חברת Convizit גייסה 5 מיליון דולר בהובלת פיטנגו
החברה הישראלית מציעה אמצעי לקבלת תמונת דפוסי התנהגות מלאים בצוותי מוצר ושיווק בארגונים. ההון שגויס ישמש להכפלת צוות החברה, האצת תהליכי המחקר והפיתוח, והתנעת פעילויות מכירה ושיווק בשוק הגלובלי
חברת הסטארט-אפ הישראלית Convizit, גייסה 5 מיליון דולר בהובלת קרן Pitango Early Stage, ובהשתתפות המשקיע הקודם, Jumpspeed Ventures. ההון שגויס ישמש להכפלת צוות החברה, האצת תהליכי המחקר והפיתוח, והתנעת פעילויות מכירה ושיווק בשוק הגלובלי.
- הלמן אנד פרידמן רוכשת את צ'קמרקס ב-1.1 מיליארד דולר
- חברת הסייבר פרימטר 81 גייסה 4.5 מיליון דולר לאבטחת גישה מרחוק
- אורבן ליפ גייסה 4.2 מיליון דולר
זהו גיוס הסיד של החברה הישראלית שמציעה פתרון לאחד האתגרים הגדולים ביותר של צוותי מוצר ושיווק בארגונים: השגת תמונה שלמה, רציפה ומדויקת של דפוסי התנהגות משתמשים באתרי אינטרנט. השגת תמונה מלאה שכזו, חיונית לאיתור דרכים לצמצום נקודות כשל במסע הלקוח, יצירת חוויית לקוח אינטואיטיבית ונטולת חיכוך ומיקסום שיעורי ההמרה למכירות.
בשיחה עם כלכליסט אמרה דניאל בשארי, מנכ"לית ומייסדת שותפה בחברה, "לשמחתי אנחנו חברה שנמצאת בתקופה של לפני הכנסות ואיננו משופעים מעסקאות שמתבטלות אנחנו ממשיכים לגייס מהנדסים חדשים ויודעים שיש חברות ששוקלות פיטורים ונשמח לקלוט עובדים חדשים. ב- Convizit כיום 10 עובדים והיא מצפה לקלוט 10 נוספים בשנה הקרובה".
"אנחנו מאוד מיומנים בעבודה מרוחקת ועבודה מהבית ועכשיו המיומנות הזו משתלמת לנו", אומרת דניאל, "חשבנו ברבעון השלישי להתחיל מכירות בעסקאות יחסית גדולות ונראה שזה יתעכב מעבר למצופה אבל אני בטוחה שלא תהיה לזה השפעה משמעותית עלינו".
החברה שהוקמה על ידי דניאל בשארי ודניאל פלוטקין, שני בוגרי יחידת טכנולוגיה עילית בחיל המודיעין של צה"ל, וזכתה בשנה שעברה בתחרות חברות הסטראט-אפ של כלכליסט ופיטנגו בוועידת ניו יורק.
"הפתרונות הקיימים כיום בתחום מספקים הבנה כללית בלבד של חווית הלקוח והאופן בו הוא עושה שימוש במוצר", הסבירה דניאל, "הפער נובע מהקושי להתמודד עם המשימה הבלתי אפשרית של בחירה, תיוג ומעקב ידניים אחר כל פעולת משתמש, ובשל כך אלו נסמכים רק על שבריר מהנתונים הזמינים על התנהגות המשתמשים. בשימוש בכלים הקיימים, קיים קושי מהותי בהבנת הסיבות המובילות משתמשים להתנהגות מסויימת מבלי להדרש לשער השערות לגבי הסיבות האפשריות ולחקור כל אחת מהן (למשל, בתהליך רכישה מקוון, הפתרונות הקיימים אינם מספקים הסבר ל- 60% נשירה בין שלב הוספת מוצר לעגלת הקניות הוירטואלית, לבין שלב התשלום). כתוצאה מכך חברות מגששות באפלה במאמציהן לשפר את הביצועים העסקיים של אתריה".
החשיבות של הבנת דפוסי ההתנהגות של המשתמשים ברורה מהיקף שוק אנליטיקת המוצרים בו פועלת Convizit, הצפוי לגדול מ-6.9 מיליארד דולר ב-2019 ל- 13.9 מיליארד דולר עד 2024. טכנולוגיות הבינה המלאכותית של Convizit מבטיחות שכל פעולה שיעשה המשתמש, גם בתוך דפי האתר עצמם, תתועד, תתוייג בשם מתאים ותועשר בשכבה ייחודית של פרטים מובנים הקשורים קשר ישיר לפעולה, והכרחיים להבנת כלל הגורמים המשפיעים על חוויית המשתמש והחלטותיו, וכל זאת באופן אוטומטי.
בכך, צוותי המוצר אינם נדרשים יותר לבחור מראש, לקודד, לכנות בשם או לתייג אירועים (“events”) שאחריהם יש לעקוב, גם אם אתר האינטרנט משתנה בתדירות גבוהה. מוצר הבסיס של החברה, שכבר נמצא בשימושם של אתרי קמעונאות מקוונת גדולים, הוא פתרון "דאטה כשירות" (DaaS) המספק לראשונה נתונים התנהגותיים מלאים ללא מאמץ. Convizit מספקת את הנתונים הללו כשהם מתויגים ומוכנים לשימוש מיידי של ארגונים ומאפשרת שיפור משמעותי של ערכן של מערכות קיימות בהם, כגון אנליטיקה, בינה עסקית (BI), בדיקות A/B, אוטומציית שיווק ופרסונליזציה.
בנוסף, נתונים ייחודיים אלה מאפשרים למדעני נתונים להעמיק, באופן שלא היה ניתן לביצוע עד היום, בניתוח "משפך המשתמשים" (user funnel), לזהות נקודות חיכוך בממשק, לאתר דפוסי התנהגות, להמחיש את המסע שעובר המשתמש, ולהפיק תובנות בעלות ערך עסקי משמעותי מכל אלו.
גד חולדאי, שותף בקרן Pitango, שהצטרף לדרקטוריון החברה, התייחס לגיוס: "התרשמנו מאוד משלב ה-Early Stage של Convizit . הטכנולוגיה תחולל מהפכה אמיתית באופן האיסוף, ההבנייה והניתוח של נתוני התנהגות משתמשים".