$
בארץ

"אם האוצר מצליח כל כך בהורדת שיעור האבטלה, מדוע יש צורך בתוכנית ויסקונסין?"

כך אמר ח"כ חיים כץ בדיון בוועדת העבודה, בתגובה לניסיון משרדי האוצר והתמ"ת להחזיר את תוכנית ויסקונסין. ח"כ אילן גילאון: "אתם יוצאים מהאסלה. די, אנחנו לא מקבלים את התוכנית"

תומר אביטל 14:1503.08.11
"אני חייב לומר שאני מעריץ את יכולת ההתמדה שלכם. אנחנו דוחים אתכם שוב ושוב ואתם חוזרים כל פעם. זרקנו מהדלת - נכנסתם דרך החלון, זרקנו מהמגדל - טיפסתם מהמרתף. היום אתם יוצאים מהאסלה. די, אנו לא מקבלים את התוכנית ודוחים אותה מכל וכל", כך אמר הבוקר (ד') ח"כ אילן גילאון על
תוכנית ויסקונסין לנציגי התמ"ת והאוצר בדיון בוועדת העבודה. הוועדה דנה בהצעת החוק לשילוב מקבלי גמלאות בעבודה, המוכרת בכינויה "תוכנית ויסקונסין". כזכור, הוועדה לא האריכה את הוראת השעה של התוכנית בשנה שעברה, וכעת מבקשת הממשלה לדון בנושא שוב.

 

בפתח הדיון תהה יו"ר הוועדה ח"כ חיים כץ: "אם משרד האוצר מצליח כל כך בהורדת שיעור האבטלה, מדוע יש צורך בתוכנית? האם יש כאלה שהתחייבנו לכספים עבורם עבור השמה לכאורה ולא עמדנו ביעדים? מדוע עובדי שירות התעסוקה אינם טובים דיים כדי ליישם מובטלים במקומות עבודה?"

 

היועץ המשפטי לכנסת, עו"ד איל ינון, הציג את עיקרי הצעת החוק לאחר שקיים סדרת פגישות עם נציגי הממשלה לצורך גיבוש עקרונות חדשים להצעה.

 

לדבריו, "השינויים המרכזיים שהשגנו בתוכנית הם, בין היתר: שלילת קיצבה תיעשה על ידי עובד ציבור בלבד, עובד ציבור יהיה נגיש לפניות המשתתפים בתוכנית, הגדלת תשלום על השמה בעבודה, לא יהיה תגמול על שלילה אקטיבית של קצבה, יפורטו תפקידי המדינה והעובדים מטעמה, מלכ"רים יוכלו לשמש כמפעילים של מרכזים, יוקצה תקציב נפרד לשירותים תומכי עבודה, התכנית תיועד רק לאוכלוסיה שתוכל להסתייע בה באופן משמעותי, מקבלי הבטחת הכנסה חדשים יטופלו קודם כל על ידי שירות התעסוקה ועוד".

 

סגן הממונה על התקציבים באוצר, משה בר סימן טוב, הגן על החוק באומרו כי "יש חשיבות רבה לתוכנית החדשה. התמודדנו עם אבני הנגף הדרושים לאישורה באמצעות שינויים מהותיים בתוכנית. זו לא תוכנית שתלויה בשיעורי אבטלה רגעיים במדינה, יש לנו בעיה של שיעורי השתתפות נמוכים בעבודה. השינוי הדרמטי בתוכנית הוא בשינוי מאזן הסמכות והאחריות של מפעילי התכנית. אנחנו מפקיעים את השליטה מידיהם".

  

רוב חברי הכנסת הביעו התנגדות עזה לתוכנית. מנכ"ל שירות התעסוקה, יוסי פרחי, פנה לחברי הוועדה בהתרגשות ואמר: "אנחנו עובדי מדינה ונקיים כל החלטה שתקבלו, אבל נעשה כאן חיבור איום ונורא בין שירות התעסוקה לקיומה או אי קיומה של התוכנית. לא יכול להיות שמובטלים יסבלו בשל כך. 50 מיליון שקלים נגרעו מאיתנו, אין לי כסף לנייר טואלט בשביל המובטלים שבאים. איך אשלם משכורת לעובדים בסוף החודש? מונחת כאן הצעת חוק בעלות של מיליארדים, ובינתיים באום אל פחם מטפל נציג אחד באלף פונים. מספיק עם ההתעללות הזאת באזרחי מדינת ישראל. שלמו לנו 10% מעלות התוכנית, 150 מיליון שקלים, תנו לנו כלים, ואני מתחייב שנדע לפטל במובטלים הכרוניים לא פחות טוב מגופים פרטיים".

  

הכנסת תחדש את הדיון בחוק לקראת חידוש התוכנית ככל הנראה רק בחורף - בתום פגרת הקיץ שתחל בשבוע הבא.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x