עיריית ירושלים: משרד הפנים מעכב את הכפלת הארנונה ל"דירות רפאים"
העיריה ביקשה להכפיל את חשבון הארנונה של דירות שנותרות ריקות חלק ניכר מהזמן. משרד הפנים: לא הוגשה בקשה בנושא
16:3104.12.11
הבתים הנטושים בירושלים עולים לעיריית ירושלים כ-60 מיליון שקל בשנתיים. כך עולה מחישוב שערכה תנועת התעוררות ירושלים. לאחרונה ערכה העיריה, לדברי התנועה, מיפוי הבוחן את כמות "דירות הרפאים" והבתים הנטושים בה.
אותן בין פעם לפעמיים בשנה, ולמעלה מ-1,500 בתים נטושים. מהחישוב שנעשה עולה כי העיריה יכולה הייתה לגרוף כ-60 מיליון שקל באמצעות ארנונה בשנתיים האחרונות.
הממצאים: 10,000 "דירות רפאים" שבעליהן, תושבי חוץ, פוקדים
כזכור, במסגרת דיוני ועדת טרכטנברג הוחלט על ביטול הפטור המלא מארנונה לבתים נטושים, והטלת קנסות על בתים הנותרים ריקים. הצעה להכפיל את הארנונה על בתים נטושים ודירות רפאים עברה במועצת העיר של ירושלים בשבוע שעבר.
התיקון עלה למועצת העיר ביוזמת ראש העיר ירושלים ניר ברקת ותנועת התעוררות ירושלים. בעיריה ציינו כי סעיף הכפלת הארנונה לדירות הרפאים נועד "לעודד את בעלי הדירות להשכירן לצעירים וסטודנטים". בימים אלו מתבצעת עבודת מטה בעיריה באשר לקריטריונים שיגדירו אילו דירות יחויבו בכפל ארנונה.
כעת מחכים באגף הארנונה לחתימתו של שר הפנים ישי, לדברי העירייה, עדיין לא חתם על אף מצוקת הדיור.
עם זאת, במשרד הפנים לא מכירים את הנושא. במשרד הוסיפו כי לצורך שינוי צו הארנונה נדרש אישור שרי הפנים והאוצר, ובקשה זו לא הוגשה למשרד הפנים. בכדי לבצע את השינוי כך שיחול כבר בשנה הבאה ישנה אפשרות להגיש בקשות עד פברואר. במשרד הפנים הדגישו כי הממשלה אמורה לקדם תיקון חקיקה כולל שיהיה תקף בכל הארץ לגבי דירות רפאים, ולאו דווקא רק לתחום העיר ירושלים.
בעירייה הבהירו כי מדובר בהחלטה טרייה שניתן ליישמה כבר עכשיו, וכי הם מחכים להנחיות של משרד הפנים ומשרד האוצר על מנת להתקדם בעבודת המטה.
מירב כהן, חברת מועצת העיר מטעם תנועת התעוררות ירושלים, אמרה כי "את ההכנסות מכפל הארנונה על דירות הרפאים צריך לצבוע ייעודית ולהקצות אותם לטובת קידום פרויקטים לדיור בר השגה בעיר".