$
רכב

לנסוע בליסינג - להרגיש מנהל

יבואני הרכב הבינו שהצרכן הישראלי אינו בררן גדול באיכויות הנסיעה של המכוניות והעבירו את התחרות אל רמת האבזור ברכב. "כלכליסט" בדק את חמשת השדרוגים שחובה להתעקש עליהם מול חברת הליסינג

תומר הדר 17:3020.05.13

מרבית ממחזיקי המכוניות המשפחתיות הצמודות בימינו אינם בוחרים את המכונית שלהם על פי פרמטרים של איכות הנהיגה כמו האחיזה, בסיס הגלגלים, הרעש בתא הנוסעים וכוחות הסוס, אלא לפי מחיר עלות עסקת הליסינג, לפי הדגמים שהמעסיק מציע ולפי האבזור. אחרי הכל, הישראלי מבלה בשנים האחרונות פרק זמן בלתי מבוטל במכונית שלו ומחפש דרכים להנעים את זמנו ככל האפשר ובמחיר סביר.

יבואני הרכב, שמודעים היטב לעובדה שהלקוח הישראלי אינו בררן גדול בכל הנוגע לאיכויות הדינמיות של המכוניות, מצאו דרך חדשה לדבר על לבם של מחזיקי הרכב הצמוד: הם משווקים היום עוד ועוד אביזרים מפנקים שבעבר היה ניתן למצוא רק במכוניות מנהלים, אשר משדרגים את חוויית הנסיעה.

 

 

לא בכל המכוניות המשפחתיות ניתן לקבל את כל האביזרים. חלק מיבואני הרכב מקפידים לאבזר ביד נדיבה גם את דגמי הבסיס שלהם, אולם אחרים מעדיפים לשמור את האבזור המפנק לדגמים שעבורם נדרשת תוספת מחיר. כדי שלא תתבלבלו משפע האביזרים ומההצעות המרובות, "כלכליסט" עושה לכם סדר: כך תבחרו מכונית ליסינג בסיסית ועדיין תיהנו מאבזור של מכונית מנהלים.

 

בקרת שיוט

נסיעה בלחיצת כפתור

עד לפני שנים ספורות בקרת שיוט נחשבה לפריט נדיר במכוניות משפחתיות ששווקו בישראל, אך כיום חלק ניכר מיבואני הרכב מציעים אותה כציוד סטנדרטי. בקרת שיוט היא מנגנון שמאפשר לנהג לקבוע בלחיצת כפתור את מהירות הנסיעה כמו גם להאיץ או להאט. באמצעות מתגים המצויים על ההגה או בקרבתו הנהג יכול להגדיר מהירות נסיעה קבועה שהמכונית תשמר לפרקי זמן ארוכים, עד שהנהג יורה על הפסקתה.

 

למה זה טוב? כיום, בעידן שבו מצלמות המהירות החדשות הולכות ונפרסות בכבישי הארץ וממתינות ללכוד נהג שיסיר את עיניו לרגע אחד משעון המהירות, מערכות בקרת שיוט הולכות והופכות לפריט חובה. יתרה מזאת, כיום חברות רבות מנהיגות מדיניות של הקצאת מכסות דלק. קביעת מהירות נסיעה קבועה חוסכת תאוצות פתאומיות המעלות את צריכת הדלק.

 

מכוניות לדוגמה הכוללות את השדרוג: סיטרואן C4, שברולט קרוז, קיה פורטה, יונדאי I35.

 

ידיות הילוכים

שליטה מגלגל ההגה

בעבר נהגים שקיבלו מכוניות המצוידות בתיבת הילוכים אוטומטית ורצו לסחוט מן המכונית מעט יותר ביצועים, נדרשו להוריד את ידית ההילוכים ממצב D להילוכים נמוכים כדי לקבל כוח נוסף. לפני כמה שנים נוספו תיבות ה"טיפטרוניק" שאפשרו להעביר את ידית ההילוכים ממצב D למצב שבו ניתן באמצעות הזזת הידית להוריד ולהעלות הילוכים בתיבה האוטומטית; אך רק בשנים האחרונות השכילו יצרני הרכב לאפשר את פעולת העלאת והורדת ההילוכים באמצעות צמד ידיות שמוקמו מאחורי גלגל ההגה.

 

למה זה טוב? התשובה במקרה זה היא שהמערכת טובה לביצועים וגם לצריכת הדלק. נהג שמעוניין בתוספת של כוח בנסיעה בעלייה יכול בלחיצת כפתור להוריד הילוך, כל זה בלי להוריד את ידיו מגלגל ההגה. נוסף לכך, ניתן לשפר את צריכת הדלק, למרות תיבת ההילוכים האוטומטית, באמצעות בחירת מצב העברת הילוכים מגלגל ההגה ונסיעה בהילוך גבוה.

