$
בארץ

בעקבות כתבי האישום בפרשת רמדיה: מאות מכולות מזון מעוכבות בנמלים

יבואני המזון זועמים: עובדי תחנות ההסגר של משרד הבריאות החליטו לבצע בדיקות מעבדה דקדקניות לכל מוצרי המזון המיובאים מחו"ל. קיים חשש כי עלויות אחסון המכולות בנמלים ועלויות בדיקות המעבדה יביאו בסופו של דבר לעלייה נוספת במחירי מוצרי המזון

אורנה יפת 15:4413.05.08

מאות מכולות מזון וחומרי גלם לתעשייה מעוכבים בנמלים, לאחר שעובדי תחנות ההסגר של משרד הבריאות החליטו לבצע בדיקות מעבדה דקדקניות לכל מוצרי המזון המיובאים מחו"ל. זאת בעקבות הגשת כתבי האישום בפרשת רמדיה.

 

יבואני מזון אמרו ל"כלכליסט", כי עלויות אחסון המכולות בנמלים

ועלויות בדיקות המעבדה עלולות להביא בסופו של דבר לעלייה נוספת במחירי מוצרי המזון.

 

הייבואנים מתלוננים על עיכוב חמור של כשבעה ימים בתהליכי שחרור המזון מהמכס. "מרגע שהוגש כתב אישום בפרשת רמדיה בתחילת מאי, נוצרה תגובת יתר מופרזת, מעבר לכל פרופורציה, של עובדי תחנות ההסגר בנמלים. הדבר בא לידי ביטוי בביצוע בדיקות מעבדה לכל משלוחי המזון רגיל", אומר אוריאל לין, נשיא איגוד לשכות המסחר.

 

חיים עוז, סמנכ"ל חטיבות ענפיות באיגוד, הוסיף כי מדובר בפעולת מחאה מכוונת של העובדים נגד הפרקליטות, שבאה על חשבון המגזר העסקי והצרכנים. "אם בעבר נעשו בדיקות קפדניות בעיקר על מזון רגיש, כגון מזון תינוקות, בשר וגבינות, ובדיקות מדגמיות על מזון רגיל, הרי שבשבוע האחרון כל מזון, כולל מזון רגיל ויבש, נשלח לבדיקת מעבדה", אומר עוז.

 

לדבריו, התנהגות נקמנית והיסטרית יצרה לחץ הן במעבדות של משרד הבריאות, שלא ערוכות לבדוק כל מוצר ומוצר, והן בנמלים, בהם מעוכבות המכולות.

 

פנייה לאיגוד לשכות המסחר

יבואני המזון, שסובלים רבות מהתופעה, החליטו לפנות לאיגוד לשכות המסחר בבקשה לדרוש את התערבות משרד הבריאות בנושא. במצב הנוכחים, היבואנים נאלצים לשלם הן עבור בדיקות המעבדה והן עבור אחסון הסחורות בנמלים.

 

יוסי ויליגר, מבעלי חברת וילי פוד אינטרנשיונל, יבואנית ומשווקת מוצרי מזון, אמר כי 30 מכולות של החברה מעוכבות בנמל. "הם לא מפעילים שיקול דעת לגבי איזה מוצרים לשלוח לבדיקה ואיזה לא. לאחר שהמוצרים נשלחים למעבדה מחכים לתוצאות עוד מספר ימים. יבואני המזון משלמים בין מאות לאלפי שקלים עבור כל בדיקת מעבדה ועוד אלפי שקלים לרשות הנמלים עבור דמי אחסנה. אם המצב הזה לא ייפתר, העלויות יגולגלו על הצרכנים ומחירי המזון יעלו עוד יותר, בנוסף להתייקרויות האחרונות הנובעות מעליית מחירי חומרי הגלם".

 

לדבריו, בנוסף לאפשרות של עליית מחירים קיימת גם סכנה שיווצר מחסור של מוצרי מזון על המדפים או שקווי ייצור יאלצו להפסיק את עבודתם בשל עיכוב בהגעת חומרי הגלם לתעשייה.

 

ראובן שליסל, בעלי חברת ליימן שליסל וראש ענף המזון באיגוד לשכות המסחר, מעריך כי מאות מכולות תקועות כיום בנמלים, ועם חלוף הזמן, גדל מספרן. "הנזק הינו כספי ובמוצרים מסוימים יש גם פגיעה באיכות המזון. עמידת המכולות בחום בחוץ אינה תורמת לאיכות המזון".

 

ממשרד הבריאות נמסר בתגובה: "המשרד יעמוד על כך שכל הנהלים, התקנות והחוקים, ימולאו כלשונם".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x