מחיר הדלק: זינוק של 13% בתוך שנה
נתניהו ממשיך לשקול הורדת הבלו, בינתיים צפויה עלייה נוספת במרץ
מחיר הדלק בתחנות רשם זינוק של כ־13% מפברואר 2010 עד פברואר 2011. אם בחודשים הראשונים של 2010 הוא עוד ידע עליות ומורדות, בחמשת החודשים האחרונים הוא נמצא בעיקר בסימן עלייה: בעוד שבתחילת ספטמבר נמכר ליטר בנזין אוקטן 95 במחיר של 6.41 שקלים, בפברואר 2011 הוא כבר הגיע ל־7.26 שקלים, שיא כל הזמנים.
את הקפיצה הגדולה עשה מחיר ליטר בין דצמבר 2010 לינואר 2011: הממשלה החליטה להעלות את המס (בלו) שמוטל על בנזין ב־20 אגורות לליטר, מהלך שצפוי להניב לה תוספת הכנסות של 1.2 מיליארד שקל. המהלך צפוי לחזור על עצמו גם בתחילת 2012, כך שהתוספת לקופת המדינה תסתכם ב־2.4 מיליארד שקל.
ללא כל קשר לעליות המסים, מחירי חבית נפט התייקרו ושער הדולר עלה, ועל רקע המהומות במצרים קיימת הסכמה בקרב חברות הדלק שעלייה נוספת במחיר הדלק תירשם שוב גם בתחילת מרץ. שר התשתיות כבר הנחה את ראשי מינהל הדלק להציג לו בתוך כשבוע אפשרויות להורדת מרווח השיווק של חברות הדלק, מה שעשוי לצמצם את הנזק לציבור הנהגים ולהוריד את מחיר ליטר הבנזין בכמה עשרות אגורות. במקביל, ראש הממשלה בנימין נתניהו ביקש לקבל לידיו רעיונות להורדת נטל המס (בלו) על הבנזין, זאת
תוך ביטול הורדת מס החברות או העלאת שיעור המע"מ. נכון להיום, האוצר מתנגד לכל שינוי בנטל המס על בנזין.
חברות הדלק כבר הודיעו על כוונתן להילחם בהורדת מרווח השיווק שלהן. הטענה העיקרית שלהן היא שמרווח השיווק מהווה רק 10% ממחיר ליטר בנזין, ואילו המס מהווה 56%. נוסף על כך, הן טוענות כי בישראל מוטלות עליהן עלויות שאינן קיימות במקומות אחרים בעולם כגון עמלת סליקה, עמלת הקמת תחנה וטיפול בזיהומי קרקע.