האוצר נערך למסקנות טרכטנברג: המדינה תגייס 16.5 מיליארד שקל באג"ח
באוצר הבינו כי דרישות המחאה יחייבו גיוס בשלושת חודשים הקרובים, ולכן ינפיק אג"ח לא צמודות לשלוש שנים ויחדש את האג"ח צמודות המדד
משרד האוצר מתחיל להיערך לגירעון הגדול הצפוי בתקציב המדינה, כתוצאה מההיענות לדרישות תנועת המחאה ומהירידה המסתמנת בגביית המסים. בשלושת החודשים הקרובים (ספטמבר־נובמבר) ינפיק האוצר אג"ח סחירות בסכום כולל של 16.5 מיליארד שקל, לעומת 11.7 מיליארד שקל שהונפקו על ידו בשלושת החודשים הקודמים.
הנפקת אג"ח המוגברת תבוצע אף כי בשלושת החודשים הקרובים צפוי האוצר לפדות אג"ח ממשלתיות סחירות בכ־5.1 מיליארד שקל בלבד. עם זאת, בחודש האחרון של השנה יהיה על האוצר לפדות אג"ח ממשלתיות סחירות בהיקף גדול יחסית של כ־10.3 מיליארד שקל.
גם אם האוצר ינפיק בחודש דצמבר רק את כמות האג"ח הממוצעת של החודשים הקודמים, יסתכם עודף ההנפקות נטו בארבעת החודשים האחרונים של 2011 (הפער בין הנפקות חדשות לבין פדיונות של אג"ח ישנות) ביותר מ־6 מיליארד
שקל. בדרך זו יוכל האוצר לממן חלק מהגירעון בתקציב, ולהפנות סכומי כסף גדולים יחסית לסעיפים שונים בדרישות תנועת המחאה, כמו הקטנת שיעורי המסים העקיפים, סיוע לדיור ותמיכה באמהות עובדות.
במקביל להגדלת היקף הנפקת האג"ח הסחירות, ינהיג האוצר החל מהחודש שני חידושים בהרכב ההנפקות. הראשון הוא הנפקת אג"ח ממשלתית לא צמודה חדשה לתקופה של שלוש שנים. האיגרת החדשה תונפק לעושי שוק ראשיים ולציבור הרחב בסכום של 1.3 מיליארד שקל. היא תישא ריבית שנתית של 3.5% ותיפרע ב־31 באוגוסט 2014. מהלך חדש־ישן נוסף של האוצר יהיה חידוש ההנפקות של אג"ח ממשלתית צמודה למדד לתקופה קצרה יחסית של שלוש שנים. אג"ח זו תונפק בשלב ראשון בהיקף כולל של 400 מיליון שקל ותישא, בנוסף להצמדה למדד, ריבית שנתית של 1.5%.