$
הייטק והון סיכון

אקזיט

ביומיקס קונה את רונדינקס של רפי גדרון

סכום הרכישה מוערך במיליוני דולרים בודדים; שתי החברות עוסקות בתחום רפואת המיקרוביום - השימוש בחידקי הגוף לפיתוח תרופות חדשות. גדרון מכר לפני כ-17 שנה את כרומטיס ללוסנט ב-4.8 מיליארד דולר

מאיר אורבך 12:2020.12.17

חברת ביומיקס (BiomX) רוכשת את חברת רונדינקס (RondinX) של רפי גדרון, שרשם בעבר אקזיט מרשים כשמכר את כרומטיס ב-4.8 מיליארד דולר ללוסנט לפני 17 שנה. סכום העסקה הנוכחית לא פורסם, אך לפי הערכות, הוא עומד על מיליוני דולרים בודדים. רונדיקס הוקמה ב-2015 ולפי נתוני CrunchBase, גייסה כ-2 מיליון דולר.

 

 

 

ביומיקס מפתחת תרופות מבוססות מיקרוביום - תחום שנמצא על הגבול בין פרמצבטיקה ותזונה. הרכב החיידקים היוצרים את המיקרוביום, בעיקר חיידקי המעי, קשור למגוון בעיות בריאותיות, מאלרגיות ובעיות עיכול, ועד השמנת יתר וסרטן.

 

רפי גדרון רפי גדרון צילום: עוז מועלם

 

 

מביומיקס נמסר שהרכישה תחזק את היכולות שלה לגילוי חיידקים המהווים מטרות תרופתיות, ותתמוך בפיתוח צנרת התרופות שלה. בנוסף, בזכות הרכישה, תוסיף ביומיקס לצנרת התרופות שלה מטרות חדשות, כמו טיפול במחלות כבד כרוניות באמצעות המיקרוביום. ביומיקס תקלוט את חמשת עובדי המחקר של רונדינקס ואילו מנכ"ל הנרכשת יפרוש מתפקידו.

 

במקביל, הודיעה קרן ההון הסיכון 8VC מסן פרנסיסקו, משקיעת אנג'ל ברונדינקס, שתשקיע מיליוני דולרים בודדים בביומיקס. גובה ההשקעה לא דווח. מוקדם יותר השנה הודיעה ביומיקס על השלמת סבב גיוס ראשון של 24 מיליון דולר. בין המשקיעים בביומיקס נמנים שחקנים כאורבימד, ג'ונסון אנד ג'ונסוןTakeda Ventures . Seventure Partners, Mirae Asset Global Investments וקרן החדשנות SBI יפן-ישראל. הטכנולוגיות של ביומיקס מבוססות על ביולוגיה חישובית מתקדמת ועל המדע והמחקר של פרופ' רותם שורק ופרופ' ערן אלינב ממכון ויצמן, ופרופסור טימותי ק'לו מ-MIT.

 

יונתן סולומון, מנכ"ל ביומיקס, אמר: "רונדינקס פתחה פלטפורמה חישובית מובילה שמספקת תמונת מצב מדויקת על זני החיידקים שנמצאים בדגימות מיקרוביום של קבוצות גדולות של מטופלים, כמו גם על קצב ההתרבות של החיידקים. מיזוג היכולות של שתי החברות ממצב את יכולות גילוי המטרות התרופתיות של ביומיקס בקדמת תחום ניתוח המיקרוביום, ובה בעת תומך בפיתוח של המוצרים המובילים שלנו לטיפול במחלות מעי דלקתיות ובסרטן".

 

 

 

הטכנולוגיה של רונדינקס מבוססת על מחקר של פרופ' ערן סגל ופרופ' אלינב, שגם פיתחו את הטכנולוגיה של חברת DayTwo. המחקר הראה קשר בין חיידקים מסוימים במיקרוביום לבין מצבי מחלה ספציפיים, על ידי שילוב הדמיות של קצב ההתרבות של חיידקים בניתוחים החישוביים של המיקרוביום.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x