סערת הקוטג' מגיעה לכנסת; שאמה: "שהחברות יוכיחו שאינן חולבות הצרכנים"
ועדת הכלכלה תקיים היום דיון דחוף בנושא הפיקוח על מחיריהם של מוצרי החלב. יעקב בכר, יו"ר התאחדות הבקר: הפתרון שהציע שר האוצר יובל שטייניץ, ולפיו יש להתחיל בייבוא מוצרי חלב, הוא זריית חול בעיני הציבור
סערת מחירי הקוטג מגיעה לכנסת': ועדת הכלכלה תקיים היום (א') דיון דחוף בנושא הפיקוח על מחיריהם של מוצרי החלב. לדיון יגיעו גם בכירים בשלוש המחלבות הגדולות - טרה, שטראוס ותנובה.
יו"ר הוועדה, ח"כ שאמה הכהן, אמר: ״אני מברך את חברות החלב שהתעשתו והחליטו להגיע לדיון
בתוך כך, יעקב בכר, יו"ר התאחדות הבקר, אמר ל"כלכליסט" כי הפתרון שהציע שר האוצר יובל שטייניץ, ולפיו יש להתחיל בייבוא מוצרי חלב, הוא זריית חול בעיני הציבור. "מוצרים שניתן ושמשתלם לייבא מייבאים. מוצרים עם חיי מדף קצרים, כמו חלב ניגר וקוטג', פשוט לא משתלם לייבא - עלויות ההכשרה של רפתות בחו"ל, עלויות הקירור וההובלה וחיי המדף הקצרים יובילו לכך שקוטג' לא יעלה 7 שקלים אלא 14 שקלים".
בכר הוסיף כי "דבר נוסף שלא לוקחים פה בחשבון הוא החיך הישראלי, הרגיל למוצרים המורכבים מחלב טרי, בשונה ממוצרים אירופאים שמורכבים מאבקת חלב. לקוטג' בחו"ל יש טעם של חול, הוא עשוי מאבקה. הצרכן הישראלי פשוט לא יקנה אותו".
הפתרון, לדעת בכר, הוא "הפחתת המסים העקיפים, ביטול המע"מ על מוצרי חלב, כפי שנהוג בפירות וירקות, והשבת המוצרים הבסיסיים חזרה לפיקוח".
לדברי בכר, "שוק החלב אינו שוק משוכלל; אין בו תחרות בגלל שאי אפשר לייבא חלב ניגר ומוצרים עם חיי מדף קצרים. לכן הגו אבותינו הסוציאליסטים את הפיקוח. הבעיה היא שלמנהיגי משטר הקפיטליסטי קשה להודות שהם טעו".
כיום נמצאים בפיקוח המחירים של משרד החקלאות עשרה מוצרים, ובהם חלב בשקית ובקרטון, אשל, גיל, שמנת חמוצה, חמאה, גבינה צהובה וכן ביצים. צריכת מוצרי החלב המפוקחים מהווה 23% מכלל מכירות מוצרי החלב.