בן 45 ומעלה? ייקח לך 21 שבועות בממוצע למצוא עבודה בהייטק
כך לפי חברת ההשמה בהייטק אתוסיה. השכר של עובדי הייטק עלה ב-2.6% בממוצע במחצית הראשונה ובביוטק עלה השכר ב-1.5%. וכמה מרוויחים הבכירים?
- מגזר ההייטק מייקר את המחיה; לכלכלה דרוש קטר חדש
- המנכ"לים האלה לא שווים כלום. למה הם מרוויחים פי 400 מהעובדים?
- "הייטקיסטים עסוקים בלייצר כסף אבל לא בלתכנן מה לעשות איתו"
"בשנתיים האחרונות אנחנו עדים להחמרה במצבם של ילידי שנות השישים המשמשים בתפקידים אלו. הם מוצאים עצמם מתוסכלים יותר ויותר מול תהליכי גיוס איטיים ונאלצים להתמודד עם פסילות הקושרות את הניסיון הרב שלהם לצרכים ארגוניים צנועים יותר", אמר אייל סולומון, מנכ"ל אתוסיה.
בקרב עובדי ההייטק הצעירים המגמה היא לעבור לסטארטאפים קטנים. לפי נתוני חטיבת המחקר של אתוסיה שיעור העוזבים מרצון בקרב ארגונים גדולים עלה ב-7% במחצית הראשונה של השנה. "אנחנו עדים למעבר מאסיבי של עובדים צעירים לסטארטאפים קטנים, בעיקר בקרב ילידי 1980 עד 1984 שמוכנים ויכולים לקחת על עצמם יותר סיכונים", אמר סולומון.
השכר של עובדי הייטק עלה ב-2.6% בממוצע בחציון הראשון של השנה ובביוטק נרשמה עלייה ממוצעת של 1.5% בשכר. העלייה המשמעותית ביותר בנתוני השכר הייתה בתחום הג'אווה כאשר גם במקצועות ספציפיים המשתייכים לתחום כגון Big-Data ו-Android מוכנים המעסיקים לשלם שכר גבוה מאוד בשל הצורך ההולך וגובר במומחים בעניין.
לפי נתוני אתוסיה השכר של בכירים בהייטק באירגונים של 50 עד 150 עובדים מתחיל ב-25 אלף שקל בחודש לסמנכ"ל שיווק ומכירות וסמנכ"ל תפעול. מנכ"לים בחברות ביוטק של עד 150 עובדים מרוויחים בין 40 ל-50 אלף שקל בחודש ומנכ"ל באירגון הייטק באותו גודל יזכה לשכר של 47 אלף עד 56 אלף שקל בחודש. בעלי השכר הגבוה ביותר בהייטק והביוטק הם המנכ"לים שמנהלים אירגונים עם 500 עובדים, אלו מרוויחים בין 60 אלף ל-80 אלף שקל בחודש. השכר הנמוך ביותר בקרב הבכירים הוא של סמנכ"לי כח האדם שבארגון בו מועסקים 50 עד 150 עובדים שמסתכם ב-29 עד 34 אלף שקל בחודש.
שיעור הגיוסים החדשים מתוך סך העובדים בהייטק עמד על 3.5% בחציון הראשון ובענף הביוטק על 2%. הביקוש למנהלים גדל ב-9.5% במחצית הראשונה של השנה כאשר העלייה הבולטת נרשמה בקרב סמנכ"לי הפיתוח העסקי, השיווק והמכירות. הביקוש למנכ"לים עלה ב-6%.
הביקוש למפתחי מובייל ולמפתחי אינטרנט גדל במחצית הראשונה ב-28% וב-24% בהתאמה כאשר בעלי המקצוע המבוקשים ביותר הם מפתחים בסביבת קוד פתוח, אנשי חווית המשתמש ומומחים לשפות תכנות דינמיות.