משרד הרווחה לא הזרים כספים שהובטחו למרכזי סיוע לנכים
עובדי מרכזים לסיוע לבעלי מוגבלויות מאיימים בשביתה וטוענים כי המשרד לא עומד בהתחייבויותיו. משרד הרווחה: "אנו פועלים להבראת המרכזים"
עובדי הקרן למפעלי שיקום מאיימים לשוב ולהשבית לאחר החגים את פעילותם של 70 המרכזים ל־14 אלף בעלי מוגבלויות שהיא מפעילה ברחבי הארץ. העובדים טוענים כי משרד הרווחה לא עומד בהתחייבות שלו להזרים כספים לקרן לאחר שהעובדים הסכימו לתכנית הבראה במהלכה יפוטרו 150 עובדים מתוך ה־600 הקיימים כיום. בשלב הראשון יפוטרו 100, ובהמשך יישלחו לביתם 50 נוספים.
- "המדינה מפנה נכים לטקסטיל, לא להייטק"
- משפרים איכות חיים
- קצבאות הילדים מגיעות דווקא לנכים ולקשישים סיעודיים
הקרן היא מוסד בבעלות משרד הרווחה ותפקידה הוא להפעיל מרכזים שונים לשיקום נכים פיזית ונפשית, כגון מפעלים מוגנים, קבוצות תמיכה ועוד.
בשנה שעברה הגיעה הקרן לגירעון של 23 מיליון שקל שלא אפשר לה לשלם את מלוא השכר לעובדיה, מה שגרר שיבושים מצד העובדים. במאי חתמו ההסתדרות ומשרדי הרווחה והאוצר על הסכם לפרישת העובדים בתמורה להזרמת כספים לכיסוי הגירעון, אך הכסף עוד לא הגיע אל המרכזים.
יו"ר ועד העובדים בלה מאיס כתבה לשר הרווחה מאיר כהן כי אי־העברת הכספים שהמשרד מחויב בהם על מנת לכסות את גירעון הקרן לא רק שמונעת אפשרות לתת לבעלי המוגבלות שירותים דוגמת שירותי ההסעות למרכזים, אלא מונעת גם רכישת ציוד משרדי וציוד היגייני כמו נייר טואלט או סבון ידיים.
יו"ר הסתדרות המעו"ף, ארנון בר־דוד, אמר ל"כלכליסט" כי "מנכ"ל משרד הרווחה רוצה למנות מפרק לקרן. אולי כי הוא חושב שאין לה כל תוחלת וכבר פנה לבית המשפט בעניין".
במשרד הרווחה טוענים כי מצבה הכספי העגום הוא תוצאה של ניהול כושל לאורך השנים: "המשרד פועל להבראה של הרשות שהתנהלה באופן בזבזני, ולא אחראי מתוך דאגה לעובדים המועסקים בשיקום והם העיקר בפעילותה".