$
משפט

התובעים וקרן סאמיט ימשיכו להיפגש בתל אביב

פתח המילוט שתפר לקרן סאמיט שופט העליון יורם דנציגר בהיותו עורך דין לא עבד: העליון קבע כי הדיון בין התובעים לקרן יתקיים בארץ ולא באיי הבתולה

גולן חזני 08:2710.03.13
בית המשפט העליון דחה ביום חמישי את הערעור שהגישה קרן ההשקעות סאמיט נגד ההחלטה לנהל תביעה של משקיעים בישראל ולא באיי הבתולה.

בית משפט המחוזי קבע כי התביעה של אלינור בן יעקב ואביה ארקדי גורינשטיין תנוהל בישראל, למרות סעיף בהסכם ההשקעה שציין כי במקרה של סכסוך רק בית המשפט באיי הבתולה יוכל להכריע.

 

השופט יורם דנציגר. הכין את ההסכם בזמן שהיה עורך דין השופט יורם דנציגר. הכין את ההסכם בזמן שהיה עורך דין צילום: אביגיל עוזי

 

העליון קבע כי היה חייב להימצא מסמך המפנה לסעיף שיפוט זר במקרה הצורך, אולם משלא נעשה כך - נפסק כי אין צורך להעביר את הדיון לאיי הבתולה. עוד קבע העליון, כי למרות שהתובעת כן חתמה על הסעיף, הרי שהוא לא יחול עליה, משום שאביה, שהעביר כסף לקרן יחד איתה, לא חתם על המסמך המפנה לשיפוט זר במקרה של סכסוך. מי שהכין בזמנו את ההסכם עבור קרן סאמיט היה שופט העליון כיום יורם דנציגר. כך, פתח המילוט שתפר דנציגר לקרן סאמיט לא סיפק את הסחורה בזמן אמת.

 

בספטמבר 2011 הגישו שני המשקיעים תביעה בסכום של 4.5 מיליון שקל לבית המשפט המחוזי נגד הקרן בשל הפסדים. התביעה הוגשה באמצעות עורכי הדין אסף ברם וגיא קרן ממשרד ברם־סלוקי. כמו כן נתבעו גם מנהלי הקרן איל קורן ומודי אשכנזי ובנק הפועלים.

 

בתגובה לתביעה ביקשה הקרן להעביר את התביעה לאיי הבתולה, בנימוק שבמסמכי ההשקעה המקוריים הופיע סעיף לפיו כל סכסוך עתידי יתברר בבית המשפט באיי הבתולה. ואולם, המחוזי בתל אביב קבע כי המשך המשפט ייערך בישראל. על החלטה זו הגישה סאמיט ערעור לבית המשפט העליון, בטענה שיש לבטל את ההחלטה, מכיוון שהיא סותרת את ההלכה הפסוקה בכל הנוגע להתניות שיפוט זר ייחודיות, ותחת זאת להורות על העברת התביעה למדינה האמורה.

 

סאמיט אף טענה בערעור, כי הותרת ההחלטה של המחוזי על כנה, תגרום עוול למבקשים, וגרוע מכך - עלול הדבר לפתוח פתח מסוכן מאוד להשלמה שיפוטית עם הפרות בוטות של התניות שיפוט דומות בעתיד.

 

סאמיט הוקמה ב־2006 על ידי אייל קורן ומודי אשכנזי. מנהל ההשקעות של הקרן, אייל קורן, עבד כסוחר ניירות ערך בכמה חברות, בהן החברה המרכזית לני"ע, דור־ברגר ואלטשולר שחם, ונחשב לאחד המשקיעים הפרטיים הגדולים בבורסה בתל אביב באותה תקופה.

 

מנכ"ל הקרן, מודי אשכנזי, יזם את הקרן הראשונה של הפועלים קרנות נאמנות בשוק האירופי. ביולי 2009 הודיעו מנהלי הקרן למשקיעים כי היא מתפרקת, לאחר שהפסידה כ־84% מכספי המשקיעים בחודשים שלפני סגירתה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x