הפעילים ברוטשילד: דוחפים אותנו לאלימות
מהשעה 8:00 בבוקר תוכל עיריית תל אביב לפנות את המאהלים, והפעילים נערכים. צ'רלי ביטון: "זו תהיה מלחמה"
פינוי המאהלים בתל-אביב קרוב מתמיד, ועשוי להתבצע מהשעה 8:00 בבוקר - בהתאם לאור ירוק מבית משפט. הפעילים שנותרו בשטח נערכים בהתאם. אמש (שבת) קיימו מסיבת עיתונאים בשדרות רוטשילד ובה הזהירו מפני אלימות. אליק מאור, דובר ברית צדק חברתי, קרא לעיריית תל-אביב לפתוח במשא ומתן,
מאור הצהיר: "המחאה היא של כולנו, אנחנו נישאר ברחובות. אנחנו לא רוצים להתפנות ואנחנו לא רוצים לנהוג באלימות כשיבואו לפנות אותנו". עיריית תל-אביב כבר פינתה את רוב האוהלים ואת רוב הציוד משדרות רוטשילד ועיקר הפעילות מתרכזת כעת באזור שבין כיכר הבימה לרחוב שינקין.
גם צ'רלי ביטון הבהיר כי הפעילים אינם רוצים אלימות, אך הזהיר באותה הנשימה: "כשעיריית תל-אביב תפנה את מאהל רוטשילד, זו תהיה מלחמה, שלא יעשו את זה. אני קורא לראש הממשלה ולשריו לעמוד כחומה בצורה ולא לתת לפינוי הזה לקרות".
הדיון סביב פינוי מאהל רוטשילד נמשך כבר קרוב לחודש. בתחילת ספטמבר הודיעה העירייה כי תאפשר לדייריו להתגורר בו רק עד ראש השנה, אולם חרף הודעתה, כבר למחרת הגיעו אנשי מחלקת הפיקוח ופינו ללא תיאום אוהלים על ציודם. האירוע גרר שרשרת תגובות ששיאן בהפגנה מול בניין העירייה.
משם עבר המאבק להשארת המאהל לבית המשפט. בתחילה תמך המחוזי בנימוקיה של העירייה, אולם לפני פחות משבועיים הקפיא שופט העליון עוזי פוגלמן את רעיון הפינוי. בהמשך שלח השופט פוגלמן את הצדדים להידבר, ורמז להם כשאמר: "לכולנו כחברה אין עניין בפינוי כפוי וצריך לחשוב על אסטרטגיית יציאה. הייתי מציע לצדדים השונים לקיים מגעים להידברות".
עו"ד גיל גן מור, האגודה לזכויות האזרח, קרא לרשויות המקומיות לעצור את פינוי המאהלים, "עד שיימצא פיתרון למחוסרי הדיור. אפשר להעלים את האוהלים, אבל אי אפשר להעלים את האנשים". קובי שחר ממאהל לוינסקי אמר: "אני מקווה שבתל-אביב תתחיל מציאות חדשה - שאנשים לא יסתובבו ויגורו ברחובות ולא יחפשו אוכל בפחי אשפה".