עמוד ענן
הנזק לתעשייה בדרום עד כה: 120 מיליון שקל
על פי נתוני התאחדות התעשיינים, 70 מפעלים הושבתו לחלוטין בעקבות הלחימה בדרום. ב-430 מפעלים נוספים נפגע הייצור חלקית
התעשיינים מדווחים על ירידה בהתייצבות העובדים הבוקר (ב') לעבודה במפעלים לעומת אתמול בשל המשך איום ירי הרקטות - 75% מהעובדים הגיעו היום לעבודה לעומת 80% שהגיעו אתמול.
העלייה בהיעדרות העובדים נובעת מכך שחלקם קיבלו צווי 8 וגויסו מיידית למילואים. כמו כן חלק מהנשים נעדרות כיוון שהן
נמצאות עם ילדיהן בבתים.
הפעילות התעשייתית בכל אזור עוטף עזה, שכוללת כ-70 מפעלים, הושבתה לחלוטין נוכח הלחימה בדרום, מלבד מפעלים שהוגדרו על ידי המדינה כ"מפעלים חיוניים", כמו מפעלי מזון. בכ-430 מפעלים בכל אזור הלחימה, ברדיוס של כ-40 קילומטר מעזה, הייצור נפגע קשות ומתנהל תחת אש לסירוגין.
הנתנים של התאחדות התעשיינים לא כוללים נזקים כספיים מפגיעות ישירות במפעלים (אם יתרחשו), ונזקים עקיפים כמו פגיעה במוניטין מול לקוחות בחו"ל, אי עמידה בלוחות זמנים וכדומה.
מנכ"ל התאחדות התעשיינים אמיר חייק: "הלחימה בדרום נמשכת מזה כמעט שבוע והפגיעה המצטברת בפעילות המפעלים הולכת ומתעצמת מיום ליום. התעשיינים ועובדי המפעלים עושים ככל שביכולתם להחזיק מעמד ולהמשיך לפעול למרות המצב הקשה, אך רבים מהם, בעיקר באזור עוטף עזה, נאלצו לסגור את שעריהם. על כן אנו בהתאחדות התעשיינים עובדים בימים אלו, בצמוד עם משרד האוצר וההסתדרות, לאישור הפיצויים לתעשייה בדרום שנפגעה מהלחימה, על מנת שזו תוכל להמשיך ולהתקיים. התעשייה היא מנוע הקיטור של הדרום ויש לעשות ככל שניתן על מנת לשמור עליה ולפתח אותה".