$
משפט

בקשה לייצוגית נגד דיסקונט: פגע בפיצויי הפרישה של כאלף עובדים

עובד לשעבר בבנק טוען כי הבנק הטעה אותו והקטין את פיצויי הפרישה המגיעים לו בכ־800 אלף שקל באמצעות אי־תשלום פיצויי פיטורים על רכיבי שכר קבועים, שנכללים בשכר הקובע לחישוב הפיצויים

יצחק דנון 08:2515.04.13
עו"ד אלי בן חיים שעבד במשך 38 שנה בבנק דיסקונט הגיש למחוזי בתל אביב בקשה לאישור תביעה ייצוגית נגד הבנק בטענה להפחתה שלא כדין של פיצויי הפרישה המגיעים לעובדים קבועים של הבנק שפרשו בפרישה מוקדמת מרצון. לדבריו, במסגרת תנאי הפרישה הובטח לעובדים שיקבלו את מלוא פיצויי הפיטורים בשיעור 100% ובנוסף, פיצוי מיוחד של תגמול פרישה מוקדמת מרצון בשיעור שבין 120% ל־175% מפיצויי הפיטורים. לדברי עו"ד בן חיים, הוא פרש מעבודתו בדיסקונט תוך הבטחה שיקבל את מלוא הפיצויים המגיעים לו לפי החוק, ובנוסף "תגמולים עבור פרישה מוקדמת מרצון" בשיעור של 175% מסכום הפיצויים, בתמורה להסכמתו לפרוש כ־7.5 שנים לפני הגיעו לגיל 67.

 

בנק דיסקונט בנק דיסקונט צילום: יריב כץ

 

אולם בדיעבד התברר לו שהבנק הטעה אותו והקטין את פיצויי הפרישה המגיעים לו בכ־800 אלף שקל באמצעות אי־תשלום פיצויי פיטורים על רכיבי שכר קבועים, שנכללים בשכר הקובע לחישוב הפיצויים. לטענת התובע, דיסקונט הסתיר מהעובדים הפורשים את העובדה שלפיה אותם רכיבי השכר מקנים להם זכות לקבלת פיצויים ותגמולי פרישה מרצון, ובכך הקטין הבנק במידה משמעותית את הפיצויים המגיעים לעובדים הפורשים מרצון שרובם פנסיונרים חסרי מקורות הכנסה. התובע מעריך את קבוצת הנפגעים בכ־1,000 עד 1,300 עובדים שפרשו בפרישה מוקדמת.

מבנק דיסקונט נמסר כי "הבנק דוחה מכל וכל את הטענות המועלות בכתב התביעה והוא יציג את עמדתו המלאה בפני בית המשפט".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x