משרד האוצר צפוי להתנגד למדיניות תגמול הבכירים של בנק לאומי
מדיניות התגמול כוללת מענק שנתי מותנה ביצועים, כשמחציתו במזומן והיתרה באמצעות מניות שיוענקו לבכירים בפריסה על פני כמה שנים
שלושה שבועות לפני שבעלי המניות בלאומי יתבקשו לאשר את מדיניות התגמול של הבכירים, סופג דירקטוריון הבנק ביקורת קשה מצד שר האוצר יאיר לפיד, שמתכוון להתנגד למדיניות המוצעת. המדינה מחזיקה ב-6% ממניות הבנק.
מדיניות התגמול כוללת מענק שנתי מותנה ביצועים, כשמחציתו במזומן והיתרה באמצעות מניות שיוענקו לבכירים בפריסה על פני כמה שנים. בבנק מציינים כי המענק השנתי הכולל לו יזכו מנכ"לית הבנק, רקפת רוסק-עמינח, היו"ר, דוד ברודט, ויתר נושאי משרה לא יעלה על 28 מיליון שקל. עוד נקבע כי חלקו של התגמול המשתנה מותנה הביצועים לא יעלה על 55% מחבילת השכר הכוללת של אותו בכיר בשנת המענק.
על פי תוכנית המענקים לשנים 2013-2015, היקף המענק השנתי ייקבע על בסיס שיעור התשואה המתוקנן של הבנק לשנת המענק. בשיעור תשואה מתוקנן של 8.5%, היקף המענק השנתי הכולל יעמוד על 19.5 מיליון שקל; בשיעור תשואה מתוקנן של יותר מ-11% יאמיר המענק השנתי הכולל ל-28 מיליון שקל.
גובה המענק השנתי של ברודט יהיה בשיעור של 15.08% מסכום המענק הכולל, ואילו רוסק-עמינח תזכה לבונוס של 18.85% מגובה המענק הכולל.
מלאומי נמסר בתגובה כי "העקרון המנחה את דירקטוריון הבנק הוא לשקף במדיניות השכר את ממוצע השכר במערכת הבנקאית. כך היה בעבר, כך יהיה גם להבא. אנו משוכנעים שבעלי המניות יביאו זאת בחשבון בעת הצבעתם".