בטר פלייס: קודם נצליח בארץ, אחר כך נתרחב לסין
דן כהן מונה אתמול למנכ"ל זמני של בטר פלייס. החברה מתכוונת להתמקד בשלב זה בישראל ובדנמרק, שבהן יש פריסת תשתית מלאה
דן כהן מונה אתמול (ג') למנכ"ל זמני בבטר פלייס העולמית ולמנכ"ל זמני בבטר פלייס ישראל. כהן שימש עד לפני כשנה כסמנכ"ל האסטרטגיה בחברה, והיה אמון על תכנון התפשטות החברה לשווקים עולמיים. כהן מחליף בתפקיד את אוון ת'ורנלי האוסטרלי ופרש על רקע חילוקי דעות עם בעל השליטה הראשי עידן עופר.
- בטר פלייס מינתה מנכ"ל חדש: דן כהן
- בטר פלייס נותנת רכבים לראשי חברות הליסינג
- בטר פלייס: קודם נצליח בארץ, אחר כך נתרחב לסין
עופר סבור שעל החברה להתמקד בשלב זה בשיווק בישראל ובדנמרק, שבהן יש פריסת תשתיות מלאה. עם זאת, לדברי בכירים בחברה, מינויו של כהן אינו מקרי: "לאחר שבטר פלייס תוכיח יכולת למכור מכוניות חשמליות בשני השווקים העיקריים הללו, בעוד כשנה יבוצעו ניסיונות להתרחב גם לאירופה, ובשלב מאוחר יותר - בעוד כחמש שנים - גם לשוק הסיני, שכהן מכיר היטב". לאחרונה גם ציין וולקר שטיינווסר, מנכ"ל יצרנית הרכב קורוס, שבבעלות החברה לישראל (החברה האם של בטר פלייס) וצ'רי הסינית, כי בחברה מתעתדים להשיק רכב חשמלי לקראת שנת 2017.
מקורבים לחברה מסבירים שההצלחה בישראל ובדנמרק קריטית מבחינת יכולת החברה לגייס הון. להערכתם, החברה תזדקק להזרמת הון נוספת בתום הרבעון הראשון של 2013: "החברה חייבת להראות למשקיעים תוצאות בישראל ובדנמרק. המטרה היא לבצע מהלכי חדירה אגרסיביים ולמכור אלפי מכוניות בישראל ב־2013".
גורמים בחברה מסרו שלאחר שכלי רכב נוספים יעלו על הכביש, החברה תתפנה לטיפול בבעיות קיימות: "אין ספק שבעתיד רשת תחנות החלפת הסוללה תתעבה, בדגש על אזור השרון". עוד הדגישו כי גלי הפיטורים הסתיימו, אך צפויים עוד קיצוצים משניים לצורך התייעלות.
בינתיים, החברה החלה בשורה של מבצעי מכירות בחברות הליסינג. כמו כן, כפי שפורסם ב"כלכליסט", בטר פלייס פנתה לאחרונה ליבואנית רנו כדי שתגדיל את מספר הסוכנויות שבהן נמכרת המכונית החשמלית. בענף מעריכים שהחברה גם תפנה למשרד האוצר במטרה להביא לכינון הטבת שווי שימוש לרכב חשמלי, שתעניק לה יתרון על פני רכב עם מנוע בנזין.