הצעת חוק בארה"ב מבקשת להגביל משמעותית את הריגול בפייסבוק
ההצעה כוללת איסור על איסוף מידע אישי ללא הסכמה מודעת וישירה, איסור על סחר בלתי מוגבל במידע שנאסף וסעיפים נוספים; אם תתקבל כחוק, תהיה זו מגבלת הפרטיות המהותית ביותר שתוטל על פייסבוק, גוגל ודומותיהן בארצות הברית
סנאטורים דמוקרטיים בארה"ב הגישו הצעת חוק שנועדה להחליש את הסחר הנרחב במידע אישי של משתמשים: ההצעה של הסנאטורים אדוארד ג'יי מארקי וריצ'רד בלומנטל מתבססת על איסור איסוף המידע ללא הסכמה מודעת וישירה של המשתמש. בנוסף, לא יוכלו חברות הטכנולוגיה לסחור במידע ללא הסכמה מפורשת.
- רגולציה על פייסבוק? בלתי אפשרי; מחוקקים לא מבינים מהי בכלל
- צוקרברג הכריז שפייסבוק לא מאזינה לכם מהסלולרי; האם אתם מאמינים לו?
- כך סובב צוקרברג את הסנאטורים על האצבע הקטנה
ספקי הקצה, כמו פייסבוק, טוויטר, גוגל, אפל ועוד, יחוייבו להסביר לציבור כיצד הם משתמשים בנתונים, אילו מהם נאספים ולהציג מערך אבטחה מספק לאותו מידע שנאגר. בנוסף, כוללת הצעת החוק סעיף שמחייב את החברות להצפין את המידע האישי שמועבר לצד שלישי, כדי למנוע תקריות שיתוף מידע ללא אישור.
ההצעה של מארקי ובלומנטל הוגשה אמש, בזמן שמארק צוקרברג נתן עדות בסנאט - ככל הנראה כדי למקסם את העניין הציבורי בה, ולשפר את הסיכוי שתצליח לעבור; הקונגרס נמצא בשליטת הרפובליקנים, שלא אוהבים להגביל חברות גדולות, אם כי הביעו לא פעם מורת רוח מעמדותיהם הליברליות של מנכ"לי חברות עמק הסיליקון.
אם תעבור, תוכל ההצעה להוות התשובה האמריקאית לסירובו של צוקרברג להחיל את תקנות הפרטיות האירופיות GDPR גם בארה"ב. מאז נודע שאין בכוונת פייסבוק לאמץ את התקנות - שמגבילות משמעותית איסוף מידע אישי ומהוות קו הגנה מהותי על המשתמשים - הוצפו לשכות הסנאטורים בתלונות של ארגוני זכויות גולשים ובקשה לפעולה.