$
בארץ

התרגשות בקיבוץ נתיב הל"ה מעסקת תמי 4: "בעלי אמר מזל טוב, אנחנו מיליונרים"

בקיבוץ הקטן מתחילים לחלום וגם להתווכח איך יחלקו את הכסף שיקבלו אם שטראוס תרכוש את המפעל לטיהור מים שבבעלותם

עמיר קורץ ונעמה סיקולר 07:0806.07.09

כאשר קיבלו ביום ראשון שעבר חברי קיבוץ נתיב הל"ה הודעה להתכנס בחדר האוכל, אף אחד לא ידע במה מדובר. ראשי הקיבוץ ומנכ"ל תמי 4 דני טרגן הודיעו לחברים כי החברה על סף מכירה ל"חברה בינלאומית, שלא עוסקת בתחום המים".

 

בסוף השבוע נכנסו חברי הקיבוץ לאופוריה כשקראו באינטרנט כי העסקה על סף מימוש, וכי הקונה המיועדת היא שטראוס. הרי לא כל יום כל משפחה בקיבוץ צפויה לקבל עשרות ואולי אף מאות אלפי שקלים. "כשבעלי חזר הביתה אחרי האסיפה הוא לחץ לי את היד ואמר, 'מזל טוב. אנחנו מיליונרים'", מספרת אחת מחברות הקיבוץ על הרגע שאחרי.

 

"הגשימו לנו חלום רטוב"

 

הקיבוץ הפסטורלי בעמק האלה נוסד באוגוסט 1949 ונקרא על שם 35 הלוחמים ממחלקת ההר של הפלמ"ח שנהרגו במלחמת העצמאות. אחד מנופלי הל"ה היה יצחק גינזבורג, אחיו של סבו של כותב שורות אלה. סיפור הל"ה מופיע גם בקומת הכניסה של מפעל תמי 4, הנמצא סמוך לקיבוץ שבו 200 חברים. אלא שאנשי המפעל מנעו מאיתנו להיכנס.

 

"העסקה עוד לא סגורה ולכן אנחנו לא יכולים לדבר", אומר בכיר במפעל. כאשר שאלנו ביציאה את אחד העובדים, חבר הקיבוץ, האם הוא חושש מהרכישה הצפויה, ענה ש"ההנחה היא שאנשים קונים מפעל כדי לפתח אותו ולא כדי לפטר".

אף שהעסקה עדיין לא נחתמה, יש כבר הומור שאחרי. "חבר אחד פנה לאחת המזכירות ושאל אותה אם היא תופרת. 'מה פתאום תופרת', היא ענתה לו. 'כי אני צריך שתתפרי לי עוד כיס כדי לשים בו את הכסף' אמר לה". בדיחה נוספת היא ש"עכשיו יתקינו בקולרים של תמי 4 עוד ברז שייצא ממנו מילקי".

 

"מקווים שהפנסיה תסתדר"

 

"אפשר להגיד שהגשימו לנו חלום רטוב", אומר חבר קיבוץ אחר. "לקיבוץ כבר אין חובות ושיעבודים מאז שמכרנו לפני כשנה לקרן פימי חלק מתמי 4, וגם אז קיבלו החברים נתח. אבל המצב פה עדיין לא מספיק טוב". חברת קיבוץ נוספת מצפה שהמכירה תכניס כסף "שיאפשר להרים את התשתיות בקיבוץ. כמו כן יש כאן אנשים שלא מקבלים פנסיה סדורה, וזה יסדר אותם".

 

אלא שעד שהחברים יראו כסף עוד ייקח זמן. ראשית, העסקה עדיין לא סגורה; יש מי שמזכיר שתמי 4 כבר ניהלה בעבר מגעים למכירתה למשקיעים מחו"ל, שלא יצאו לפועל. "אי אפשר לדבר על העור של הדוב כשהדוב עדיין לא ניצוד", אומר אחד החברים. חבר קיבוץ אחר מוסיף: "יש פה אינטרסים שונים ויהיה מאבק איך לחלק את הכסף. מי שמאמין בנצח הקיבוץ ירצה להשאיר הרבה בקופה הציבורית, ומי שחושב שהקיבוץ לפני סופו ירצה לחלק כמה שיותר".

 

הוותיקים רוצים קדימות

 

החברים מספרים שבמכירת החלק הראשון של הקיבוץ בתמי 4 לקרן פימי, הרוב הלך לטובת פנסיה, תשתיות וכו'. את היתרה חילקו במפתח שנקבע: 30% שווה בשווה בין כולם ו־70% הנותרים על פי ותק. החברים הוותיקים שאיתם דיברנו מקווים שמפתח החלוקה הזה לא ישתנה. "מדברים על כך שאחרי מס יישארו לקיבוץ כ־70 מיליון שקל, אבל צריך לזכור שבדרך יש כל מיני עורכי דין ואחרים שגוזרים קופון".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x