$
בארץ

הצפיפות בבתי החולים בישראל - הגבוהה ביותר בין מדינות ה-OECD

עפ"י דו"ח הארגון, שיעורי תפוסת המיטות בישראל עמדה על 98% לעומת 77% בממוצע בקרב שאר המדינות. חלק גדול מההוצאה על בריאות הוא מהכיס הפרטי, 72% לעומת 60% במדינות ה-OECD

מיקי פלד 12:0127.06.13

דו"ח חדש של ה-OECD ממשיך להראות את מצוקת התשתיות של מערכת הבריאות בישראל. שיעור המיטות לאשפוז כללי בישראל ירד אל 1.9 לאלף נפש ב-2011, כאשר רק קנדה ומקסיקו נמצאות במצב רע יותר ולעומת ממוצע של 3.4 במדינות החברות בארגון.

 

 

זו גם הסיבה שתפוסת המיטות בישראל גבוהה מאוד והשהייה הממוצעת של מאושפז נמוכה יחסית בישראל, 4.3 ימים, לעומת 6.5 ימים בממוצע ה-OECD. גם שיעורי התפוסה גבוהים יחסית בישראל ועמדו ב-2011 על 98%, הגבוה ביותר בארגון, לעומת 77% בממוצע בקרב שאר המדינות.

 

בית חולים וולפסון בחולון (ארכיון) בית חולים וולפסון בחולון (ארכיון) צילום: מאיר אזולאי

 

בצד החיובי, שיעור הרופאים לאלף נפש בישראל עומד על 3.3, גבוה ביחס לממוצע ה-OECD שעומד על 3.2, אך במשרד הבריאות מתריעים כבר זמן רב כי שיעור הרופאים צפוי לרדת בשנים הבאות אל מתחת לממוצע ה- OECD,

בניגוד למגמת עלייה בשיעור הרופאים הקיימת מדינות החברות בארגון. כמו כן, שיעור אחיות לאלף נפש בישראל נמוך מאוד בהשוואה למדינות החברות ב- OECD והוא עמד בשנת 20110 על 4.8 בהשוואה לממוצע של 8.8 בקרב מדינות ה- OECD.

 

בעבר ציין ה-OECD לחיוב כי למרות הוצאה לאומית נמוכה מאוד בישראל, מערכת הבריאות עצמה היא טובה ויעילה. ההוצאה הלאומית על בריאות בישראל כאחוז מהתוצר המקומי הגולמי עומדת על 7.7%, לעומת ממוצע של 9.3%  במדינות החברות בארגון. אולם, חלק גדול מההוצאה הוא מהכיס הפרטי, בהשוואה למדינות ה-OECD מדובר ב-60% לעומת 72%.

 

בחינה של שיעור האזרחים המבוטחים בביטוחי בריאות פרטיים מראה כי ישראל נמצאת במקום השלישי בארגון בשיעור מחזיקי הביטוחים הפרטיים (שב"ן בקופות החולים וביטוחים מסחריים) עם שיעור של 83%.

 

שרת הבריאות יעל גרמן אומרת בתגובה לדו"ח ה-OECD: "מערכת הבריאות בישראל טובה ורמת הרפואה בארץ גבוהה. בפרמטרים שונים בדו"ח אנחנו בולטים לטובה, כך בתחום תוחלת החיים, בעיקר של גברים, ובשיעור נמוך של תמותת תינוקות. עם זאת, לא ניתן לראות בדו"ח את הפערים הקיימים בין מרכז לפריפריה בישראל ואת הפערים בין מגזרי האוכלוסייה השונים. כמו כן, בתחום תשתיות מערכת הבריאות - המגמות העולות בדו"ח מדאיגות ואינן טובות. אין ספק כי עלינו לתת את הדעת לנושא זה ולשפר".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x