$
משפט

בלעדי לכלכליסט

877 שקל לשעה, ללא פיקוח בית המשפט

שבועיים לאחר שהתמנה לתפקידו ממהר משקיף אי.די.בי להסדיר את שכר הטרחה שלו. עו"ד חגי אולמן מבקש לאמץ את מודל חפציבה, שבו קיבל הנאמן שכר לפי שעות עבודה שהצטבר לסכומי עתק - והכל בפיקוח כונס הנכסים הרשמי ומבלי שהנושים יכולים להביע את עמדתם על היקף השכר או שעות העבודה

ענת רואה ויצחק דנון 06:5222.05.13

עו"ד חגי אולמן, שרק לפני שבועיים התמנה למשקיף אי.די.בי, מבקש כבר כעת להסדיר את שכר הטרחה שיקבל.

בבקשה שהגיש אתמול לשופט איתן אורנשטיין מבקש אולמן לפסוק לו ולרו"ח אייל גבאי, שמונה כמומחה מטעם בית המשפט, שכר טרחה לפי שעות עבודה בפועל, כשאת דיווחי השעות הם יגישו לכונס הנכסים הרשמי פרופ' דוד האן. התעריפים הנקובים בבקשת אולמן אינם נמוכים כלל, ועומדים בתוספת מע"מ על 877 שקל לשעת עבודה של אולמן עצמו, 702 שקל לשעת עבודה של שותף במשרדו ו־468 שקל לשעת עבודה של עו"ד שכיר במשרד.

 

שכר הטרחה של רו"ח גבאי כולל מע"מ יעמוד על 819 שקל לשעה שלו או של שותף, ו־351 שקל לשעת עבודה של "כל איש צוות אחר".

 

עו"ד חגי אולמן עו"ד חגי אולמן צילום: ישראל הדרי

 

עו"ד אולמן מאמץ למעשה מודל דומה לזה שביקש עו"ד יצחק מולכו המשמש כמנהל המיוחד של חפציבה. גם מולכו ביקש שכר טרחת ביניים, שייפסק לפי שעות עבודה; אם כי התעריפים של מולכו היו נמוכים בהרבה מאלו שמבקש עו"ד אולמן, ועמדו אז על 464 שקל לשעת עבודה של מולכו וסכומים נמוכים יותר לשותפיו, לשכירים במשרדו ולמתמחים (שאינם מתומחרים כלל לפי בקשת אולמן). בסופו של דבר וכפי שנחשף ב"כלכליסט", שכר הביניים של מולכו נכון ללפני יותר משנה עומד על 15 מיליון שקל.

 

מקורבים לעו"ד אולמן אומרים שבתיק אי.די.בי לא צפויות שעות עבודה רבות כל כך, והתיק עשוי להסתיים בתוך זמן קצר. לדבריהם, השוואה בין השכר שמבקש אולמן לבין השכר שצפויים לקבל יתר הפרקליטים המעורבים בתיק מלמדת שהסכום שאולמן ביקש לשעה צנוע למדי. מבקשתו של אולמן עולה שהוא והמומחה גבאי יגישו דו"ח שעות חודשי לאי.די.בי, ובמקרה של מחלוקת יכריע בעניין כונס הנכסים הרשמי ולא בית המשפט. הכרעת הכנ"ר נוחה לבעלי התפקיד, משום שלא מדובר בגורם שיפוטי פומבי שמבקש או נדרש לקבל את העמדות של צדדים נוספים, למשל הנושים הרגילים שעלולים להתנגד לשכר טרחה גבוה מדי לטעמם.

 

בנוסף, לא ברור אם אולמן מתכוון להגיש דיווחי שעות גם לבית המשפט. אם לא יגיש, ייווצר מצב כבתיק חפציבה, שבו במשך כחמש שנים לא ידעו הנושים מהו שכר הטרחה בפועל עד ש"כלכליסט" חשף את הסכומים.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x