מדטרוניק תפיץ את טכנולוגיית Viz.ai הישראלית בארה"ב
ענקית המכשור הרפואי תקדם את המערכת שפיתחה Viz.ai ומספקת מידע חיוני לרופאים לצורך אבחון שבץ והאצת טיפול מציל חיים. לפי נתוני החברה, בכל שתי דקות עובר חולה שבץ בארה"ב, אך רק 15% מהחולים זוכים לטיפול היעיל ביותר
חברת Viz.ai הוקמה בידי הנוירוכירורג ד"ר כריס מנסי ומומחה הבינה המלאכותית והלמידה העמוקה ד"ר דוד גולן. עד כה היא גייסה כ-29 מיליון דולר. החברה מעסיקה עשרות עובדים בתל אביב וסן פרנסיסקו, ובין השאר גייסה הון מקרן GV של גוגל, אינוביישן אנדוורס של אריק שמידט וקליינר פרקינס - אחת מקרנות ההשקעה המובילות בעמק הסיליקון.
הטכנולוגיה של Viz.ai כוללת רכיב AI שנועד לזהות באופן אוטומטי חשד לשבץ ולעדכן את המומחים הרפואיים. המערכת מתממשקת עם מכשירי CT בבתי החולים ומתריעה תוך דקות ספורות על חולים החשודים כמקרי שבץ. הרופאים מקבלים סריקות ישירות למכשירי מובייל, מה שמאפשר לאבחן את החולים ולהעניק להם טיפול מציל חיים בהקדם.
בארה״ב, כל שתי דקות אדם עובר שבץ, אבל רק 15% מהחולים מקבלים את הטיפול האפקטיבי ביותר – צנתור מוח. זהו טיפול זעיר-פולשני המיועד להוצאת קרישי דם. מחקר שערכה Viz.ai בשני מרכזים רפואיים הראה כי עבור 95.5% ממקרי השבץ שזוהו, ההתראה האוטומטית הגיעה מהר יותר מההתראה הרגילה, וחסכה בממוצע 52 דקות.
מדטרוניק משווקת מכשיר סטנט ייחודי שמחלץ קרישי דם מכלי דם חסומים במוחם של חולים. במסגרת ההסכם, מדטרוניק תפיץ את שירותי התכנה לזיהוי שבץ ותעדוף אוטומטי של חולים של Viz.ai, המותרים לשיווק בארה"ב. זוהי התוכנה הראשונה מסוגה שאומצה בידי ה-FDA, ופועלת כיום ביותר מ-200 בתי חולים.
"מדטרוניק היא חברה חדשנית שמתמקדת בטיפולים מאריכי חיים", אמר ד"ר מנסי, מנכ"ל Viz.ai. "כחברת המכשור הרפואי הגדולה בעולם, היא שותף אידיאלי להנגיש לרופאים המומחים את הטכנולוגיה של Viz.ai כדי להבטיח שחולים רבים ככל האפשר מקבלים את הטיפול הנחוץ בהקדם האפשרי".
"חברת Viz.ai צומחת במהירות כמובילה בתחום הבינה המלאכותית בתחום השבץ. אנו שמחים על שיתוף הפעולה שטומן בחובו פוטנציאל עצום להפחתת זמן הטיפול", מסרה סטייסי פיו, סגנית נשיא והמנהלת הכללית ב-Medtronic Neurovascular. "שילוב הטכנולוגיה של Viz.ai עם זו של מדטרוניק יגדיל את הנגישות לטיפולים בתחום, וישלימו את סל המוצרים שלנו".
״Viz.ai מאפשרת לרופאים לקבל התרעה על חולים עם חשד לחסימת כלי דם במוח וגם את הסריקות עצמן״, אמר ד״ר אלעד לוי, מנהל המחלקה לנוירוכירורגיה בביה״ס לרפואה ע״ש ג׳ייקובס באוניברסיטת באפלו, ניו יורק. ״השילוב של התרעות מבוססות בינה מלאכותית, זמינות הסריקות בנייד ואפשרויות התקשורת המאובטחות מאפשרות סנכרון של הטיפול בחולים עם פוטנציאל משמעותי להפחית את הזמן עד מתן המענה הרפואי ולהגדיל את מספר החולים שזוכים לטיפול״.