סיסקו ואמזון חתמו על שיתוף פעולה בתחום מחשוב הענן
סיסקו תאפשר ללקוחותיה להשתמש בשירותי מחשוב הענן של אמזון ולהריץ עליהם אפליקציות עסקיות. המהלך הוא חלק מניסיון של סיסקו להישאר רלוונטית עבור לקוחות ארגוניים שנודדים לשירותי הענן הציבורי על חשבונה
סיסקו הודיעה היום (ה') על שיתוף פעולה עם AWS, חטיבת מחשוב הענן של אמזון והמובילה העולמית בתחום. היא תספק ללקוחותיה חבילת תוכנות שתאפשר להם להפעיל את השירותים והאפליקציות הארגוניות שלהם על הענן של אמזון. על פי דיווח של סכונות רויטרס מדובר בחלק ממהלך נרחב של סיסקו שמיועד לייצר יותר הכנסות משירותי תוכנה, תחום בו היא פחות רווחית לעומת עסקי הליבה שלה שמתבססים על חומרה וניהול רשתות מבוססות תוכנה (SDN).
- דוחות טובים לסיסקו: רווח נקי של 3.8 מיליארד דולר
- מכירת NDS: נחזור לשידורינו
- סיסקו השיקה רשת מרכזים טכנולוגיים בישראל
הגידול בהגירה של לקוחות עסקיים וממשלתיים רבים לשירותי מחשוב ענן כגון אלה של אמזון, מיקרוסופט, IBM או גוגל, מהווה איום על סיסקו. החברה שמתמחה בייצור נתבים ומערכות תקשורת ארגוניות לא הצליחה לייצר עסקי מחשוב ענן ציבוריים רווחיים. בנוסף ככל שלקוח משתמש יותר בשירותי ענן כך הוא מצמצם את ההשקעה שלו במערכות מקומיות שהן עיקר העסקים של סיסקו.
אמנם החברה רחוקה מלהפסיד כסף, אך קצב הגידול שלה נפגע עקב המעבר של לקוחות רבים לשימוש במוצרי הענן הציבורי של אמזון או מתחרותיה. המיקוד מחדש שבליבו שירותי תוכנה הוא תוצאה של אסטרטגיה חדשה שהתווה צ'אק רובינס המנכ"ל של החברה והיו"ר שהחליף את ג'ון צ'יימברס הוותיק לפני כשנתיים וחצי.
שירותי התוכנה החדשים יתבססו על טכנולוגיית הקונטיינרים שמאפשרת לפתח אפליקציות ולהתקין אותן בקלות על מערכי מחשוב ענן כמו גם על שרתים פרטיים. בין היתר הטכנולוגיה תאפשר ללקוחות של סיסקו להמשיך ולהשתמש בחומרה של החברה בשילוב עם שירותי מחשוב הענן של אמזון. השימוש בקונטיינרים מאפשר למפתחים להפעיל את האפליקציות ולאחסן את המידע באופן מקומי או בענן הציבורי של אמזון באופן שקוף.
סמנכ"ל הענן של סיסקו, קיפ קומפטון הסביר שהשימוש בקונטיינרים יתאפשר גם לחברות שאינן לקוחות של סיסקו - אלא שהן לא יקבלו את החבילה המלאה שכוללת גם שירות אבטחת מידע והגנת סייבר. "אנחנו מגדילים את תחום התוכנה ומשלבים אותה עם תחום החומרה שחשוב לנו מאוד",אמר קומפטון. האסטרטגיה של סיסקו מצטרפת למגמה מאוד פופולרית כיום של "ענן היברידי" ובו חברות משתמשות בתערובת של שירותי ענן ומחשוב מקומי.
סיסקו חתמה על הסכם דומה עם גוגל בשנה שעברה, אך היקף השימוש בשירותיה של האחרונה קטן מאוד ביחס לשליטה המוחלטת של אמזון בתחום הענן הציבורי. החשיבות של תחום הענן הודגמה רק לפני כשבוע עם הודעתה של IBM על רכישת רד-האט שנועדה לפתח אסטרטגיה דומה ולספק ללקוחות הארגוניים שלה את היכולת להפעיל את שירותיהם בענן או במרכזי הנתונים המקומיים שלהם.