כצפוי: גם התקציב הבא יהיה דו שנתי
לפי הנחיית משרדי האוצר והמשפטים, התקציב לשנים 2013 ו-2014 יוגש לאישור כמקשה אחת וזאת תוך 120 יום מהשבעת הממשלה החדשה
תקציב המדינה לשנים 2013 ו-2014 יהיה פעם נוספת תקציב דו-שנתי שיוגש לאישור הממשלה והכנסת כחוק אחד.
- "אחת הסיבות למחאה היא שלא התקיים דיון ציבורי על התקציב"
- "אסור לח"כים להסכים לתקציב דו שנתי, הפרוטוקולים הגנוזים מוכיחים זאת"
- "התקציב הדו שנתי הוכיח את עצמו; האוצר רוצה להמשיך במתכונת זו גם ב-2013-2014"
תיקון לחוק יסוד תקציב המדינה שהפיצו היום (ה') משרדי האוצר והמשפטים קובע בהוראת שעה כי התקציב החדש יוגש כחוק אחד, אולם יכלול שני טורים נפרדים המתייחסים לכל אחת משנות התקציב.
עוד קובע התיקון המוצע כי תקציב המדינה לשנים אלה יוגש תוך 120 יום מהשבעתה של הממשלה החדשה, ולא תוך 45 ימים כפי שקובע חוק יסוד הכנסת. זאת לאור העובדה כי לא התקיימו בממשלה דיונים בנושא, וכי ההחלטה על הקדמת הבחירות נתקבלה בעקבות חוסר הסכמות בנוגע לתקציב המדינה. ההארכה במועד הגשת התקציב מתבצעת לבקשת ראש הממשלה בנימין נתניהו כדי שיוכל להעביר בנחת את התקציב שצפוי להיות קשה. עם זאת ,בארגונים חברתיים טוענים כי העיכוב באישור התקציב משרת את הממשלה שכן בחודשי הביניים לא מתקיים הכלל שאמור היה להגדיל את ההוצאה ולכן מדובר ב"קיצוץ מוסווה".
תהיה זו הפעם השלישית ברציפות שבה משרד האוצר מגיש תקציב מדינה דו-שנתי. בשנים 2010-2009, מיד לאחר כינון הממשלה היוצאת, הוגש בהוראת שעה תקציב דו-שנתי, מאחר שהממשלה הוקמה באמצע השנה ובעיצומו של משבר כלכלי עולמי. לאחר מכן הוגש תקציב מדינה דו-שנתי לשנים 2012-2011 , וכעת התיקון המוצע קובע כי תקציב המדינה לשנים 2014-2013 יוגש בהוראת שעה במתכונת דומה לזו שנעשתה בשנת 2009. בתזכיר החוק נטען בין היתר כי התקציב ל-2013 יוגש רק באמצע השנה ולכן יעיל יותר להגישו כתקציב כפול.
בנוסף, הפיץ משרד האוצר תיקון לחוק ההתייעלות הכלכלית שכולל את ההתאמות הטכניות הנדרשות כתוצאה מהגשת תקציב מדינה דו-שנתי.