ארבע מצלמות וגוף שמבין אצבעות: וואווי חשפה את Mate 30 Pro
החברה חשפה בנים חדשים בסדרת העילית, בעלי מסכים משופרים, חיישנים שמזהים תנועות ידיים ומציגים כפתורי ממשק כשטופחים על הדופן, ארבע מצלמות מתקדמות שמסוגלות לצלם בחשכה ובהילוך איטי במיוחד, עיצוב חדש ועוד
וואווי חשפה היום (ה') את מכשירי הדגל החדשים שלה, Mate 30 ו-Mate 30 Pro, במספר גרסאות. אלו הם מכשירי העילית הראשונים מתוצרתה שמגיעים לשוק לאחר הטלת החרם האמריקאי על ענקית התקשורת הסינית, במסגרתו נבצר ממנה מלהשתמש בצורה חופשית באנדרואיד - כמו גם בפיתוחים אחרים שמקורם בחברות אמריקאיות.
- וואווי תקצה 1.5 מיליארד דולר לפיתוחים שיעקפו את החרם
- נשיא מיקרוסופט: החרם על וואווי מנוגד להיגיון האמריקאי
- וואווי: החרם האמריקאי פגע בנו הרבה פחות משחשבנו
וואווי בחרה להציג את המכשירים באירופה, ואירוע חשיפתם נערך במינכן שבגרמניה. ריצ'רד יו, מנכ"ל חטיבת המובייל של החברה, עלה לבמה והציג נתוני מכירות ואימוץ של מכשירי וואווי הקודמים, בטרם חשף את הסדרה החדשה.
המייט 30 הוא המכשיר הראשון שכולל גם מודם דור 5 מובנה במעבד הקירין 990 החדש שלו, מה שמאפשר לו לפעול על רשתות 4G למיניהן אך גם על רשתות הדור הבא, בהתאם לזמינותן. אמנם הסמסונג גלקסי S10 5G מסוגל לכך גם הוא, אך המכשיר של וואווי מצויד במודם מתקדם יותר, שלטענותיה אמור להיות מהיר משל המתחרה הקוריאנית.
לשני המכשירים מסך בטכנולוגיית OLED Horizon Display, שכמו בגלקסי S10 ובנוט 10 של סמסונג מיועדים למקסם את שטח התצוגה הזמין. המייט פרו צויד במסך בגודל 6.53 אינץ' והדגם הסטנדרטי - בגודל 6.62 אינץ'. עם זאת, באופן מפתיע (ובניגוד ל-P30 פרו למשל), מסכי המייט 30 מציגים רזולוציית Full HD בלבד.
אחד החידושים הבולטים בטלפון הוא בתחום העיצוב; החברה מתגאה בכך שעיצוב הטלפון שלה שואב השראה ממצלמות ה-DSLR של לייקה. אך לראייתי, התכונות המעניינות שלו הן דווקא במקום אחר; ראשית, למעט כפתור הפעלה, אין במכשיר לחצנים פיזיים. כפתורי המגע מופעלים על ידי טפיחה כפולה על צידי המכשיר, והם ניתנים לתכנות; מדובר בשיפור מעניין של ממשק סמארטפונים וכזה שחבל שלא ראינו בעבר למרות שהטכנולוגיה היתה כבר זמינה שנים רבות.
המסך משתפל לצדדים כמו בעיצוב של מסכי האדג' של סמסונג, ולטענתת יו הוא משתפל יותר מבמכשירים המתחרים. למכשיר גם יכולת זיהוי תנועה, מה שמאפשר לדפדף בין רכיבי ממשק בתנועות יד - פיתוח שנראה לפני כחמש שנים ולא תפס, והופיע השנה מחדש במכשירי הדגל של LG.
תחום הצילום הוא מאוד משמעותי עבור וואווי, וגם הפעם הציגה החברה חידושים: למייט 30 פרו יש חיישן 40 מגה-פיקסל עם עדשה רחבה, חיישן 40 מגה-פיקסל עם עדשה רחבה במיוחד, חיישן שמונה מגה-פיקסל לצילום תקריב (עם הגדלה אופטית של פי שלושה, ופי 30 במצב של הגדלה אלקטרונית) וחיישן לניתוח עומק שדה וסקירת עצמים בתלת ממד.
המצלמה מסוגלת לצלם תמונות עם ISO מקסימלי של 51,200 בסרטונים ובסטילס. ישנו גם מצב Ultra Slow Motion שמאפשר להאט את הסרטון לקצב של 7,680 פריימים לשנייה, זאת אומרת שניתן להציג אירועים קצרצרים לזמן ארוך יותר. החברה הדגימה זאת באירוע בצילום קוליברי ("יונק דבש"), ציפור זעירה ומהירה ביותר, שמאפשר לראות את תנועת כנפיה באוויר. למייט 30 הסטנדרטי יש עדשה רחבה במיוחד עם חיישן 16 מגה-פיקסל, וגם מצלמת סלפי פחות רגישה - 24 מגה-פיקסל מול 32 בדגם הפרו.