 

מכוניות לדוגמה הכוללות את השדרוג: קיה סיד, טויוטה אוריס.

 

טויוטה אוריס. שליטה מגלגל ההגה טויוטה אוריס. שליטה מגלגל ההגה

 

בקרת אקלים

לא להתעסק עם המזגן

כיום בכל המכוניות הנמכרות בישראל מותקנים מזגן ומערכת חימום, אולם זה הנהג שצריך להעלות ולהוריד את המיזוג ולקבוע את עוצמת המאוורר. במכוניות שמצוידות במערכת בקרת אקלים אין צורך בפעולות אלה: הדבר היחיד שהנהג צריך לעשות הוא לקבוע באמצעות מתג את הטמפרטורה הרצויה בחלל תא הנוסעים - והמכונית האחראית על שמירת הטמפרטורה, אם באמצעות שינוי טמפרטורת האוויר ואם באמצעות שינוי עוצמת האוורור.

 

למה זה טוב? בקרת אקלים חוסכת מן הנהג את הצורך בהתעסקות עם מערכות הפעלת האוורור והחימום במהלך הנהיגה. יתרה מזאת, מדובר במערכת הקובעת בעצמה את העוצמה והקור, מה שחוסך מאמצים ממערכות הרכב השונות ותורם לחיסכון באנרגיה.

 

מכוניות לדוגמה הכוללות את השדרוג: פורד פוקוס, אופל אסטרה ברלינה, טויוטה אוריס.

 

מערכת "עצור וסע"

ייעול צריכת הדלק

מערכות "עצור וסע" הפכו נפוצות בשנים האחרונות בעיקר באירופה, אך מחלחלות לשוק הרכב הישראלי רק כעת. מדובר במערכות שמדוממות את מנוע המכונית ברגע שנהג הרכב מגיע למצב של עצירה מלאה. אולם להבדיל מכיבוי המנוע על ידי הנהג, מערכות "עצור וסע" הן מערכות מתוחכמות, שמסוגלות ברוב המקרים להמשיך ולשמר את פעילות המערכות האלקטרוניות של הרכב, כך שגם בעת עצירה עם מנוע מדומם הנהג ממשיך ליהנות ממיזוג אוויר, הגה כוח וסטריאו פועל. ברגע שהנהג מסיר את רגלו מדוושת הבלם, המכונית מונעת בהרף עין והנסיעה ממשיכה.

 

למה זה טוב? מערכות "עצור וסע" מיועדות אך ורק למטרה אחת: לייעל את צריכת הדלק של המכונית. מכוניות רבות, במיוחד בישראל, מבלות פרקי זמן בלתי מבוטלים בפקקים, שם המערכת חוסכת בתצרוכת הדלק.

 

מכוניות לדוגמה הכוללות את השדרוג: רנו פלואנס דיזל, יונדאי I30 BLUE.

 

מולטימדיה

סנכרון והתאמה אישית

הביטוי "מולטימדיה" כולל בתוכו סוגים רבים של מערכות סטריאו, ובשנים האחרונות יבואני הרכב שדרגו באופן ניכר את היצע הנגנים שמוצע לנהג הישראלי, ממכשירי רדיו דיסק פשוטים לפני כחמש שנים למערכות מרשימות ביכולת הסנכרון והממשק כיום.

 

מה נדרש ממערכת ראויה? שלושה מאפיינים עיקריים: ראשית, מדובר במערכות המסוגלות להסתנכרן עם סמארטפונים; שנית, שליטה במערכת השמע מגלגל ההגה; ושלישית, בחלק מן המערכות מותקנת דיבורית בלוטות' מקורית. מעבר לכך כיום ישנן מערכות המצוידות בכונן להורדת קובצי מוזיקה.

 

למה זה טוב? יכולת הסנכרון עם הסמארטפון מאפשרת גישה למאגרי מוזיקה אישיים של המשתמש. היכולת לשלוט במערכת מגלגל ההגה היא מאפיין בטיחותי שמונע מן הנהג להוריד את ידיו מן ההגה, ואילו קיומה של מערכת בלוטות' מקורית מונע את הצורך בהתקנת דיבורית מקומית ומאפשר סנכרון יעיל של המכשיר הסלולרי עם ממשק הרכב.

מכוניות לדוגמה הכוללות את השדרוג: קיה סיד, פורד פוקוס, שברולט קרוז, טויוטה אוריס.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x