הסתיים יום העדות הראשון של עד המדינה במשפט הולילנד
בתחילת עדותו אמר עד המדינה ש"ד: "בסופו של יום, בגלל פעילויות עברייניות שאני עשיתי בידיעת ובאישור הלל צ'רני ובמימונו הצלחנו להשיג 311,000 מ"ר". יום הדיונים שתוכנן עד 8 בערב הסתיים בשעה 14:00 לאחר שעד המדינה טען שאינו יכול להמשיך בעדות
בית המשפט המחוזי בתל אביב נפתח הבוקר (א') שלב ההוכחות במשפטו של ראש הממשלה לשעבר, אהוד אולמרט, בפרשת הולילנד. הדיון נפתח בדברי התובעת, עו"ד ליאת בן ארי מפרקליטות מיסוי וכלכלה, שאמרה בסיכום דבריה כי "אינטרס הציבור נפגע קשות אם אכן ניתן השוחד העצום הזה, ועלינו מוטל להביא את האחראים לדין".
"תרגיש חופשי והכי נוח שבעולם, תגיד רק את האמת", הנחה השופט דוד רוזן את עד המדינה ש"ד לפני פתיחת עדותו.
ש"ד פתח את עדותו בתיק הולילנד ואמר: "בסופו של יום, בגלל פעילויות עברייניות שאני עשיתי בידיעת ובאישור הלל צ'רני ובמימונו הצלחנו להשיג 311,000 מ"ר".
כך צמחו זכויות בנייה של 25 אלף מ"ר למעל 300,000 מ"ר. בתחילה, סיפר ש"ד, התעניינו משקיעים מחו"ל, ביניהם יהודי בשם סילברסטין, הבעלים של מגדלי התאומים בניו יורק. הוא ביקש להזרים 30 מיליון שקל. ש"ד ניהל מטעמו את המו"מ, אך צ'רני, הבעלים של המתחם, חזר בו, מינה את ש"ד כמנכ"ל והחליט ללכת בכל הכוח על הפרויקט. ש"ד שפעל מטעמו הסביר לו שבלי שוחד העסק לא יתרומם, תרתי משמע.
"הפגישה התקיימה ב-1994, במשרדי הולילנד. צ'רני היה בהתחלה בשוק מההצעה שהצעתי לו... אחרי שקיבל ממני הסברים הוא הסכים", סיפר ש' איך הצטרף צ'רני לסיפור השוחד. "מעורבותו באישור ובביצוע תשלומי השוחד היתה אבסולוטית. הוא אישר ונתן 9 מיליון בין 94 ל-99."
המקבלים בשלב זה לא פורטו. אולם התוכנית, לפי ש"ד הוצגה לראשונה בפני יו"ר הוועדה המקומית ובפני ראש העיר אהוד אולמרט.
ש"ד סיפר שגייס את האדריכלים רם כרמי וארתור ספקטור. הסברו: "כרמי היה גאון שניתן להעביר דרכו תכניות מגלומניות. ספקטור מאד מחובר לירושלים".
לעדות קדם נאום כאמור הפתיחה של עו"ד ליאת בן ארי, פרקליטת מיסוי וכלכלה ת"א: "מספר יזמים היו מעוניינים בפרויקטים אדירה ממדים, וביקשו לקדם את המיזמים בעזרת השוחד. בתמורה לטובות ההנאה, השיבו אנשי הציבור ליזמים כגמולם. כספים רבים הועברו מיזמי הנדל"ן לאנשי הציבור באמצעות עד המדינה ש"ד. הוטל עליו לזהות את הצמתים המשמעותיים שניתן לגייס בעזרת שלמונים את אנשי הציבור.
עד המדינה העמיד עצמו בתווך נותני ומקבלי השוחד. סכסוך עסקי בין ש"ד לנאשם צ'רני הוליד את כתב האישום. בלעדיו לא הייתה הפרשה נחשפת. הוא העריך כי החשיפה תעזור לפתור את הסכסוך העסקי ביניהם.
קשה מאד להתוודע לעבירות השוחד ולהתחקות אחד הראיות, אין לאיש מהמעורבים אינטרס לחשוף את הקשר המושחת. הנאשמים יבקשו לבנות הפרדה בינם לבין תשלומי השוחד מכאן מרכזיותו של עד המדינה. בחנו בספקנות את עדותו. בחנו אותה אל מול הראיות הבלתי תלויות. כתב האישום כלל רק אישומים שראיות חיצוניות אובייקטיביות שתומכות בעדות עד המדינה. גרסתו הייתה רחבה יותר מבחינת כספים ואנשי ציבור מזו שנכללה בכתב האישום".
השופט דוד רוזן תכנן את יום הדיונים עד השעה שמונה בערב. ב-14:00 אפסו כוחותיו של עד המדינה והוא ביקש להפסיק. עד אז, יש לציין, הוא הפתיע בעדות צלולה, מקצועית וסמכותית והפגין זיכרון לא רע. השאלות האם היא גם אמת במהותה, והאם סגולות אלה יחזרו גם בחקירות הנגדיות עדיין טעונות בירור.
מכל מקום השופט רוזן ניסה לשכנע אותו להמשיך: "אחר ההבריים, האוויר כאן טוב יותר". "עדיף בבית במיטה, מחובר לבלוני הגז", השיב ש"ד. "בלוני חמצן", מיהרה התובעת לתקן. השופט ניסה להציל את שארית היום ושאל אם יש לתביעה עדים אחרים שניתן להעלות לדוכן. משלא נמצאו, ננעל יום הדיונים הראשון.