מיקרוסופט פיתחה תוכנה שמשוחחת בטבעיות עם משתמשים
המערכת, Xiaoice, תוכננה לזהות רגשות ולהגיב בצורה טבעית ואמפתית לאנשים. היא נחשפה רק אתמול, אך פועלת בסין כבר מספר חודשים ועד כה, ניהלה שיחות עם יותר מחצי מיליון איש
גוגל הדהימה את באי כנס המפתחים שלה לפני שבועיים לאחר שהדגימה כיצד מנהלת אסיסטנט, הסייענית החכמה שלה, שיחת טלפון בשם המשתמש. היא מסוגלת לבצע הזמנה של מקומות במסעדה או לשוחח עם ספק שירות מבלי שהאדם מצדו השני של הקו ידע שהוא משוחח עם תוכנה. עתה נודע שגם מיקרוסופט פיתחה כלי דומה - שפועל כבר כמה חודשים ברשתות חברתיות בסין.
מדובר במערכת שמכונה Xiaoice (שאה-או אייס), אותה חשף אתמול (ג') מנכ"ל מיקרוסופט סאטיה נאדלה, במהלך אירוע של החברה בלונדון. Xiaoice מיועדת לבצע אינרטאקציה חברתית, וכוללת במנגנון ניתוח רגשות שמאפשר לה להגיב בצורה טבעית ואמפתית. שלא כמו הבוט של גוגל, Xiaoice עדיין לא יכולה ליזום שיחות טלפון, אך יכולות השיחה שלה נראות יותר מתקדמות. המטרה של מיקרוסופט היא לייצר בוט שיתקשר בנוסח אנושי ככל שניתן.
נאדלה הסביר שהבוט הוא חלק מסדרה של כלי בינה מלאכותית שהחברה מפתחת עבור מדינות באסיה. בין השאר היא מפתחת בוט הודי בשם Ruuh, יפני ואינדונזי בשם Rinna. הבחירה לנסות את הבוט בסין והודו תחילה ככל הנראה נעוץ במנגנון למידת המכונה של הבינה המלאכותית, שלומדת מהר ככל שיש לה יותר משתמשים שמבצעים שיחות; מספר המשתמשים בסין והודו מאפשרת להגיע לציבור המשתמשים מהר בהרבה מאשר במדינות דוברות אנגלית. לפי מיקרוסופט, XiaoIce ביצעה עד כה שיחות עם כ-600 אלף סינים.
על פי דיווח של ZDnet, הבוט של מיקרוסופט כבר נמצא בשימוש של כחצי מיליארד משתמשי הרשתות החברתיות בסין והוא מציע כ-230 אפליקציות (יכולות ייעודיות שבנו מפתחים, כמו ה-Skills של אלקסה מבין אמזון). אלה כוללות הקראה של חדשות, הקראת ספרים, שידור תכניות רדיו וכמובן שיחה אישית על כל נושא. עם זאת, לא מדובר בבוט שצפוי להחליף את קורטנה בזמן הקרוב. ככל הנראה שמדובר יותר בניסוי כלים שכאשר יסתיים, ניתן יהיה לשלבו בסייענית החכמה העיקרית של החברה וזמינה במחשבי ווינדוס 10.