איש הכספים בחפציבה הודה בסיוע לגניבה
זאת במסגרת הסדר טיעון. עדיה בן משה עוד הודה בעבירות של רישום כוזב במסמכי תאגיד ובעבירה על חוק ניירות ערך. הרשעתו תידון בחודש הבא בביהמ"ש המחוזי ירושלים
- פירוק חפציבה הפך למפעל החיים הרווחי של עו"ד יצחק מולכו
- שמונה שנים אחרי הקריסה: איש הכספים בחפציבה יורשע בסיוע לגניבה
- ביהמ"ש אישר: תביעה של 75.5 מיליון שקל נגד הדירקטורים ורוה"ח של חפציבה
כפי שנחשף ב"כלכליסט", משה, שהיה אחראי על ההיבט הפיננסי של חלק מהפרויקטים של חפציבה ועל ההתנהלות מול הבנקים הממנים אותם, הגיע להסדר טיעון עם הפרקליטות, לפיו יודה בכתב אישום מתוקן. במסגרת ההסדר תבקש הפרקליטות לגזור עליו 10 חודשי מאסר וקנס כספי. לפי הפרקליטות, הגם שהעונש אינו משקף את חומרת העבירות ואת רמת הענישה הנהוגה בהן, ההסדר מתחשב בנסיבותיו האישיות והחריגות של בן משה.
במסגרת הסדר הטיעון, הודה בן משה כי סייע לאחרים לשלוח יד במאות מיליוני שקלים מכספי רוכשי הדירות של חפציבה. כמו כן הוא הודה כי בעת ששימש דירקטור בחברה-הבת הציבורית חפציבה חופים, הוא פעל להסוואת גניבה של כ-48 מיליון שקל בידי בועז יונה, ומנהל נוסף מהחברה, באמצעות הסתרת פרטים מהותיים בדו"חות שלה.
הדמות המרכזית בפרשה, מנכ"ל קבוצת חפציבה ומבעלי השליטה בה בועז יונה, שהורשע בשורה של עבירות גניבה, מרמה בנסיבות מחמירות והפרת אמונים בתאגיד שהובילו לקריסה, השתחרר בחודש מרץ מהכלא לאחר שריצה 4.5 שנות מאסר. אלא שהפרשה, לפחות מבחינת רשויות האכיפה, עדיין רחוקה מלהסתיים. בימים אלה ממשיך להתנהל משפטם של 6 בעלי תפקידים בכירים בקבוצה, שחלקם שימשו גם כדירקטורים בחברות הקבוצה.
כתב האישום בפרשה מתאר תוכנית בה הבכירים היו שותפים לשליחת יד בכספי רוכשי הדירות, לקבלת חלק מהכספים במרמה, להפקדת כ-300 מיליון שקל בחשבונות שאינם חשבונות הליווי של הפרויקטים שבנתה חפציבה, להסתרת גניבות כספים ולהפקת דו"חות כוזבים לבנקים. העבירות שמייחס כתב האישום שהוגש בספטמבר 2011 לחלק מהבכירים הן חמורות: גניבה בידי מורשה, קבלת דבר במרמה, רישום כוזב במסמכי תאגיד ועבירות על חוק המכר.
במהלך הדיון היום, נשמעו בבית המשפט הטיעונים לעונש בעניינן של דליה מזרחי, עובדת מחלקת המכירות בחפציבה, ושל חני דוד, עובדת מחלקת הגבייה בחברה. השתיים הודו בעבירות של סיוע לקבלת דבר במרמה, אך טרם הורשעו. הפרקליטות ביקשה לגזור עליהן 3 חודשי מאסר בפועל שירוצו בעבודות שירות.
בא כוחה של דליה מזרחי, עו"ד ארז בר-צבי מסר: "טענו את טיעונינו ואנו ממתינים להכרעת בית המשפט".
עו"ד גיל עשת, בא כוחה של חני דוד: "שטחנו את נימוקינו לא להרשיע את דוד, שהייתה עובדת זוטרה ופעלה לפי הנחיות הממונים עליה ולא קיבלה כל טובת הנאה לעצמה - זולת רצונה לשמור על מקום עבודתה שלה ושל בעלה. מוסכם כי היא לא ידעה בוודאות שהכספים הועברו לחשבונות אחרים מחשבונות הליווי וכמו רבים אחרים האמינה בזמן אמת שחפציבה היא חברה גדולה שתעמוד בהתחייבותיה".