$
בארץ

נוחי דנקנר: "מחירי המזון גבוהים מדי, יש להורידם ב-30%-20%"

בתגובה אמר שר האוצר יובל שטייניץ: "שנוחי דנקנר לא ייתן עצות לממשלה"; מארגני מחאת הקוטג' מרחיבים את המאבק למעדנים וגבינות צהובות: "ממשלת ישראל צריכה לכפות להוריד את מחירי המזון ולהתערב מיידית במחירי המזון היקרים לעומת העולם". הם קראו שלא לרכוש מעדנים ויוגורט, שמחירם גבוה מ-2.90 שקלים

גולן חזני ושלי פריצקר 19:5628.06.11

נוחי דנקנר, בעל השליטה באי.די.בי הבעלים של שופרסל, אמר הערב בערוץ 2: "מחירי המזון גבוהים מדי, אני חושב שצריכים לפעול במשותף, גם הממשלה בהורדת מע"מ, גם היצרנים להורדת מחירים ורשתות השיווק להורדת המרווחים לגבי מוצרי יסוד באופן שיורדו המחירים ב-30%-20%".

 

בתגובה

אמר שר האוצר יובל שטייניץ: "שנוחי דנקנר לא ייתן עצות לממשלה". שטייניץ אמר את הדברים בסיור שקיים ברמת הגולן שבמהלכו קיבל הערב את "אות יקיר הגולן".

 

בתוך כך, מארגני מחאת הקוטג' מרחיבים את המאבק למעדנים וגבינות צהובות. בהמשך לדברי הפרסומאי המעורב בפרטי משבר החלב השבוע ל"כלכליסט", כי "אי אפשר לדעת מתי המחאה תסתיים ולאן היא מתפשטת", החריף מטה המאבק ביוקר מחירי המזון "מחאת הקוטג'" את צעדיו. במסיבת עיתונאים שנערכה היום קראו יוזמי המאבק בני גרוברמן ואיציק אלרוב לציבור לא לקנות מעדני חלב עד שהחברות יורידו את המחיר ל-2.90 שקלים וכן לא לקנות את הגבינות הצהובות היקרות אלא רק גבינות צהובות שנמצאות תחת פיקוח ונמכרות במעדניה בחצי מחיר.

 

מובילי המאבק אמרו גם כי: על הממשלה לפעול מיידית מול החברות ולדרוש הורדת מחירים גם לפני החלטת ועדת הבדיקה 

המאבק החל לפני כשבועיים באמצעות הפייסבוק ומאז חברים בקבוצה הקוראת להחרים את הקוטג' וכיום חברים בקבוצה למעלה מ-105 אלף איש.

 

לדברי גרוברמן, "הממשלה פועלת ומכריזה על דעתה על בדיקה ומצד שני החברות לא עושות כלום. בהתחלה עשו מבצע שהוא נגמר ולכן הודענו היום שאנחנו מבקשים מהציבור לא לקנות גבינה וקוטג' מעל 5 שקלים והוספנו את המעדנים ואת הגבינה הצהובה".

 

"הצעד מגיע אחרי בדיקה שעשינו בדיקה בחול והשוונו מחירים", הוא מסביר. "כך למשל מצאנו שעל אותם מוצרים ומוצרים דומים משלמים בישראל יותר. למשל מולר בבריטניה עולה פחות מ-3 שקלים ואין סיבה שפה יהיה יותר יקר. מעדני חלב דומים אחרים נמכרים אף בפחות ולכן הודענו שזה מוצר יקר והציבור צריך להירתע מלקנות אותם.

 

"אנחנו מדברים על כל מעדן גם זה עם הקצפת וגם זה בלי הקצפת, לא אכפת לי אם זה מילקי או לא מילקי, אנחנו אומרים מחיר המעדנים מופקעים. לא מזמן הייתי בצרפת וקניתי מעדן של נסטלה הדומה למילקי ושילמתי על רביעייה 8 שקלים, או למשל מעדן וניל עם קצפת ב-5 שקלים רביעייה. קניתי גבינה צהובה אמנטל עלתה לי 9 שקלים, הגבינות הצהובות באריזות נמכרות במחיר פי 2 ממה שבחו"ל. אנחנו אומרים לצרכן לך למעדניה זה עולה פחות".

 

גרוברמן מסביר כי הם לא מחרימים חברה זו או אחרת אלא ממליצים לא לקנות. מטה המאבק כבר מיומן בתקשורת והוא מוסר כי מעבר לדברים שהם כותבים בפייסבוק "את הדברים החשובים אנחנו מודיעים בתקשורת".

 

אתם מתכוונים להחריף את המאבק גם מעבר לחלב?

"כעת אנחנו בתחום החלב אשר מושך אש כי החברות לא מגיבות. אנשים חוזרים מחו"ל ומגלים את הפערים הבולטים במחירים בתחום החלב, בחו"ל גבינה לבנה עולה 4-3 שקלים. פה 250 גרם עולה 7.5 שקלים. המחירים בחו"ל יותר נמוכים ושם שכר הממוצע יותר גבוה, בבריטניה למשל הוא עומד על 14 אלף שקלים ופה על פחות מ-9,000 שקלים. אפילו מעמד הביניים כבר לא מסוגל לקנות מזון, אנחנו נראה את נחישות הציבור ואם יהיה צורך נמשיך גם מעבר לחלב".

 

לדברי גרוברמן, "החלב הוא מילכוד כי אי אפשר לייבא, ואם ניקח למשל את השוק החרדי אשר לא נאמן למותגים שם יש מוצרים בעל חיי מדף ארוכים וזולים יותר אבל הציבור החילוני נאמן למותגים ולכן הוא משלם יותר, חייבים להבין שיש אלטרנטיבה".

 

בשורה התחתונה הוא אומר: "מדינת ישראל לא צריכה 4 חודשים לבדוק את מחירי המזון אלא יכולה בעזרת שני כלכלנים ואינטרנט לבדוק מה קורה בעולם ולהבין שמשהו רקוב במדינה, את התוצאות שיעבירו לשר האוצר".

 

 

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x