$
משפט

"לבטל הוועדה הציבורית לבחינת תפקוד לשכה עוה"ד"

5 היו"רים של מחוזות לשכת עוה"ד טוענים, כי מועד הקמת הוועדה ע"י שר המשפטים, בתקופת ממשלת מעבר, מחייב איפוק בהפעלת סמכות לגבי עניינים שאינם דחופים

זוהר שחר לוי 12:3403.03.13
חמשת היו"רים של מחוזות לשכת עורכי הדין פנו בסוף השבוע בבקשה דחופה ליועץ המשפטי לממשלה יהודה וינשטיין לבטל או להקפיא את הוועדה הציבורית שהקים שר המשפטים לבחינת לשכת עורכי הדין.

 

 

היו"רים - עו"ד אפי נוה, עו"ד דני אליגון, עו"ד יוסי חכם, עו"ד אשר אקסלרד ועו"ד חאלד חוסני זועבי - מציינים במכתבם כי מועד הקמת הוועדה, בתקופת ממשלת מעבר, מחייב איפוק בהפעלת סמכות לגבי עניינים שאין בהם מן הדחיפות ולכן אין הצדקה למנות ועדה ציבורית דווקא בתקופה שכזו.

 

עו"ד דני אליגון, יו"ר מחוז הדרום בלשכת עורכי הדין עו"ד דני אליגון, יו"ר מחוז הדרום בלשכת עורכי הדין צילום: אוראל כהן

 

"אנו סבורים", כך נכתב, "כי בעיתוי המדובר אין ולא הייתה כל הצדקה למנות ועדה ציבורית בעלת סמכויות מהותיות ומשמעותיות בנושאים נרחבים הנוגעים ללשכת עורכי הדין, וזאת לא כל שכן בהינתן האיזון העדין בין מידת החיוניות שבביצוע הפעולה לבין מידת האיפוק הנדרשת".

 

עוד מצוין, כי יש "לתמוה" על מנוי ועדה זו דווקא במועד של ממשלת מעבר כשסבירות גבוהה היא כי ימונה שר משפטים אחר. "הפגם לגבי אופן הקמת הוועדה כה זועק לשמים כמו גם אופן קבלת ההחלטה והעתוי של קבלתה", נכתב.

 

היו"רים מציינים עוד במכתבים כי גם לבי הרכב הוועדה "קיימות השגות רבות". "החיפזון בו נתקבלה ההחלטה", כתבו, "הביא לכך שלא נבחנו דיו ניגודי עניינים פוטנציאליים כמו גם קיומן של דעות מגובשות וידועות בקרב מי מחברי הוועדה".

לגרסתם, קיים פגם מבני בהרכב חברי הוועדה והתמהיל שלה וכי יש לשנות את הרכבה ולכלול בה נציגים נוספים.

 

בחודש שעבר ורגע לפני סיום תפקידו כשר המשפטים, הורה שר המשפטים יעקב נאמן על הקמת ועדה שתבחן את תפקוד לשכת עוה"ד. זאת, בעקבות פסק דין של שופט המחוזי בתל אביב, קובי ורדי, שיצא בביקורת קשה על הקרבות המתמשכים בלשכה. בראש הוועדה, כך לפי נאמן, תעמוד שופטת בית המשפט העליון בדימוס, אילה פרוקצ'ה.

 

ראשי המחוזות השיבו לנאמן במכתב חריף ובו תקפו את החלטתו. "יש להצטער כך", כתבו אז, "שבמהלך תקופת כהונתו הארוכה לא מצא לנכון שר המשפטים לשתף פעולה עם הלשכה ועם עשרות יוזמתיה. יוזמות אלו עסקו כולן בהשבחת המקצוע ובשיפור הדיון המשפטי בבתי המשפט, אולם נותרו במשרד המשפטים כאבן שאין לה הופכין".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x