תמי 4 תוקעת יתד בשוק הסיני
ל"כלכליסט" נודע כי צעדים ראשונים מצד החברה כבר נעשו, אך לא ברור אם בשוק המוסדי או בשוק המשרדים
תמי 4 עשויה להיות צינור הכניסה של שטראוס לא רק לאירופה, שבה כבר פועלת תמי 4, אלא גם למזרח הרחוק.
ל"כלכליסט" נודע שתמי 4 עושה בימים אלה צעדים ראשונים בשוק הסיני - אך עדיין לא ברור אם בשוק המוסדי או המשרדים. לטענת מקורבים לחברה, "בהחלט נתקעה יתד ראשונה לפעילות
במקביל נודע כי תמי 4 עתידה להמשיך ולפעול באופן עצמאי גם בבעלות שטראוס, לפחות בשלב הראשון. לפי ההערכות בשוק, בשנה לאחר המכירה יישארו בחברה מנהליה הנוכחיים, בהם המנכ"ל דני טרגן.
טרגן, בן קיבוץ נתיב הל"ה, מכהן כמנכ"ל המפעל מ־1994 ונחשב למנהל מוערך ביותר, שהצליח לשלש את מכירות החברה מאז 2004. באחרונה אף זכה טרגן להופיע ברשימת 50 האנשים המשפיעים ביותר בעולם בתחום המים של המגזין "WCP INTERNATIONAL". טרגן נחשב לבעל ידע רב בתחום, ובין השנים 2000–2006 כיהן כחבר בדירקטוריון ארגון ווטר קוואליטי העולמי, המאגד כ־2,000 חברות העוסקות בטיפול במים מכל רחבי העולם.
אתמול דיווחה שטראוס לבורסה בתל אביב שהיא מנהלת משא ומתן מתקדם על רכישת תמי 4. לפי הדיווח, אם תתבצע הרכישה, היא תיעשה באמצעות הסטארט־אפ בתחום המים Q2H, ששטראוס רכשה 51% ממנו בינואר 2007.
היקף ההשקעה של שטראוס במיזם המים, שעיקרו ככל הידוע פיתוח טכנולוגיה לטיהור מים באיכות ירודה, היה 6.2 מיליון דולר בסוף 2008. רכישת תמי 4 עתידה להיות קפיצת מדרגה משמעותית עבור פעילות המים של שטראוס.