גיוס חרדים: "יהיה חוק היסטורי תוך 6 שבועות"
הועדה לקידום השוויון בנטל התכנסה לראשונה והיו"ר יעקב פרי מבטיח: "המהלך יהיה רגיש, אבל צרכי הצבא עומדים בראש. הגיע הזמן לקבל החלטה". ראש מנהלת השירות האזרחי: "נתנוני הגיוס שלנו בירידה מאז פקיעת חוק טל"
- תכנית השוויון בנטל: 1,800 חרדים יקבלו פטור מהצבא כל שנה
- פרידמן: "צריך לשלם שכר ראוי לחיילים המשרתים בצבא"
- לא רק גיוס לכל
פגישת הוועדה יצאה לדרך שעות ספורות לפני כניסת יום הזיכרון, והשר פרי הדגיש את סמליות המועד. אחריו דיבר ראש חטיבת תכנון ומינהל כוח אדם בצה"ל, תא"ל גדי אגמון, שהציג בפני השרים תמונה עדכנית של גיוס החרדים ואת היעדים שהוצבו ל-2012. לדבריו צה"ל נכון לקלוט חרדים נוספים נוכח "צרכים גדלים והולכים של הצבא". עם זאת הוא הוסיף כי הנחת העבודה של צה"ל מבקשת לעשות זאת בהדרגתיות נוכח החשיבות לייצר מסגרות ייעודיות שלא יפגעו במרקם החברתי של הצבא ולא באורח חייהם של המגזרים השונים.
כל המשתתפים התייחסו בפגישה ללוח הזמנים הצפוף שנגרם בשל החובה לגבש חוק עוד לפני הגשת תקציב המדינה. ראש מנהלת השירות האזרחי-לאומי, שר ג'רבי שלום, הציג לשרים את נתוני הגיוס לשירות האזרחי – ולטענתו צמיחתם עצרה עם פקיעת חוק טל.
בשבוע הבא תחל הוועדה לעבור על סעיפי מתווה החוק ותסייר באחד מבסיסי צה"ל שכבר החל בהתאמת מסלולים למתגייסים החרדים. "כל חברי הממשלה מבינים את גודל ההחלטה ואת צו השעה", אמר פרי בישיבה. "הזמן דוחק בנו, אבל נקפיד על שקיפות מלאה בדיונים עד לגיבוש הצעת החוק. מסוף שנות ה-80' עוסקים בכנסת ובממשלה בסוגיה הכל כך מורכבת הזאת, והגיע הזמן לקבל החלטה".
שרת התרבות והספורט לימור לבנת הוסיפה שתפקיד הוועדה יהיה לגבש מתווה להובלת חובת השירות של כלל אזרחי המדינה "באופן מאוזן, הדרגתי, צודק והוגן ומבלי לשסות ציבור בציבור".
השר לביטחון פנים, יצחק אהרונוביץ: "אנו מוכנים לקלוט אלפי משרתים. תרומתם תתבצע במגוון תפקידים המותאמים לייחודיות של האוכלוסיות המצטרפות למעגל ובהתחשבות בצרכיהם".