סיסקו חושפת: השבב הישראלי שיפעיל את האינטרנט של העתיד
החברה הציגה באירוע בסן פרנסיסקו את נתב האינטרנט החדש שלה שמיועד להגדיל את רוחב הפס הזמין לספקיות התקשורת; השבב שמניע אותו פותח בישראל במרכז המו''פ של החברה בקיסריה
- סיסקו חשפה קו מוצרי סייבר חדש, פונה לעסקים קטנים
- סיילספורס השלימה את רכישת קליקסופטוור הישראלית
- זוהתה מתקפת סייבר נרחבת במזה"ת, יתכן שממקור איראני
הראוטר נחשף במסיבת עיתונאים שערכה סיסקו בסן פרנסיסקו הערב שעון ישראל (ג'). "אנחנו מנסים ליצור את היסודות של הטכנולוגיה שתניע את היישומים העתידיים של הרשת", אמר באירוע יו"ר ומנכ"ל סיסקו, צ'אק רובינס.
כיום, תשתיות חיבור לאינטרנט, כמו סיב אופטי שכבר נמצא בהליכי פריסה מתקדמים בישראל או אינטרנט סלולרי בדור החמישי (שתקוע בישראל, אך נפרס בקצב מהיר בחו"ל) מספקים תקשרות מהירה הרבה יותר בין המשתמש לספק האינטרנט שלו. ואולם, הביקוש ההולך וגובר לרוחב פס גדול יותר ויותר יוצר פעמים רבות צווארי בקבוק במתקני הספקיות עצמם, שצריכות להשקיע סכומים משמעותיים ולרכוש ציוד יקר ומסורבל על מנת לעמוד בביקוש.
המצב, טוענים בסיסקו, עתיד רק להחריף בשנים הקרובות עם הגעה לשוק של טכנולוגיות דוגמת מציאות מועשרת, מציאות מדומה, סטרימינג באיכות 16K, שירותים מבוססי בינה מלאכותית וטכנולוגיות סייבר מתקדמות. זאת, במקביל לזינוק במספר הגולשים שצפוי לעלות מ-3.4 מיליארד ב-2018 ל-4.8 מיליארד ב-2022. מספר המכשירים עם חיבור לרשת צפוי לעמוד באותה שנה על 28.5 מיליארד. "אדם ממוצע יחזיק על גופו 1.6 מכשירים עם חיבור לאינטרנט", אמר רובינס. "שירותים כמו ניתוח מרחוק מגיעים, רכבים אוטונומיים ורחפני משלוחים מגיעים. כל זה יוצר בעיית קיבולת אדירה. רוחב הפס והתעבורה שיווצרו ב-2022 שווים להיקף התעבורה שנוצרה עד היום. זו הבעיה שאנחנו מתמודדים אתה".
העלייה בביקוש מחייבת ספקיות אינטרנט לבצע השקעות גדולות בתשתיות שלהן, ובפרט בחוות השרתים שלהן שם מעובד כל המידע בדרכו ללקוחות ומהם. "אנחנו צריכים לבנות אינטרנט למה שמגיע, עם יותר קיבולת, יותר מהירות, ובפחות עלות. אנחנו צריכים לאפשר לספקיות אינטרנט לפעול מהר יותר ובגמישות גדולה יותר", אמר רובינס.
הפתרון, לפי רובינס, הוא הראוטר החדש לספקיות אינטרנט, Cisco 8000 Series. הראוטר פותח על ידי החברה במשך יותר מחמש שנים, ולדבריה הוא ישחרר את צוואר הבקבוק שנוצר אצל הספקיות, הודות לביצועים המהירים שלו שעולים לטענתה על אלו של נתבים גדולים ומסורבלים יותר. בסיסקו מקווים שהוא יעמוד במרכז מערך התקשורת של ספקיות אינטרנט בעידן הבינה המלאכותית, הדור החמישי והאינטרנט של הדברים. הדגם הראשון של הנתב יאפשר עיבוד מידע בקצב של 10.8 טרה-בייט בשנייה, באמצעות יחידת חומרה אחת. מערך תקשורת של ספקיות אינטרנט בנוי ממספר רב של נתבים ושרתים, שתחזוקם כולל עלויות ניכרות כמו צריכת חשמל וקירור. היקף עיבוד בסדר גודל שכזה ביחידה אחת יכול להוביל לחיסכון ניכר בעלויות התפעול.
הלב של הנתב, הרכיב שמאפשר את כל היכולות המתקדמות שלו, הוא Cisco Silicon One, שבב תקשורת מתקדם שיכול לעבד עד 25 טרה-בייט מידע בשנייה (שווה ערך ל-6,250 סרטים באיכות HD, או יותר מ-6 מיליון תמונות ברזולוציית 12 מגה-פיקסל). לדברי סיסקו, השבב ניתן לשימוש במגוון פלטפורמות חומרה ויכול לשמש לעיבוד מידע אוניברסלי משירותים שונים, ומהירות העיבוד שלו לא באה על חשבון גורמים כמו צריכת אנרגיה או גמישות. מסורתית, חלקים שונים ברשת של ספק אינטרנט דורשים שבבי תקשורת שונים עם יכולות שונות, וכתוצאה פיתוח ובדיקת תכונות חדשות הוא הליך מורכב ויקר. השבב הישראלי של סיסקו, מנגד, יכול לשמש במגוון יישומים ולכן יאפשר לספקיות אינטרנט להפחית את עלויות הפריסה והתפעול של שירותים חדשים.
השבב פותח במרכז המו"פ של סיסקו בקיסריה, והוא מבוסס על טכנולוגיות שפיתח ליבה, סטארט-אפ ישראלי שנוסד ב-2014 על ידי יזמי ההייטק אייל דגן ועופר עיני. הסטארט-אפ פעל מתחת למכ"ם עד שנרכש על ידי סיסקו שנתיים בלבד אחרי השקתו תמורת 380 מיליון דולר.
"קו המוצרים החדשני שפותח בישראל מהווה בשורה משמעותית לתעשייה, לכלכלה העולמית וגאווה ישראלית על חדשנות פורצת דרך שתשנה את האופן שבו אנחנו תופסים את האינטרנט היום", אמר מנכ"ל סיסקו ישראל, אורן שגיא, בהודעה לתקשורת. "אסטרטגיה זו תיתן מענה לשלל הטכנלוגיות המתקדמות שצפויות לנו בעשור החדש".
בן הייבי, סגן נשיא לחדשנות בדיסני, אמר באירוע: "אנחנו נרגשים מהמוצרים החדשים. הרשת היא נהר שזורם ברשת שלנו, בין אם לצורך קבלת תוצרים יומיים מסרטים שמצולמים ברחבי העולם כדי שנוכל להתחיל לערוך אותם, או לצורך אספקת שירות לצרכנים כמו שירות הסטרימינג שלנו. הרשת קריטית. אנחנו צריכים את מה שאתם בונים ואנחנו צריכים חדשנות מתמשכת בתחום הזה".
הכותב הוא אורח סיסקו באירוע