. על פי פרטי האירוע שפורסמו עד כה, שני האקרים שהשתמשו בשירותי ענן של גורם שלישי הם שפרצו למאגר הנתונים, שממנו גנבו פרטים על כ-600 אלף רישיונות של נהגים בארצות הברית.
אובר שחששה מפני חשיפת האירוע שילמה להאקרים 100 אלף דולר כדי שאלו ימחקו את המידע שהשיגו ויתחייבו לשמור דבר הפריצה בסוד.
קשה לקבל את התנהגותה הבלתי שקופה של אובר, אולם יש לראות בה כחמורה עוד יותר בעקבות העובדה כי הסתירה את דליפת פרטיהם האישיים של לקוחותיה. בכך שהחברה בוחרת שלא לשתף את אלו בדבר פריצה מפרה אובר את האמון שנתנו בה המשתמשים ומתייחסת לפרטי המידע האישים שלהם כאילו היה שלה. נראה כי דבר לא נלמד מאז ניסתה יאהו להסתיר את אירוע דליפת המידע הענק שלה לפני ארבע שנה, זאת אף שיאהו חטפה מכה אנושה עקב האירוע, שרודפת אותה עד היום.