$
חדשות טכנולוגיה

גרוב ונצ'רס של דב מורן גייסה 120 מיליון דולר

תשקיע בחברות ישראליות העוסקות ב-Deep Tech בשלבים המוקדמים: "תחום הדיפ-טק הוא התחום המשמעותי בהשקעות שלנו"

מאיר אורבך 08:1118.02.20

קרן הון הסיכון גרוב ונצ'רס (Grove Ventures), המובילה בישראל בהשקעות Deep Tech בתחומים ובשווקים המצויים על סף מהפכה דיגיטלית, גייסה 120 מיליון דולר לקרן ההשקעות השנייה שלה – גרוב II ותשקיע בחברות ישראליות בשלבים מוקדמים העוסקות ב-Deep Tech - חברות בעלות עומק טכנולוגי.

מדיניות הקרן, הממוקמת בתל-אביב, היא השקעה בפיתוחים טכנולוגיים דוגמת שבבים, האינטרנט של הדברים (IoT), הבינה המלאכותית ותשתיות הענן שיסללו את הדרך למהפכות דיגיטליות במגוון שווקים, ובכללם תעשיה 4.0, רפואה דיגיטלית תחבורה חכמה ותעשיות אחרות.

 

בשיחה עם כלכליסט אמר דב מורן: "תחום הדיפ-טק הוא התחום המשמעותי בהשקעות שלנו. הקמנו קרן ראשונה שנראת מצויין בשלב הזה. חלק גדול ממשקיענו המשיכו הלאה ואף צירפנו משקיעים בקלות יחסית. אנחנו עושים כאן דבר מיוחד עם צוות השקעות שונה מהמקובל. אין אף קרן שהעמידה צוות השקעות כמו שלנו".

 

"אני בטוח שיש קרנות שעושות עבודה טובה מאיתנו בפינטק או סייבר", הוסיף, "אבל אנחנו בחרנו להתמקד בדיפטק. אצלנו חברות מתבשלות יותר לאט. אצלנו אין חברים שעושים אקזיט תוך שנתיים-שלוש וזאת למרות זאת הצלחתי לגייס חברות די בקלות".

 

מורן אף התייחס למשבר נגיף הקורונה והזהיר הוא עלול לשנות את הכלכלה גם בממדים של מלחמת עולם: "אני מקווה שזה לא יקרה, הסיכון קטן ככל שיהיה אבל עדיין קיים. כשאתה משקיע בטרנדים - דרכם להיעלם. תחומי המדע וטכנולוגיה יישארו כאן לתמיד". השקעה בתחום השבבים זו תעשיה שצריך להבין מה עושים בה. מי השותף, הפוטנציאל, מה ניתן לעשות ומה לא. אך מדובר נהדר, ראה את עמלם של וילנץ וזיסאפל. הקרנות המסורתיות פחות מצליחות שם בגלל חוסר ההבנה בתחום. כל קרן צריכה למצא את החוזקה שלה והדברים להשקיע בה".

 

 

דב מורן שותף מנהל קרן הון סיכון גרוב ונצ'רס דב מורן שותף מנהל קרן הון סיכון גרוב ונצ'רס צילום: דמיטרי שביצ'נקו

 

במהלך זה גרוב ונצ'רס משלימה גיוס בהיקף 230 מיליון דולר בשתי קרנות. בפעם השנייה ברצף, לאור ביקושים רבים מצד משקיעים, הקרן קיבלה הצעות לסכומי כסף נוספים מעבר ליעד המקורי אותן החליטה לדחות. משקיעי הקרן כוללים גופים מוסדיים ומשקיעים אסטרטגיים בינלאומיים.

 

חברות הפורטפוליו בהן השקיעה הקרן הקודמת של גרוב כבר גייסו למעלה מ-100 מיליון דולרים בהשקעות המשך. כחלק מהמטרה לייצר ערך ממשי ליזמים בהן היא משקיעה וללוותם באופן צמוד, צוות הקרן יוזם מדי שנה מאות רבות של פגישות בין חברות הפרוטפוליו ובין חברות בינלאומיות גדולות. כמו כן 5 מתוך 20 החברות הגדולות בעולם - מייקרוסופט, אמאזון, עליבאבא, סמסונג ואינטל - כבר הביעו אמון באסטרטגיית הקרן, וביצעו השקעות המשך משמעותיות בחברות הפורטפוליו שלה.

 

בין חברות הפרוטפוליו הבולטות בהן השקיעה הקרן עד כה: חברת Wiliot אשר פיתחה שבב ייחודי המסוגל לפעול בצורה מלאה ללא מקור אנרגיה חיצוני; RapidAPI שהקימה את זירת המסחר הגדולה בעולם לחיפוש וחיבורים ליישומים חיצוניים (APIs) בקלות, TriEye המייצרת פתרון חישה לרכבים אוטונומיים שלאחרונה פורסם כי חתמה על שותפות עם פורשה; וחברת 3DSignals המסייעת ליצרנים להתקדם לייצור חכם באמצעות הטמעת שבבי ניטור ייחודיים, אשר הכריזה בשנה האחרונה על שני סבבי גיוס המשך של למעלה מ-20 מיליון דולר. 6 מהחברות בהן השקיעה הקרן הראשונה של גרוב מצויות עדיין ב-Stealth Mode ויוכרזו בשנה הקרובה. 2 השקעות שכבר בוצעו מקרן גרוב II תוכרזנה בחודשים הקרובים.

 

 

 

 

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x