אופיס דיפו: ביהמ"ש אישר הקפאת הליכים וזימון אסיפת נושים
ההקפאה היא עד ל-24 בדצמבר. בהתאם לכך, יעוכב הדיון בבקשה לכינוס נכסים שהגיש בנק מזרחי נגד החברה. נציג הבנק: "יש בי חשש שהנושים ימצאו עצמם עם ידיהם על ראשם"
- המכירה בסכנה? מזרחי טפחות מבקש לפרק את אופיס דיפו
- אבי מלכה: "קיים סיכוי גבוה שאשאר באופיס דיפו כבעל מניות"
- 80% מהספקים של אופיס דיפו הסכימו לביצוע תספורת בחובות
אחרי שעסקת אופיס דיפו סוכמה ועמדה לצאת לדרך, פנה בנק מזרחי טפחות לבית המשפט המחוזי מרכז ואיים להכשילה. בבקשה לפירוק החברה, טען הבנק לחוב של 30 מיליון שקל של אופיס דיפו כלפיו.
הבוקר נפגשו הצדדים בבית המשפט המחוזי מרכז אצל השופט אילן שילה. עורכי הדין שי גרנות, ישראל בכר וענת מרום, המייצגים את בנק מזרחי טפחות, ציינו כי הבנק הוא נושה מובטח. "כל יום שחולף מזיק לנושים של החברה ובראשם בנק מזרחי", אמר עו"ד בכר. "החוב כלפי הבנק עומד על כ-30 מיליון שקל. הנשייה המובטחת שלו היא בשיתוף עם 4 בנקים נוספים: בנק הפועלים, לאומי, הבינלאומי ומרכנתיל דיסקונט, הם קשורים כולם באמצעות הסכם בין בנקאי ביניהם".
"אני חושב", הוסיף עו"ד בכר, "שיש תמימות דעים בין הצדדים במצב החברה בכי רע. החברה למעשה הפכה לחדלת פרעון ואין על כך מחלוקת. עוד אין מחלוקת על קיומה של עילה לכינוס נכסים".
"יום אחד יש עסקה, יום שני אין עסקה ויום שלישי אולי"
נציג הבנק ישראל בכר עבר לפרט את העסקה שנרקמה למכירת אופיס דיפו ואמר: "מזה זמן רב מתנהל משא ומתן בין החברה לבין קבוצת משקיעים. הבנק כנושה מובטח בעל מעמד מיוחד, היה מעורב במשא ומתן הזה. הבנק ניסה לגשר בין הצדדים והיו פערים בין החברה לבין קבוצת המשקיעים".
עוד הוא הוסיף כי הבנק "עמד בתווך וניסה לסייע.. אותה עסקה מדוברת שהמשא ומתן בעטייה התנהל תקופה ארוכה מדי, ידע עליות ומורדות. מתווה העסקה השתנה חדשות לבקרים. יום אחד יש עסקה, יום שני אין עסקה ויום שלישי אולי. למרות זאת הבנק הראה גמישות רבה, הכל על מנת לקדם את העסקה וכדי להשאיר את החברה פעילה למען תוכל לשרת את החובות כלפי נושיה".
יחד עם זאת, אמר בכר כי הבנק ביקש ודרש שקבוצת המשקיעים תזרים כספים: "קבוצת המשקיעים כבר עברה את בדיקת הנאותות של החברה והם יודעים היטב מה מצב החברה ועד כמה החברה זקוקה ומשוועת למזומנים. אותם בעלים של החברה מקבוצת המשביר אינו מזרים כספים לחברה מזה תקופה ארוכה. למעשה לחברה הזו אין אב ואם".
לכן, לדברי בכר, הבנק ביקש באופן לגיטימי שאם קבוצת המשקיעים רוצה להיכס לחברה, תזרים כספים בשיעור של 10 מיליון שקלים שנדרשים וחיוניים להמשך חיות החברה, והתשובה הייתה שלילית. המשקיעים דרשו שהחברה תלך למתווה שהוא בעייתי.
"דמי רצינות"
"כפי שאני מכיר מהניסיון שלי, משקיע שרוצה לקנות חברה שהיא חדלת פרעון, עליו להראות דמי רצינות", אומר בכר ומוסיף, "כאן נוצר מצב אנומאלי לטעמי - המשקיע נמצא בסיטואציה שאין לו מה להפסיד. ישחקו הנערים לפניו, ינסו להשיג את האישורים, יצליחו – אולי נקנה, לא יצליחו – לא קרה דבר. אני ברחתי. אנו נמצאים במצב שהבעלים התייאשו מהחברה, המשקיעים יושבים על הגדר ולא מסכנים דבר מטעמם. במצב כזה בסופו של דבר יש בי חשש שהנושים ימצאו עצמם עם ידיהם על ראשם".
עו"ד שלום גולדבלט ממשרד גולדבלט גינדיס יריב, המייצג את אופיס דיפו, אמר בדיון כי החברה מנהלת שיח עם הבנק מזה תקופה. "הגענו לרוב רובן של ההסכמות באשר לדרך שבה ניתן יהיה להמשיך את חיותה של החברה. אנו מדברים על חברה עם 1,100 עובדים, עם 58 סניפים, הנסמכים על פעילותה. כל זאת אנו רוצים להציל באמצעות אותה קבוצת משקיעים".
עוד גולדבלט אמר כי הבנק לאורך כל הדרך הסכים שהחברה הזו צריכה להמשיך ולחיות ולא לקחת אותה לכינוס נכסים. עוד הוא הוסיף כי "מה שקרה הוא שהבנק החליט שהוא רוצה דמי רצינות. הוא רוצה שהמשקיעים ישימו ויסכנו מראש מראש 10 מליון שקל, לפני שיש הסדר נושים. לא עזר שהלכו והראו הוכחת יכולת, לא עזר שיש חוזים חתומים. רק על הנקודה הזו הגיש הבנק ביום חמישי כינוס נכסים, בבחינת עשו מה שאני אומר או שלא יהיה.. כינוס הנכסים במקרה הזה - פעולה שתגדע את המקור העיקרי ואת הנכס העיקרי של החברה".
לאחר הפסקה בדיון, הציגו הצדדים, ובהם גם נציגי העובדים, נציגי אופיס דיפו העולמית, נציגי המשקיעים ועוד, את ההסכמות שאליהן הגיעו, הסכמות שהתקבלו גם על ידי השופט שילה בהחלטתו. לפיהן, ינתן צו הקפאה לחברה עד ל-24 בדצמבר, מועד הדיון הבא.
במסגרת צו הקפאת ההליכים, יורה בית המשפט על ביטול עיקולים שהוטלו על חשבונות החברה וכי בתוך שבעה ימים תזומן אסיפת נושים לצורך הסדר עמם. בנוסף, ימונו שני נאמנים במסגרת צו הקפאת הליכים: עו"ד ישראל בכר ועו"ד דוד פורר. עו"ד בכר יהיה מוסמך לכל הפעילות הכספית בתקופת ההקפאה ואילו עו"ד פורר יוסמך בכל הסוגיות הקשורות במכירה של החברה וכינוס אסיפת הנושים.