האם יוסגר בקרוב השופט דן כהן לישראל?
הצדדים מסרבים לאשר או להכחיש את הפרסומים על סיום המו"מ. ייתכן שרק נועדו לפצח עוד ממד נסתר ומרתק בסיפור
- "הפכו את עד המדינה לעובד מדינה"
- בג"ץ על פרשת דן כהן: הפרקליטות צריכה לקחת בחשבון את ההתיישנות
- דיווחים: "פרו שוקלת לשפוט את השופט דן כהן בעצמה"
כהן נמלט בשנת 2005 לפרו, עמה אין לישראל הסכם הסגרה. הוא נאשם בכך שכיו"ר ועדת נכסים וחבר בוועדת כספים בדירקטוריון חברת החשמל, קיבל שוחד מנציגי סימנס ישראל כדי להטות לטובתה מכרז להספקת טורבינות גז בשווי 350 מיליון דולר על ידי חברת החשמל. זאת, לאחר שההחלטה נטתה לטובת ג'נרל אלקטריק שהתחרתה מול סימנס.
ביממה האחרונה היו שוב פרסומים על סיומו הקרב של המו"מ. הצדדים מסרבים לאשר (וגם להכחיש). מקור אחד מאשר שהפרטים העיקריים סוכמו – הודאה בשוחד ועונש של ארבע שנות מאסר, אולם נותרה מחלוקת על הכסף. הפרקליטות, שלא הצליחה בפרו, הצליחה להקפיא בפנמה 7 מיליון דולר שכהן החזיק בחשבונות בנק. כהן דורש שישראל תשחרר את הכסף הזה כדי לממן את הקנס הגבוה שיושת עליו.
לעומת זאת, מקורבי כהן טוענים שכלום עדיין לא סגור, הפרסומים אינם מדוייקים ומדליפי הפרסומים מעוניינים לטרפד את ההסכם יותר מאשר לקדמו.
מגעים להסדר טיעון תמיד היו חסויים ביותר, והדלפות מקדימות משמשות בלוני ניסוי. במקרה הזה, ייתכן שהבלון נועד לבדוק ואולי לפצח עוד ממד נסתר ומרתק בסיפור הזה. ב-2008 הגישה הרשות לניירות ערך האמריקאית כתב אישום נגד סימנס שסיימה את העניין בקנס של יותר ממיליארד דולר. בכתב האישום נחשף כי החברה הגרמנית שילמה שוחד בסכום של 1.4 מיליארד דולר ברחבי העולם. עולה ממנו כי בישראל שילמה סימנס שוחד בסך של כ–20 מיליון דולר בין השנים 2002 ל–2005. לפי החשד כהן קיבל בין 4 ל-5 מיליון יורו. המשמעות היא שמלבד כהן יש עוד כמה ישראלים שנהנו מכספי השוחד.
אם אחד מפרטי הסדר הטיעון הוא שכהן יצביע על משוחדים נוספים, הרי שהידיעה על הסדר טיעון קרב עלולה לגרום לכמה אנשים להזיע באופן מיוחד ואולי להתחיל להתייעץ עם עורכי דין (וסוכני נסיעות) לגבי מדינות נוספות שעמן אין לישראל הסכם הסגרה.