מחפשים עבודה? כך תנהלו את פרופיל הפייסבוק
כשמעסיקים מחפשים עליכם מידע, הם מגיעים קודם כל לפייסבוק - וכדאי שימצאו שם רק הפתעות טובות. על מה כדאי להקפיד ומה אסור לעשות בשום פנים ואופן?
- היכן כדאי להתחיל לעבוד בתחילת הקריירה, בסטארט-אפ או בחברה גדולה?
- כמה רחוק תלכו עם השקר בשביל לא לבוא לעבודה?
- מגייסים עובדים? רק דרך האינטרנט
חיים ומוות ביד הסטטוס
זו כבר קלישאה לומר שפייסבוק הפך לאמצעי לגיטימי לאיתור עובדים. אבל עד כמה אנחנו מבינים את הצורך לתפעל את הפרופיל שלנו בצורה נכונה?
נכון, אף אחד לא מבקש מאיתנו לשנות את ההתנהגות ולהציג פרופיל סטרילי ומעושה שאינו מעיד עלינו כלום. רוב המגייסים גם יודעים שמדובר ברשת חברתית ושאנשים נמצאים שם קודם כל כדי לשמור על קשר עם חברים ומכרים. אך למרות כל אלו הם עדיין מצפים מאיתנו להופעה הולמת ואינם מעוניינים למצוא בפרופיל שלנו נתונים מטרידים.
מה כדאי ומותר לעשות בפייסבוק כדי לקדם את עצמכם?
1. מותר להציע חברות לארגונים או מותגים גדולים. זה לא מפחית מכבודכם: זוהי דרך לגיטימית לגרום למחלקת משאבי האנוש של הארגון לשים אליכם לב.
2. מותר להעלות סטטוס שבו אתם מתייחסים לחברות מהתחום שלכם, ולעורר דיון בנושאים הקשורים אליהן – אך יחד עם זאת מומלץ לשמור על תרבות דיון וגם לזכור ששפה רהוטה תייצג אתכם לא רע.
3. מותר לעשות הכל כדי להיראות הכי מוצלח שאפשר: לדאוג לפרסם לינקים למאמרים ודברים שכתבתם, ולהעלות סטטוסים ותמונות שמציגים אתכם בעבודה (פגישה, חתימת חוזה, כנס גדול, נסיעה לחו"ל). זו לא שחצנות, זה שיווק עצמי הכרחי.
4. מותר לכם להיות עצמכם – רק חשוב לזכור שהדרך שבה אתם בוחרים להציג את עצמכם היא הדרך שבה המעסיק הפוטנציאלי יראה אתכם.
5. מותר (וכדאי) לדאוג לתמונת פרופיל מכובדת – כזו שמציגה אתכם באופן מכובד ומחמיא. למיטיבי לכת ואנשי מקצוע בתחומים מסוימים אף מומלץ להשקיע בתמונה מקצועית.
כמה דברים שלא מומלץ לעשות
1. אל תצטרפו לקבוצות שיכולות להציג אתכם באור רע מבחינה מקצועית (למשל, הקבוצות "אני שונא לעבוד!", "פנסיה מגיל 25!" או "סטלנים ונהנים". זה מצייר אתכם באור חיובי קצת פחות בעיניי המעסיק).
2. אל תעלו תמונות שלכם מקיאים לתוך דלי בחוטיני – מכירים את המשפט Too Much information? גם המעסיקים הפתוחים ביותר ירגישו אי נוחות מול תמונות מביכות שלכם, והשמרנים ביניהם אף עלולים לפסול אתכם.
3. אל תעשו שימוש רב מדי בקללות וגסויות. הבעת דעה אישית היא לגיטימית, אבל גם סטטוסים מתלהמים כדאי לפרסם במינון הנכון.
4. אל תשתפו או תעשו לייק לתכנים פוגעניים או בלתי חוקיים. אתם לא רוצים להיתפס על ידי המעסיק הפוטנציאליים שלכם כאנשים ששמירה על החוק או עידוד התנהגות לא נורמטיבית היא חלק מאישיותם.
5. אל תכתבו כל מה שבא לכם לראש ואל תרדו לפסים אישיים. השמצות - ולא משנה כרגע על מה ועל מי - מציגות באור רע דווקא אתכם.
לסיכום: הכלל שהכי חשוב לזכור הוא שאם התדמית שלכם קשורה ישירות לעיסוק המקצועי שלכם – היא צריכה לשקף זאת נאמנה גם ברשתות החברתיות. לכן, חשוב שתדאגו שמה שרואים באינטרנט לא יקלקל לכם - אלא ישרת אתכם.
הכותבת היא מנהלת התוכן והמחקר באתר AllJobs דרושים
כנס AllJobs השנתי ייערך זו השנה הרביעית ב-7-8 בינואר, ב-Uno, מגדלי עזריאלי שבתל אביב. הכנס יעניק למשתתפיו כלים פרקטיים ותובנות לחיפוש עבודה וקידום קריירה. הכניסה לכנס היא בחינם, אולם השתתפות בהרצאות ובייעוץ אישי דורשת הרשמה מראש .