המשקיעים הזרים ממשיכים לצאת משוק האג"ח הממשלתיות
מימשו בחודש יולי כ-310 מיליון שקל באג"ח ממשלתיות, זאת בהמשך למימושים של כ- 370 מיליון דולר שנרשמו בחודש יוני
המשקיעים הזרים ממשיכים לממש חלק מהשקעותיהם באגרות החוב של ממשלת ישראל. בחודש יולי הסתכמו סך המימושים נטו (עודף מימושים על השקעות חדשות) של תושבי חוץ באג"ח ממשלתיות הנסחרות בבורסה בארץ בכ- 310 מיליון דולר. זאת בהמשך למימושים של כ- 370 מיליון דולר שנרשמו בחודש יוני, ושל כ- 220 מיליון דולר בחודש מאי.
- הדולר עולה ב-0.3% ונסחר תמורת 3.63 שקלים
- אחרי ההתערבות במסחר: שער הדולר היציג נקבע על 3.62 שקלים
- בגלל השקל החזק: מורגן סטלי חותך את תחזית הצמיחה של ישראל ל-2014
מנתונים ראשוניים שמפרסמת היום (ג') החטיבה למידע ולסטטיסטיקה של בנק ישראל מתברר עוד כי מגמה זו נמשכה גם בחודש אוגוסט, שבו מימשו המשקיעים הזרים אג"ח ממשלתיות בסכום נטו של כ- 170 מיליון דולר נוספים. במקביל, נרשמו בחודש יולי השקעות נטו בסכום לא גדול של כ- 70 מיליון דולר באגרות חוב ממשלתיות ישראליות הנסחרות בחו"ל.
המשך המימושים של המשקיעים הזרים בשוק האג"ח הממשלתיות היא חלק מתופעה עולמית של יציאה משוקי אגרות החוב, שהחלה לאחר דברי הנגיד האמריקאי בן ברננקי לפני 3 חודשים, שמהם ניתן היה להבין שבכוונתו להתחיל לצאת מתוכנית ההקלה הכמותית כבר השנה. במסגרת ההקלה הכמותית רוכש הבנק המרכזי של ארצות הברית מדי חודש אג"ח ממשלתיות בסכום של 85 מיליארד דולר.
הכוונה לבצע יציאה הדרגתית מתוכנית התמיכה באג"ח האמריקאיות יוצרת אי ודאות וחששות רבים בקרב משקיעים בכל העולם, וגורמת להם למכור אגרות חוב ממשלתיות במספר רב של מדינות. ההערכה בשוק ההון היא שחששות אלה יגיעו לשיא לקראת הישיבה המכרעת שיקיים הבנק המרכזי של ארצות הברית בנושא, בעוד שבועיים.
מנתוני בנק ישראל מתברר עוד כי בחודש יולי השקיעו תושבי חוץ סכום נטו של כ- 320 מיליון דולר במניות ישראליות הנסחרות בבורסה של תל אביב. זאת בהמשך להשקעות בסכום כולל של כ- 970 מיליון דולר שבוצעו על ידם במחצית הראשונה של השנה. ההשקעות הישירות נטו (השקעות שלא באמצעות רכישת מניות בבורסה) של תושבי חוץ בישראל הסתכמו בחודש יולי בכ- 230 מיליון דולר, והיו מפוזרות במספר גדול של חברות.