200 מיליון שקל על "אחריות לקריסה"
זה הסכום שדורשים מנהלי אייס מבעלי השליטה לשעבר, משה גאון ושלמה זבידה
המנהלים המיוחדים של רשת אייס פנו לחברות של בעלי השליטה לשעבר בחברה, משה גאון ושלמה זבידה, בדרישה לתשלום 200 מיליון שקל. כך דיווחה אתמול גאון אחזקות לבורסה. מכתב הדרישה של המנהלים המיוחדים, עו"ד אמיר פלמר ורו"ח בועז גזית, מגיע כשבועיים לאחר שהשופט אילן שילה קיבל את בקשתם להגיש תביעה אזרחית בשם החברה־האם והחברה־הבת של אייס נגד הדירקטורים ונושאי המשרה של החברות ונגד חברת הביטוח. מנהלי אייס דורשים מהחברות של משה גאון ושלמה זבידה שהחזיקו בשליטה באייס לשלם לא פחות מ־200 מיליון שקל, בטענה לאחריותם לקריסת הרשת. המנהלים המיוחדים טענו כי בשים לב לממצאי דו"ח החוקר שמונה על ידי בית המשפט, עו"ד חגי אולמן, ולאחר בדיקות והתייעצויות שונות, הם הגיעו למסקנה שיש מקום להביא לבירור שיפוטי "את מעשיהם ומחדליהם של נושאי המשרה ובעלי המניות ואחריותם לקריסה". בין היתר, ישנה התייחסות להתחייבות בעלי השליטה להעמיד הלוואה של 20 מיליון שקל, שאמורה היתה להתקבל עד סוף ינואר 2012, אך שבועיים קודם לכן אייס נקלעה להקפאת הליכים וההלוואה לא ניתנה.
- "אייס קרסה בגלל כשלים ניהוליים ולא מכוונת זדון"
- אייס נקנסה ב-329 אלף שקל על הפרת חוקי העבודה
- השופט שילה: למנות חוקר שיבדוק אחריות גאון וזבידה לקריסת אייס
לצד הבקשה ביקשו המנהלים המיוחדים שמשרד פישר בכר חן וול אוריון ושות' ומשרד עמר רייטר ז'אן שוכטוביץ ושות' ינהלו את התביעה. אלא שכונס הנכסים הרשמי דוד האן ביקש שלתפקיד יתמנה עו"ד עמית פינס ממשרד וקסלר ברגמן ושות', ונקבע ששכרו יעמוד על 17.5% בתוספת מע"מ מסכומים שישיג לקופת הנושים כתוצאה מהתביעה.
אתמול הודיעה גאון אחזקות שביום שלישי השבוע, 30 באפריל, התקבלו במשרדה מכתבים ובהם נדרשו 227 מיליון שקל מבעלי השליטה ונושאי המשרה. בהודעה נאמר שעמדת החברה היא ש"לא נפל פגם במעשי בעלי השליטה באייס דיפו, אשר תמכו בחברה בהיקפים כספיים נכבדים והיו נכונים לתמוך בחברה עד למועדים הקרובים לקריסה, ובנסיבות מקרה זה אין בסיס לדרישות המנהלים המיוחדים".
במקביל עו"ד רונן מטרי, המייצג את בעל השליטה, שיגר מכתב תגובה לעו"ד עמית פינס ודחה את הדרישה. עו"ד מטרי כתב שהמסקנות של עו"ד אולמן אינן קובעות אחריות של בעלי השליטה. במכתב נאמר שההלוואה שהבעלים לשעבר התחייבו להזרים לאייס, 20 מיליון שקל, היתה מותנית בתנאים שנועדו להבריא את החברה. "גאון וקנה ובנה עשו ככל שביכולתן לסייע לחברות, אך החברות פנו בטרם עת להליך הקפאת הליכים חד־צדדי, שבין היתר שמט את הקרקע מתחת להלוואה ותנאיה". עוד טוען מטרי שקשה להתחמק מהרושם שעיתוי שליחת המכתב, על רקע הסגירה הצפויה בימים הקרובים של עסקת גאון־ויולה (שבמסגרתה תרכוש קרן ההשקעות ויולה את השליטה בגאון אחזקות - ע"ר) אינו מקרי ומעלה תהיות באשר למטרותיו האמיתיות. לפי הנטען, הליך הסרק עלול לגרום נזקים מסוגים שונים לבעלות השליטה.