היום: פייסבוק תגלה למשתמשיה האם נפלו קורבן להונאה פוליטית
הרשת החברתית תיידע אישית כל משתמש שנחשף להשפעה הפוליטית של חברת קיימברידג' אנליטיקה; בנוסף, תציג לכל המשתמשים את האפליקציות שאוספות משתפות מידע פרטי שלהם
87 מיליון משתמשי פייסבוק בכל רחבי העולם יגלו בקרוב אם פרטיהם שותפו עם חברת קיימברידג' אנליטיקה, כחלק מפרצת המידע הפרטי הגדולה בהיסטוריה של הרשת החברתית.
- פייסבוק מודה: כנראה שכל המידע הפומבי נפל לידי גורמים זדוניים
- מסע ההסברה של צוקרברג רק הרגיז את המשתמשים
- פייסבוק מודה: מספר המשתמשים שפרטיהם דלפו גבוה בהרבה מכפי שנטען
החברה הודיעה שהמשתמשים שהושפעו יקבלו הודעה מפורטת לפיד שלהם. רוב המשתמשים שהמידע שלהם הגיע לידי קיימברידג' אנליטיקה - בערך 70 מיליון מהם - הם מארה"ב. מדובר בנתח משמעותי מכלל משתמשי פייסבוק בארה"ב, שלפי הערכות עומד על 214 מיליון משתמשים. מידע נוסף נקצר גם מקרב יותר ממיליון איש בבריטניה, בפיליפינים ובאינדונזיה, ומקרב 310,000 איש באוסטרליה.
כל 2.2 מיליארד משתמשי פייסבוק יקבלו הודעה שכותרתה "שומרים על המידע שלכם", עם לינק שיראה באילו אפליקציות הם משתמשים ועם אילו מהן שותף המידע שלהם. המשתמשים יוכלו גם לכבות אפליקציות באופן אישי או לבטל גישה של צד שלישי אליהן.
מדליף הפרשה, כריסטופר וויילי, העריך בראיון שנתן אתמול ל-NBC אמר שהמספר האמיתי יכול להיות גם גבוה מ-87 מיליון: "אני יודע שפייסבוק מתחילה לנקוט צעדים כדי לתקן את המצב ולגלות למי הייתה גישה למידע ולאן הוא הגיע, אבל בכל מקרה אי אפשר להבטיח ב-100% שכל המידע הזה לא ישמש אנשים לא מורשים גם בעתיד".
מנכ"ל פייסבוק מארק צוקרברג, שאמור להעיד בפני הקונגרס השבוע, הכיר בכך שנעשתה "טעות עצומה" בזה שתחומי אחריותה של החברה שלו לא הוגדרו כראוי.