סוללת המכשיר שופרה, כדי לעמוד בדרישות של קישוריות 5G שדורשת יותר אנרגיה. המייט הרגיל צויד באחת של 4,200 מיליאמפר-שעה והפרו - של 4,500. למכשירים יש את טכנולוגיית הטעינה המהירה שפיתחה וואווי, שמאפשרת טעינה מלאה תוך פחות משעה. הסוללות יכולות לטעון אלחוטית מכשירים חיצוניים כגון אוזניות או שעונים חכמים, ולפי וואווי מהירות הטעינה האלחוטית הוגדלה פי שלושה ביחס לדורות הקודמים.
ומה עם המגבלות של אנדרואיד?
החברה לא פיתחה מערכת הפעלה שלמה להחלפת אנדרואיד, דבר שהוערך שיהיה עליה לעשות בשל מגבלות סחר שהטילה ממשלת ארה"ב. תחת זאת, נפטרה החברה מכל שירותי גוגל שמובנים בגרסה המערבית, וכעת תציע את המכשירים עם EMUI 10 בגרסתה הסינית. האם זה אומר שזו סופה של אנדרואיד על מכשירי וואווי? לא בטוח; כל עוד יש קרנל של אנדרואיד מתחת למכסה המנוע - ניתן תמיד להוסיף את שירותי גוגל בנפרד. כך שנזכה לניטור פעילות אמריקאי וסיני גם יחד.
ייאמר לזכות EMUI שמדובר במערכת הפעלה שכוללת הרבה מאוד שיפורים קטנים ומעניינים, אף אחד מהם אינו חדש, כגון מצב מוחשך, מעקב אחרי המבט כדי להתאים את סיבוב המסך באופן אוטומטי ולא על בסיס גי'רוסקופ ועוד. ישנו גם מצב פרטיות שמאפשר למנוע הצצה מעבר לכתף, תמיכה בזיהוי פנים ובסורק אצבעות מתחת למסך ואפילו תמיכה בסטיילוס.
מכשירי המייט 30 והמייט 30 פרו יהיו זמינים בשלל צבעים, כשגבם עשוי מזכוכית או משני גוונים של חומר דמוי עור. וואווי הציגה גם גרסת סופר-פרימיום של המייט 30 פרו שעוצבה בידי סטודיו העיצוב של פורשה הגרמנית, פורשה דיזיין. המכשיר מוצע בשני צבעים, שחור ואדום ומכונה מייט 30 RS. ייחודו העיקרי הוא בגב עשוי עור שמזכיר ארנקי יוקרה. המחיר יעמוד על החל מ-799 יורו לדגם הבסיסי, ו-1,099 לדגם הפרו. המייט 30 פרו בעל רכיב 5G יעלה 1,199 יורו, ואילו גרסת פורש דזיין תעלה החל מ-2,095 יורו.
גם שעון, גם טלוויזיה
לצד הסמארטפונים, הציגה וואווי גרסה חדשה לשעון החדש שלה, וואווי ווטש GT. הפעם מסוגל השעון לפעול כשבועיים ללא טעינה. הוא מונע במעבד קירין של וואווי עצמה, שאמור להיות יעיל במיוחד ולאפשר כך זמן סוללה מרשים שכזה. הוא מאפשר ניהול שיחות, ניטור אימונים, ותקשורת לטווח ארוך בהרבה משל מוצרים מקבילים שמתבססים על חיבור בלוטות' לטלפון. לפי וואווי, יכול הווטש GT החדש להיות מחובר לסלולרי גם ממרחק של 150 מ'. לשעון אפליקציות כושר, והוא עמיד במים עד לעומק של 50 מ'. מחיר השעון מתחיל ב-229 יורו והוא יושק במהלך החודש הבא.
כמו כן, הציגה גם טלוויזיה חכמה, אותה הגדיר ריצ'רד יו כרמקול חכם בעל מסך ענקי. מדובר במסך 4K תומך במוצרי אינטרנט הדברים, שאמור לתפקד כהאב ביתי עבורם. המוצר, שמכונה וואווי Vision, הוא בעל מסך בקצב רענון של 120 הרץ, וזמין במידות של 55, 65 ו-75 אינץ'.
לדברי יו, הטלוויזיה כוללת פלטפורמת הפעלה קולית שתמיד זמינה למשתמש, אם כי לא ברור באיזו פלטפורמה מדובר; עד כה, התבססה וואווי על גוגל אסיסטנט. לטלוויזיה יש מצלמה מובנית ויכולת זיהוי פנים, שאמורה לסייע בשיחות וידאו ובהתאמה אישית של ממשקים. ואולם, לא דובר על רכיבים שמגבילים את פעולת התכונות הללו - מה שעלול להרתיע משתמשים שחרדים לפרטיותם.
האירוע הסתיים בהצגת שורת הערכות שמציעה וואווי למפתחים. בימים אלה מנסה החברה לגייס מפתחים רבים, שיעזרו לה לשפר יכולות בתחומי חומרה ותוכנה שונים כדי להתנער מכל תלות אפשרית במוצרים ושירותים שמקורם בארה"ב. זאת, כדי להעניק לחברה חופש פעולה נרחב בעידן של מלחמת סחר, מלחמה אליה נקלעה החברה בניגוד לרצונה.
הכותב הוא אורח וואווי באירוע