נחשף ב"כלכליסט": הנשיא גרוניס החליט - השופטת אלשיך תישאר בתפקידה
שבועיים אחרי החשיפה בכלכליסט, פרסם נשיא ביהמ"ש העליון את החלטתו המעניקה גיבוי מלא לאלשיך וממזערת את החומרה שבהחלטת הנציב
שבועיים אחרי החשיפה ב"כלכליסט", נשיא ביהמ"ש העליון אשר גרוניס מעניק גיבוי מלא לסגנית נשיאת בית המשפט המחוזי בתל אביב ורדה אלשיך בפרשת הפרוטוקול המשופץ והחליט שלא לפתוח נגדה בהליכי הדחה ואף מביע התנגדות להעמדתה של אלשיך לדין משמעתי.
בהחלטה שפרסם גרוניס לפני זמן קצר הוא כותב כי נציב תלונות הציבור על שופטים, אליעזר גולדברג, אשר קיבל את התלונות נגד אלשיך לא המליץ בהחלטתו להביא לסיום כהונתה של אלשיך ו"ברור שיש ליתן משקל נכבד לכך".
לקריאת החלטת נשיא בימ"ש העליון במלואה - לחץ כאן
גרוניס כותב עוד כי קריאה מדוקדקת של החלטת הנציב תגלה שאין בה ממצא לפיה אותם תיקונים שנעשו ע"י אלשיך אינם משקפים את שארע ונאמר בדיון, אלא הנציב קבע רק כי התיקונים נעשו בניגוד לדין. לדבריו, יש הבדל מהותי בין מקרה בו נעשה תיקון עובדתי שאין לו בסיס במציאות לעומת תיקון שהפגם שבו נובע מכך שאין הוא תואם את הוראות הדין. מכאן, כותב גרוניס "שאין לדבר כלל על זיוף פרוטוקול".
לדברי גרוניס שיקולים נוספים שהדריכו אותו נוגעים לתקופת כהונתה הממושכת של אלשיך, שהחלה דרכה כשופטת ביהמ"ש שלום ב-1978. "השופטת אלשיך הינה אחת מבין השופטים הוותיקים ביותר במערכת. זה למעלה מעשור שנים היא דנה בתיקים מתחום חדלות הפרעון... מדובר לעיתים בתיקים מורכבים ובעלי חשיבות כלכלית גדולה ביותר. השופטת אלשיך תרמה תרומה חשובה להתפתחות הדינים בתחום חדלות הפרעון".
גרוניס ציין עוד במכתבו כי אלשיך מסרה לו בפגישה שנייה ביניהם כי בכוונתה לפרוש מתפקידה כיו"ר נציגות השופטים. בפועל הודיעה אלשיך ביום שישי על התפטרותה מהנציגות. גרוניס מסיים את החלטתו באמירה שאין להקל ראש בקביעותיו של הנציב גולדברג, וכי "הבהרתי לשופטת אלשיך כי אני רואה בחומרה את שאירע והזהרתי מפני הישנות מקרים דומים בעתיד. כמובן שיש חשיבות רבה לעצם החלטתו של הנציב, הן ככל שמדובר בשופטת אלשיך הן מבחינת כלל שופטי ישראל".
על יסוד הטעמים האמורים, כתב גרוניס, כי החליט שאין מקום להביא את עניינה של אלשיך בפני הועדה לבחירת שופטים ואף אין הצדקה להגיש קובלנה לבית הדין המשמעתי. "די בנסיבות העניין באזהרה חמורה ובהעברה של מכתב זה לתיק האישי של כב' השופטת אלשיך".
אפי נוה, יו"ר מחוז תל אביב בלשכת עוה"ד, מסר: "לצערנו, אין בידינו להסכים להחלטת כבוד הנשיא גרוניס. העובדות כפי שנקבעו בהחלטת נציב התלונות על השופטים מחייבות נקיטת צעדים כלפיה ולכל הפחות העמדה לדין משמעתי. אם כבוד הנשיא גרוניס יבחר להשמיע בעתיד תלונות על התייחסות מצד גורמים שונים כסיבה לפיחות התמידי באמון הציבור במערכת המשפט, יהיה צורך להזכיר לו את החלטתו מהיום. מצופה כי מי שמעבירים יום וליל התנהגות של אחרים תחת שבט ביקורתם, יוכלו לעשות כן גם בביתם פנימה".