דו"ח המבקר
כפילות בתפקידי הנספחים הכלכליים של משרד החוץ והתמ"ת
על פי הדו"ח פועלים המשרדים ללא תיאום ביניהם, דבר שגורם לבזבוז משאבים ואבדן מידע. "על הנהלות המשרדים לנקוט עתה פעולה תכליתית כדי ליישב את המחלוקות"
"במודל העבודה הנוכחי בתחום הסחר חוץ פועלים משרד החוץ ומשרד התמ"ת (כלכלה כיום) ללא מערכת מובנית המאפשרת תיאום ביניהם. בהיעדר כללים ברורים לעבודה משותפת בנציגויות ובהיעדר שיתוף פעולה מובנה בין המטות של שני המשרדים נוצרות כפילויות בעבודתם של הנציגים הכלכליים בנציגויות, והדבר גורם לבזבוז משאבים ואבדן מידע", כך עולה מדו"ח מבקר המדינה שפורסם היום (ד').
- אסון הכרמל: המדינה תישא בחלק מהוצאות המשפט של שטייניץ, אהרונוביץ וישי
- המבקר: 94 הסדרי חוב נערכו בשוק האג"ח בין השנים 2008 ו-2011
- ויינשטיין מאמץ את דו"ח המבקר על הדחת רו"ח ענבר - ללא הטלת אחריות אישית
ישראל מבצעת פעילות דיפלומטית בחו"ל באמצעות כ-100 נציגויות ברחבי העולם. נוסף על הפעילות המדינית שעל ניהולה מופקד משרד החוץ, מקיימת ישראל גם קשרים בתחומי כלכלה ומסחר עליו מופקד התמ"ת ואגף כלכלה במשרד החוץ.
על פי הדו"ח בתחילת שנת 2011 כיהנו בחו"ל מטעם משרד התמ"ת 37 נספחים מסחריים ומטעם משרד החוץ - שישה שליחים כלכליים. במדינות שבהן לא מוצבים נציגים כלכליים מטעם שני המשרדים, ממלאים השליחים המדיניים של משרד החוץ את התפקידים הכלכליים, נוסף על תפקידיהם האחרים.
הביקורת נערכה ממרץ עד יוני 2012 והבדיקות נעשו בעיקר באגף כלכלה במשרד החוץ ובמינהל סחר חוץ במשרד התמ"ת ונשלחו שאלונים ל-37 נספחי התמ"ת שכיהנו בנציגויות ישראל במועד ביצוע הביקורת.
מבקר המדינה מצא כי ישנם קווי דמיון רבים בהגדרות תפקידיהם של השליחים הכלכליים ושל נספחי התמ"ת, ולמעשה תפקידים רבים של השליחים הכלכליים כלולים בהגדרות התפקידים של נספחי התמ"ת.
עוד מצא המבקר כי חלוקת האחריות בין הגורמים בנציגות אינה ברורה, ולכן יחסי העבודה תלויים ביחסים האישיים בכל נציגות. המבקר מציין כי: "ניסיונות שנעשו, בשיתוף הגורמים השונים העוסקים בתחום סחר החוץ, לגיבושה של מערכת הרמונית לא צלחו, ובמשך השנים לא חל בנושא שינוי של ממש".
המבקר מתח ביקרות על התנהלות המשרדים וכתב: "הליקויים שהעלתה הביקורת במערכות היחסים המקצועיות בין משרד החוץ ובין משרד התמ"ת, ריבוי ההצעות שהועלו בעבר והוועדות שהוקמו ליישוב המחלוקות בין שני המשרדים בלי שמסקנותיהן יושמו, כל אלה מלמדים כי על הנהלות המשרדים לנקוט עתה פעולה תכליתית כדי ליישב את המחלוקות האמורות". הוא ממליץ למשרדים: "יש לקבוע תחומי אחריות של כל משרד ולהסדיר את חלוקת התפקידים ביניהם. על הנהלות שני המשרדים לאמץ את ההמלצות המקצועיות החוזרות ונשנות בדבר הצורך בתפיסה מערכתית לקביעת מדיניות הסחר של ישראל. כן יש לפעול ליצירת מנגנוני תיאום בין מטות המשרדים בארץ ובין הנציגים הכלכליים שלהם בחו"ל, לשם היזון הדדי בין שני המשרדים ויצירת דו-שיח מתמיד ביניהם".
משרד הכלכלה מסר בתגובה בנושא סחר החוץ כי הוא "מקיים דיאלוג שוטף עם משרד החוץ על מנת לבחון סוגיות שונות שעומדות על הפרק בין המשרדים ולבצע תיאום ועדכון הדדי. משרד הכלכלה מסכים עם עמדת המבקר לפיה יש להימנע מכפילות וכי יש צורך לפעול במשותף לפריסה יעילה והגיונית של מערך קידום היצוא ברחבי העולם. המשרד, באמצעות מינהל סחר חוץ, האמון על קידום יחסי המסחר של ישראל בעולם, יפעל לקדם תיאום זה".
בנוגע להכשרת בני נוער, מסר משרד הכלכלה: "בימים אלו, בהנחיית שרי הכלכלה והחינוך, מוקמים צוותי עבודה משותפים בהם ישתתפו הנהלות המשרדים, במטרה לשפר את שיתוף הפעולה בין מערכת החינוך המקצועי שבאחריות משרד הכלכלה למשרד החינוך, את הממשקים המשותפים ואת השירות לתלמידים. בין היתר, יבחנו גם הליקויים עליהם הצביע המבקר במטרה לתת להם מענה".