אושר פירוקן של שתי חברות זרות מקבוצת בטר פלייס
ביהמ"ש המחוזי מרכז החליט על פירוקן של חברת האם של בטר פלייס והחברה השוויצרית באותו שם, המחזיקה בקניין הרוחני של בטר פלייס. עוה"ד סיגל רוזן-רכב ושאול קוטלר מונו למפרקים זמניים
- יוסף אברמוביץ: "נחזיר את בטר פלייס לרווח תוך שלוש שנים"
- בטר פלייס: עו"ד, רו"ח עו"ד, ועוד משרד רו"ח
- תחנות ההחלפה של בטר פלייס יכבידו על כל מי שיפעיל אותן
ההחלטה על הפירוק של שתי החברות הזרות, חברת האם, Better Place Inc, והחברה השוויצרית בטר פלייס, המחזיקה בקניין הרוחני של החברה, ניתנה על בסיס בקשת המפרקים הזמניים של חברות בטר פלייס בישראל.
באי כוחם של המפרקים, עוה"ד זהר ברזלי ודקל וייזר ממשרד ראב"ד, מגריזו, בנקל ושות', טענו בבקשה שהוגשה אתמול לבית המשפט המחוזי מרכז כי פירוק החברות מתבקש במטרה למנוע ניצול לרעה של הפיזור העולמי של חברות הקבוצה ולרכז את כל ענייניה בפני ערכאה אחת.
"מטרת הבקשה למנוע ניצול לרעה של המבנה התאגידי הגלובלי והסבוך של הקבוצה בידי גורמים שונים", נכתב בבקשה, "שעלולים לבקש להשיא אינטרס אישי צר על יסוד יריבות פורמלית עם אחת מחברות הקבוצה ועל פי דיני מדינת התאגדותה בהתעלם מאופיה הגלובלי של פעילות הקבוצה ומזיקות הגומלין בין החברות המרכיבות אותה. לשם כך, מבקשות החברות לרכז את פירוק הקבוצה למצער, את פירוק החברות המרכזיות שבה, בידי ערכאה אחת. ריכוז זה יועיל לחסוך בעלויות פירוקן של חברות אלה ויניב פעולה שקופה ומאוחדת בגדרה תשקל הדרך הצודקת, המיטבית והראויה ביותר לפרק חברות אלה וזאת בשים לב להוראות כל דין לרבות כללי ברירת הדין הבינלאומי".
בד בבד, ציינו המפרקים, כי מי שמחזיקה בבעלות בכלל הפטנטים של בטר פלייס היא החברה השוויצרית, זאת למרות שמי שנשאה בעלויות רישום ויצירת הפטנטים, לרבות בתשלום שכר הטרחה למשרד עורך הפטנטים היא בטר פלייס לאבס ישראל המרכזת את פעילות המחקר והפיתוח של הקבוצה. לפירוקן של החברה השוויצרית ושל חברת האם, כך נטען, יש "השלכה ישירה על שימור תוקפן של הפטנטים שבבעלות הקבוצה".
השופט אילן שילה אישר את פירוק החברות ומינה את מפרקי בטר פלייס כמפרקים זמניים גם לשתי החברות הללו. "המפרקים", ציין השופט, ישמרו על הפרדה של נכסי החברות".