חשש לאירוע אבטחה חמור בטאואר; הערכה: מדובר במתקפת כופרה
האירוע החל בסוף השבוע האחרון, והוא הביא להשבתת מערכות המידע והתקשורת של טאואר; החברה נאלצה לבצע ניתוק יזום שלהן
חברת המוליכים למחצה טאואר נקלעה בסוף השבוע האחרון לאירוע אבטחה חמור. על פי הערכה, מדובר באירוע כופרה בדומה לאירועים שעברו לאחרונה חברת תוכנת הביטוח הישראלית סאפיינס, חברת הקרוזים האמריקאית קרניבל ואחרות. בתגובתה החברה מודה שהיא זיהתה אירוע שהביא להשבתת מערכות המידע והתקשורת שלה, אך אינה מודה בקיומה של תקיפה מסוג של כופרה. לכלכליסט נודע שהחברה מחזיקה בביטוח למקרי של נזקי פגיעת סייבר.
- משתמש בארנק אלקטרוני הפסיד כ-16 מיליון דולר בביטקוין בעקבות עדכון תוכנה
- באשמת הקורונה: זינוק של פי 3 בהיקף מתקפות הפישינג בישראל לעומת השנה שעברה
- צ'ק פוינט: סמארטפונים עם מעבד של קוואלקום חשופים לפרצות אבטחה חמורות
טאואר, שמרכז פעילותה במגדל העמק שם יושב מפעל היצור העיקרי שלה, מעסיקה מעל ל-5,000 עובדים. מנכ"ל החברה הוא ראסל אולוונגר. לא ברור אם הפגיעה כתוצאה מאירוע האבטחה הגיעה למערכות הייצור שלה.
מטאואר נמסר ש "החברה זיהתה אתמול (ו') אירוע במערכות המידע והתקשורת שלה. החברה ביצעה באופן יזום ניתוק של מערכות אלו, על מנת לבצע הערכת מצב ובהתאם לקבל החלטות ולנקוט את הפעולות הנדרשות לשם חזרה לשגרה בהקדם האפשרי"
הכנסות טאואר ברבעון השני השנה טיפסו ב-3.2% והסתכמו ב-310.1 מיליון דולר - מעט מעל ציפיות האנליסטים שעמדו על 308.1 מיליון דולר. הרווח המתואם עלה ב-6.8% ועמד על 23.3 מיליון דולר או 22 סנט למניה.
ביוני האחרון נחשף בכלכליסט שחברת סאפיינס נקלעה למתקפת כופרה חמורה שהביאה אותה לשלם מאות אלפי דולרים להאקרים. באירוע דומה חברת הסייבר האמריקאית–ישראליתורינט דיווחה ב־2019 שמערך האבטחה שלה זיהה מתקפת כופר שבוצעה נגדה, מיד בשלביה הראשונים, וביצעה את הפעילות הנדרשת לסיכולה. גם חברת הקרוזים קרניבל קרוז ליינס דיווחה לבורסה בארה"ב בחודש אוגוסט שהיא תחת מתקפת כופרה במשך מספר ימים ושהיא שכרה את שירותיהן של חברות "מובילות" כדי להתמודד עם המתקפה.
מתקפות כופר מתבססות לרוב על נוזקות שמועברות דרך קישור זדוני בהודעות טקסט בצ'ט ובמייל. הקורבן מקליק על הקישור ומועבר לאתר בו הנוזקה "מוזרקת" למחשב. באמצעות תוכנות השתלטות וניצול פרצות במערך האבטחה של ארגונים או פרטים משתלט ההאקר על המחשב ומונע כל שימוש בו. לאחר ההשתלטות מקבלים בעלי המחשב או רשת המחשבים הודעה קצרה לדרישת תשלום שבעקבותיה ישוחרר המחשב. התשלום נעשה לרוב בביטקוין שאינו ניתן לאיתור. מתקפות כופר הן כיום המתקפות הפופולריות ביותר בין ההאקרים ולא מעט חברות ואנשים פרטים נקלעו למתקפות כאלה. במאי האחרון פורסם שזמרים רבים, ביניהם מדונה וברוס ספרינגסטין, נפגעו ממתקפות כאלה נדרשו לשלם בכדי למנוע דליפה של כמויות עצומות של מידע שנגנב מהם.