"הרשות השתמשה בי ואז הגישה נגדי כתב אישום"
בעלי מד רימונים איציק ג'רבי טוען שרשות ההגבלים ביקשה ממנו להקליט את מתחריו, אך כשביקש לחדול החלה להאזין לו. הרשות: הוא אינו מדייק
איציק ג'רבי, הבעלים של חברת מד מים רימונים ואחד הנאשמים בכתב האישום בפרשת קרטל מדי המים, מעלה טענות קשות על רשות ההגבלים וטוען להתנהלות בלתי הוגנת שמצדיקה את ביטול האישומים נגדו. לטענתו, הוא הופעל כסוכן ומודיע מטעם הרשות וסייע לה בגביית ראיות נגד הנאשמים האחרים בפרשה. למרות זאת, הוא טוען, נמנעה הרשות מלהביא לידיעתו את זכויותיו ואת קיומה של "תוכנית החסינות" של הרשות מפני העמדה לדין. תוכנית זו מקורה בהנחיה של היועץ המשפטי לממשלה ב־2005, שלפיה תינתן חסינות מפני העמדה לדין בגין עבירות הגבלים עסקיים למי שימסור ראשון לרשות מידע על ביצוען של העבירות. לטענת ג'רבי, הוא היה זכאי לחסינות מלאה מפני העמדה לדין פלילי.
ג'רבי טוען כי הוא שהביא לפתיחת החקירה בפרשה בעקבות תלונות רבות שהגיש עוד בשנת 1999, ובהן טען כי בשוק מדי המים שולטות שתי יצרניות עיקריות החולשות גם על מחירי חלקי החילוף, והוא תלוי במדיניות המחירים שקבעו למעשה מתחריו בלא יכולת להוות גורם תחרותי של ממש בשוק סגור שכזה. לפי טענתו, לאחר כעשור של חוסר מעש מצד הרשות הוא הוזמן באפריל 2008 למסור עדות, ובמשך חודשים לאחר מכן מסר לרשות מידע ומסמכים רבים על חסמי שוק מדי המים, לרבות מידע על תיאומי מכרזים ושיתופי פעולה בין השחקנים בשוק. חוקרי הרשות, לטענתו, אף ביקרו במפעל שלו וקיבלו ממנו הסברים מפורטים. כמו כן הוא טוען כי החל להקליט לבקשת הרשות שיחות טלפוניות בינו לבין שחקנים אחרים בשוק מדי המים, והותקנו בהסכמתו מכשירי הקלטה במשרדו לצורך הקלטות וצילומי וידיאו סמויים של פגישות שיתאם לבקשת הרשות.
לטענתו, בנובמבר 2008, לאחר חודשי שיתוף פעולה, הוא הודיע לחוקר הרשות שיש לו קושי אישי ומצפוני להמשיך את ההקלטות וביקש לחדול מכך. שישה ימים בלבד לאחר מכן, לטענתו, פנתה הרשות לבית המשפט בבקשה לקבלת היתר לנתוני תקשורת, ובהמשך לצו האזנת סתר לטלפון שלו הוא הוזמן לחקירה באזהרה ולבסוף הוגש נגדו כתב אישום.
הרשות מצדה דוחה את כל הטענות ואומרת כי ג'רבי לא היה זה שהוביל לפתיחת החקירה בפרשה, כל זכויותיו הובהרו לו, הוא אינו עומד בדרישות תוכנית החסינות וכל התנהלותו היתה גילוי טפח וכיסוי טפחיים. הרשות מאשרת בתגובתה כי ג'רבי שלח מכתבים בטענה לאפליה במחירים, אך לא התלונן על קרטל או על תיאום מחירים. לפי טענתה, החקירה נפתחה באוגוסט 2007 ובעקבות תלונה של מנכ"ל מילטל תקשורת ירום לוקר. לוקר, נטען, אמר לחוקרי הרשות כי
ג'רבי פנה אליו והציע לו להתלונן יחד. לפי הנטען, ג'רבי הוזמן למסור את תלונתו בנוגע להסדרים כובלים הקיימים בשוק, מסר מסמכים והקליט כמה פגישות, וזאת לאחר שחוקר הרשות הסביר לו על זכותו מפני אי־הפללה עצמית, וג'רבי חתם על מסמך המאשר כי הוא מבין את זכותו. לפי הנטען, לאחר ביצוע ההקלטה לא הצליח החוקר ליצור קשר טלפוני עם ג'רבי, כי הוא לא ענה לשיחות, ולבסוף הודיע לו ג'רבי כי אינו מוכן יותר לשתף פעולה עם הרשות מסיבות מצפוניות.
לטענת הרשות, במעשיה לא נפל כל פגם, וג'רבי הציג מצג שווא כאילו הוא מתלונן ואינו מעורב בהסדרים האסורים, ולכל הפחות אינו מדייק בטענותיו הנוכחיות. לפי הרשות, ג'רבי ערך הסדרים כובלים עם מתחריו באופן שיטתי מחד, ומנגד ניסה להשתמש ברשות על מנת לפגוע במתחרים אחרים, וגם לאחר שנפתחה החקירה הגלויה והוא נחקר באזהרה הוא המשיך להכחיש את מעורבותו בתיאומים. כעת, טוענת הרשות, כשנחשפה האמת על מעשיו החמורים, מנסה ג'רבי להטיל דופי במעשי הרשות.