בטר פלייס: מי יטפל בלקוחות ומה יהיה עם רנו?
אם בטר פלייס תחדל מפעילות, ואפילו אם תשרוד, עולות בשטח לא מעט שאלות. מה יעלה בגורל הלקוחות, חברות הליסינג והתשתיות?
הלקוחות: חלק ניכר מהלקוחות של בטר פלייס מחזיקים בחוזה המחייב את החברה לקחת אליה את המכוניות בתום תקופת זמן של שלוש שנים. אם בטר פלייס תחדול מלהתקיים, היא תהיה חייבת למצוא פתרונות עבורם. לשם כך תצטרך החברה לחבור לגוף גדול העוסק בסחר רכב, שיספק ללקוחות התחייבויות רכישה בהיעדר בטר פלייס.
חברות הליסינג: בדומה ללקוחות פרטיים, שיצטרכו בעוד כמה שנים להתמודד עם השאלה למי למכור את המכוניות, כך גם בחברות הליסינג יצטרכו להתמודד עם נושא המכירה. להערכת ראשי ענף הליסינג, גם אם בטר פלייס תשיג מימון להמשך פעילותה, אי־הוודאות תרתיע אותם מביצוע רכישות נוספות.
התשתיות:
לבטר פלייס יש 38 תחנות החלפת סוללה פעילות ברחבי הארץ. במסגרת החוזה מול לקוחותיה היא מחויבת לספק להם תחנות הטענה. על פי הערכות, בטר פלייס תהיה חייבת לשמר לפחות למשך כמה שנים את תחנות החלפת הסוללה העיקריות.
הטכנולוגיה: על פי הערכות, אם בטר פלייס תיסגר, הטכנולוגיה צפויה להימכר לאחת מיצרניות הרכב הגדולות או לאחד הגופים העוסקים בניהול אנרגיה. מעבר לכך, תצטרך בטר פלייס להמשיך לתחזק את מערך ניהול האנרגיה למען לקוחותיה.
רנו: קריסה של בטר פלייס תותיר את רנו בבעיה. מדובר בחברה ממשלתית המחזיקה בידיה התחייבות מבטר פלייס לרכוש כ־80 אלף מכוניות רנו פלואנס ZE, כולן עם סוללה מתחלפת. לשם כך השקיעה רנו סכום לא ידוע בהקמת פס ייצור לרכבים אלה. לפי דיווחים בצרפת כישלון של בטר פלייס בישראל ישפיע ישירות על מכירות החברה גם בדנמרק.על פי הערכות עשויה קבוצת קרסו, זכיינית רנו בישראל, לסייע במאמצי מכירת העודפים.